Pricka timing

I mitt jobb är timing en grundpelare i att saker och ting ska lyckas. Jag jobbar med timing hela tiden i allt jag gör. När man säger vad i en förhandling, när man släpper ett PM för bäst effekt. När man bloggar om vad. När man presenterar en förändring i bolaget för anställda. När man lanserar något nytt. När man investerar. När man handlar på börsen. Timing har blivit en av mina största skills som entreprenör. Jag har en bra känsla för cykler.

Tittar man på timing just nu är det intressant var vi är någonstans. Vi har redan löst roliga saker såsom att man får lyssna på hur mycket musik man vill med en fast summa i månaden, även filmer. Vi kan bo överallt i hela världen hos varandra, använda en app för att hitta en taxi oavsett stad. Nu börjar vi lösa tråkiga uppgifter såsom CRM-system för influencer marketing eller digital bokföring. Som investerare ser jag hur fler och fler bolag kommer med tjänster som är rätt osexiga, men absolut förenklar vår vardag. I en cykel blir det tydligt att vi i Norden mår väldigt bra. Det finns enormt mycket med kapital hos alla fonder som ska placeras.

Skarmavbild 2018 08 30 kl 13 11 41

Lip stick index – Som visar på att i sämre konjunkturen shoppar vi ändå skönhet

Men jag inser också att det inte alltid kommer att vara så. Som investerare blir jag mer noggrann med att investera i konsumentprodukter som fortfarande är relevanta trots en sämre konjunktur. Skönhet är en sådant sak. Man unnar sig ett bra schampo trots sämre tider men man drar in på annat. Jag inser också att det är en tid för att bunkra kassan. Inte investera får hårt utan våga sitta på kapital. Tidigare har jag egentligen varit fullt exponerad mot börsen. Nu har jag valt att ha lite mer på kontot både privat och i bolagen. Jag har valt att minska mina investeringar i start ups och köpt ett större hus på en plats jag alltid tror kommer vara ett hett område.

Jag har valt att investera i att starta ett eget säljteam i mitt bolag för att jag tror att bolagens influencer marketing-budget kommer att öka de kommande åren och det finns mer pengar att hämta som en influencer. I sämre tider kommer man hellre vilja synas hos någon med starkt varumärke digitalt än i stora tv-reklamer.

Skarmavbild 2018 08 30 kl 13 13 05

I en global cykel ser vi att K-Beauty är på väg att minska i trend och man pratar mer om skandinavisk clean-hudvård

Jag har valt att tacka nej att göra min egen tv-serie Being Bella. I våras insåg jag att jag timingmässigt var för sent ute. Majoriteten av de svenska realitys som släpps nu kommer inte att bli en succé. Tyvärr. Jag har valt att satsa i ett nytt bolag med Stordalen som är en bransch jag tror kommer att stå sig extra bra under en lågkonjuktur.

Pratar vi valet i höst är vi en cykel globalt där partier såsom Sverigedemokraterna blir störst just nu. Jag är övertygad om att SD får flest röster den 9 september.

Jag kan göra listan hur lång som helst. Timing är med mig i allt jag gör. Det går inte att påverka den så det gäller att lära sig följa med den och se nästa steg. Min stora utmaning för timingen är att tack vare digitaliseringen går cyklerna snabbare än förut. Det går att bygga  ett miljardbolag på ett år idag. Det gick inte för 10 år sedan. Med det i åtanke måste man vara snabbfotad i allt man gör och vara beredd för att snabbt byta strategi. Men jag älskar att det svänger så!

 

 1. SHIT vad intressant, jag älskar det här. Vad har du för verktyg som gör att du märker av timingar eller vad som är på väg eller när du behöver ändra? Många har ju svårt att se det som ännu inte hänt, så hur trendspanar du? Eller vilka poddar, böcker, personer konsumerar du?

  Tack för superbra och intressant tips!

 2. Du skriver att du tror SD kommer få flest röster utan att markera avståndstagande. Det är inte direkt fint att vara en SD-anhängare.

  1. Finare att vara positiv till den demokratinegligerande decemberöverskommelsen eller V som har en smutsig historia menar du? Eller S och allt som hände under kriget?!

   Eller det en ur S i Sävsjö nyss gjorde?!

  2. Så bara för att hon analyserar cyklerna i vår samtid och säger att hon tror att SD får flest röster i höst – så är hon automatiskt SD-anhängare? Äh, lägg av. Så himla larvigt resonerat.

  3. Man får väl vara vad man vill i en demokrati? Hon menar väl säkert på att SD har bäst tajming med sina frågor just nu i samhället och därför blir det ju dessvärre så att många också röstar SD.

  4. Inte särskilt fint? 😀
   Det är inte särskilt fint att vidta med pekpinnar heller. Vi VET ju vad Isabella röstar på och det är inte SD.

  5. Lägg ner detta eviga hetsande. Vi är ett demokratiskt land där varje individ har egen rätt till politiskt ställningstagande. Isabella har tidigare gått ut med att hon röstar på ett annat parti, men oavsett om hon varit anhängare och röstat på SD? Det är bara för alla att acceptera att de kommer få inflytande pga ett misslyckande från nuvarande regering och alliansen i att hantera migrations- och integrationsfrågan och de kommer att vara demokratiskt valda i så fall. Vad du verkar tycka om SD finns det andra som anser att andra parti är för dem. De frågor som är viktiga för dig kan vara irrellevanta för andra och därför finns alternativ för alla.

   Med det är ju en ogrundad och banal tolkning från din sida på Isabellas del i inlägget.

   1. För att SD ser olikheter mellan könen, vill hindra samkönade par att adoptera/inseminera. De vill sänka den bortre abortgränsen. Samt har en främlingsfientlig politik. Läs partiprogrammet. Om alla läste dem noga tror jag fler skulle direkt avgilla dem.

    1. Fast alla har kanske inte de frågor du nämner som högsta prio, har du tänkt på det? För dig är de säkert superviktiga, men de är kanske långt från allas toppfrågor! Det är klart viktiga, men för många andra hamnar kanske skola, klimat, vård, migration högre upp som viktiga ställningstaganden.

     Där är också skillnader i kön mellan män och kvinnor – det är fakta. Att sikta mot könsneutrala och könslösa ”hen”-samhällen är alla kanske heller vill ha. Däremot ska ju partierna arbeta för större jämnlikhet.

     1. Näe det kanske man inte har men det kan komma som en överraskning. Läser man ordentligt om SD:s politik så är det är ojämställd politik de för. plus att de diskriminerar heterosexuella och ensamstående när de vill ta bort adoptions och insemineringsmöjligheter för de.. Detta parti går bakåt mot det öppna samhälle vi skapat.

    2. Helen : hur. Många barn har du ? För om du har Barn och sett din mage växa och att du fram till v18 kan ta bort det utan anledning är faktiskt ganska sjukt. Majoriteten av alla gravida vet redan i v5-6 att dom är gravida att man ska behövs ytterligare 12 veckor på sig att bestämma sig för om man vill behålla sitt barn är väl ganska lång tid ? Det är liksom en evighet bara till första UL. Jag är ingen SD. Anhängare men i den frågan tycker jag oftast de som skriker högst är de utan barn.

     1. Men om man har barn eller inte spelar väl ingen roll huruvida man får yttra sig i frågan? Nä många gör inte abort senare än i vecka 12 men man SKA få MÖJLIGHETEN att göra det i en senare vecka. De FLESTA får reda på att de är gravida innan vecka 12 men långt ifrån ALLA. Dessutom så klarar sig inte fostret utanför magen utan medicinsk hjälp under v.22. Fostret känner inte heller någon smärta i v.18. SD har ger inte heller någon förklaring till varför de vill sänka abortgränsen mer än att resterande länder i EU har v.12 som gräns. Men då är det ju bra att vi i Sverige har v.18 som gräns så vi kan vara ett föredöme i just denna frågan för resten av EU.

     2. Det är sinnessjukt att abortgränsen är 18 veckor! Sofia har du sett hur välutvecklat ett ”foster”( i mina ögon ett barn) är i den åldern. Jag har suttit med min son i mina händer och där rymtes han knappt. Abortgränsen borde sänkas, folk borde lära sig ta ansvar, är man inte beredd på barn ska man inte ha sex och kan man inte fatta ett beslut om ett liv inom 12 veckor får man ta sitt ansvar. Vi säger nu att dom inte känner någon smärta, visste du att man förr i tiden inte trodde spädbarn upplevde någon smärta heller och lämnade förtidigt födda barn för att frysa ihjäl utomhus. Det är sjukt att ens ta upp det som ett argument för högre abortgräns. Jag hoppas att alla som är för högre abort gränser, är beredda att förlora sina barn i v.18 utan att höja på ögonbrynen, för det är ju som sagt bara ett ”foster” eller hur var det nu!?

 3. Shit vad intressant inlägg!
  Jag håller på att utbilda mig genom en yrkesutbildning till b2b säljare och funderar extremt mycket på vilken bransch man vill vara i..
  Både i hänsyn till vad som klarar av olika konjunkturer samt till ens intresse. Så svårt!

  1. Det är inte svårt; det du brinner för. Det kommer i längden ta dig dit du vill, för vem vill jobba med nåt som inte ger energi? Vi har ju möjligheten att designa våra egna liv så förvalta den är min åsikt.

   Det kommer bli toppen om du följer pirret i magen! <3

 4. Intressant och inspirerande inlägg!

  Måste också fråga, såg på din Instagram att Hermine Hold snart är på ingång, när börjar dem säljas?? 😍

    1. Dom får användas men ses idag framför allt som informellt och funkar bra i exempelvis dialoger eller avslappnade sammanhang. De/dem ses istället som mer formellt.

     De/dem ska kunna bytas ut till Vi/oss (lätt att memorera ord med två bokstäver hör ihop/ord med tre bokstäver hör ihop)

     Exempelvis
     De gick på promenad
     Vi gick på promenad
     (Du kan inte säga ”oss gick på promenad” vilket säger dig att ”dem” också är felaktigt)

     Olle gick till dem
     Olle gick till oss
     (Du kan inte säga ”Olle gick till vi” vilket säger dig att ”de” också är felaktigt)

     90% används ordet de
     10 % användes ordet dem

     Så ska man chansa, skriv ”de” så blir det oftast rätt 😉

     1. Tusen Tack efter att ha levt här i över 26 år har jag aldrig förstått det.
      Du förklarade bra, Tack! 🙂

 5. Strategi är intressant. Du får gärna köra fler såna här inlägg. När du menar cykler snackar du om konjunkturen då eller? Jag tänker på att det finns flera offentliga individer inom finans som menar att närmsta 4 åren kmr bli riktiga skitår konjunkturmässigt sett.

 6. Hej Bella! Du är en fantastisk förebild. Tycker däremot att det är väldigt tråkigt att du ’reklamerar’ för SD, detta nazistiska parti med tanke på hur många människor du når ut till. Tycker att det är viktigt att du understryker att du inte är anhängare av detta parti. Inlägget kan misstolkas.

  1. Jag tycker det är allvarligt när du Victoria och andra förringar nazismen genom att påstå att SD är ett nazistiskt parti. Ägna dig åt att läsa på om nazismen istället för att hänga här.

 7. Alltså det är så intressant när du skriver om allt bakom ditt företag! Besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa, allt för ett mer öppet klimat i samhället! Hoppas du får en fantastisk dag, ta hand om dig! kram <3

 8. Kan du inte skriva ett inlägg om politik och om hur du tänker rösta? Jag är övertygad om att unga tjejer inspireras och motiveras till att rösta av det. Förhoppningsvis kan dem inspirera andra (pojkvänner, vänner, mor/farföräldrar) osv till att rösa ”rätt”.

  1. Sverige är, än så länge, en demokrati, ingen kan rösta rätt eller fel.
   Skrämmande med människor som du som ser sin åsikt som fakta och det enda rätta.

 9. Träningstips! Kollade på din instastory – fullsträck inte dina ben i toppläge när du gör marklyft, som gjort för skador. Mvh träningsnörden 😉

 10. Hur tänker du kring välgörenhet?
  Jag anser att om man har det bättre ställt än många andra så har man en skyldighet att på något sätt bidra till samhället och hjälpa sina medmänniskor. Jag har t.ex. hög inkomst och bidrar gärna (både ekonomiskt och handgripligen) i diverse välgörenhetsprojekt. Mina pengar räcker trots det till både resor, dyra kläder och restaurangbesök. Många kända, rika människor donerar både pengar och tid till diverse välgörenhetsprojekt. Vad gör du?

 11. Bara för att SD vill att kärnfamiljen, äldrevården, pensionärerna samt våra barn ska få det bättre i sitt eget land, så betyder ju inte det att man är nazist bara för att man vill bromsa invandringen! Man är mån om sitt handlar det ju om. Om ni tycker att det är bra att släppa in så mycket invandrare, var ÄR då dessa hjärnkirurger, piloter, lärare, cancerläkare och äldrevårdare som sveriges regering påstår kommer in? Jag har då inte märkt någon förbättring i dessa yrkesgrupper. Har ni, ärligt? Bara en tanke.

  1. De är fast i en byråkratisk sörja där det tar flera år att validera utbildningen. Även om de har dokument med sig från hemlandet så är det en väldigt långsam process tyvärr.

  2. Alla länder i världen var nationella tills alldeles nyligen i modern historia, likaså Sverige, och det funkade. Inga cykler har tidigare roterat i den frågan. Gränslöshet är en rörelse skapad över folks huvud, kraftigt marknadsförd och ej en organisk mentalitet rotad i folket. Därav konflikterna kring detta. Svenskar har alltid velat hjälpa och även ta in starkt utbildade, men med gränser.

  3. Jag vet exakt var de är. De kämpar med att få komma in på arbetsmarknaden. Jag jobbar med HR på ett av Sveriges största bolag och får dagligen ansökningar, samtal & mail från nyanlända arkitekter, ingenjörer, ekonomer etc. som inte vill något annat än att få jobba och starta ett nytt liv. Tyvärr är det allt för många i detta land som av rädsla inte har förmågan att tänka längre än näsan räcker.

  4. Om du anser att SD är ett parti som vill göra det bättre för tex äldrevård och skola så föreslår jag att du läser deras partiprogram lite mer noggrant. Jag uppfattar det som att det är områden du tycker är viktiga och det är viktigt att läsa partiprogram och vara kritisk till vad det reellt skulle betyda om SD fick bestämma. SD är ett parti som aldrig varit vid makten eller varit inblandad i uppbyggnad av det samhälle vi har idag. Jimmie Åkesson är en skicklig retoriker och säkert lätt att dras med i att det är kris i Sverige idag. Men det är högkonjuktur och vi har aldrig haft det bättre. Självklart ska vi inte vara nöjda utan sträva efter mer men som ngn annan klokt skrev så kan man istället fundera över varför tex läkare som migrerat hit inte kommer in på arbetsmarknaden? Hur hade själv velat bli bemött om du fick fly till ett annat land? Där kanske du själv hittar en ingångspunkt till ett parti som både vill värna om den välfärd vi har idag i form av vård och omsorg (istället för att minska budgeten för delar som du pekar på som SD går till val på men inte pratar lika högt om som invandringen) och hitta ett bra sätt att hjälpa människor som tvingats fly. Partiprogram är inte det roligaste att läsa men svinviktigt.

  5. Utifrån det du skriver Anna, så kan du absolut hitta ett annat passande parti som vill snarlika saker men med en politisk vettighet. Så tänker du rösta på SD fast du menar att du inte är rasist så kan du lika gärna kolla in de andra partierna. KD tex , stramar åt invandringen och de kan du rösta på utan att vara kristen exempelvis…

  6. Jag jobbar på ett sjukhus och där finns det gott om läkare (och annan vårdpersonal) som inte är födda i Sverige. De kommer från ex Irak. Men visst är det en tuff period att flytta hit och ha ett visst yrke, och sedan inte få börja jobba direkt. Samtidigt har jag förståelse för att språket är viktigt att kunna, även om jag är bra på engelska så är ju inte alla patienter det. I alla fall så skulle vårt sjukhus inte klara ”trycket” som är på sjukvården om det inte var för att vi även har utlandsfödd personal (generellt svårt att rekrytera).

 12. Nej, partier som SD är påväg neråt i de länder som gett en möjlighet för dem att påverka. Problemet i Sverige är att man vägrar inse att de har anhängare, vilket man utnyttjar och samlar ännu mer anhängare.

 13. ”tror att bolagens influencer marketing-budget kommer att öka de kommande åren och det finns mer pengar att hämta som en influencer.”

  Hoppa Being Bella som skulle göra dig större som influencer övervägdes? Hade vart kul att se, men ditt mål kanske är mer i bygga bolag än att bli folkkär eller igenkänd hos flera.

 14. Inlägget var härligt inspirerad från sättet Hampus uttrycker sig och vinkar! Härlig mix av er två i texten 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..