Stötta barnen i att hitta sin inre röst

Idag var hela gänget trötta efter förskolan. Vi åt middag redan halv fem och sedan ville Gillis se på film och Sally ville leka med som docka. Vi har en lek där jag är förskolan och hon är mamma. Det är så roligt för jag ser ju hur hon snappar upp mina rörelser och vad jag säger. Hon slänger med håret och tar sig i luggen som är mitt lilla ticks. Och så säger hon till sin docka ”Kommer du ihåg vad man gör om man ser att någon är själv? Då kan man gå fram och fråga om den vill leka eller säga hej”.

Jag har en massa budskap som jag skickar med mina barn varje dag. Dom är som små svampar. Därför är det extra viktigt för mig att tänka på hur jag är med barnen. Jag peppar dom att klara det mesta själva och backar upp deras beslut oavsett om det är stora som att inte vilja äta kött eller ta ut pengar till tiggare i centrum (viktigt för dom att ge något varje gång). Eller mindre beslut som att man önskar att få vara uppe längre eller ta mer av något. ”Bestäm du, du känner vad din kropp behöver bäst”. Med måtta såklart. Men det är viktigt för mig att de lyssnar inåt. Den rösten är det viktigaste dom har i livet. Mitt stöd som mamma är att lära dom att känna igen magkänslan och att vara innerstyrd. Gör man det blir allt i livet enklare. Oavsett om det är grupptryck, gränssättning eller vad som får en glad.

Imorgon lämnar jag barnen på förskolan (Odd hämtar, egentligen hans vecka men han har varit och rest) och sedan åker jag till Visby för konferens med Löwengrip. Ledningen träffades egentligen redan idag på Gotland men jag har ju barnen så jag åker imorgon istället. Trevlig kväll!