Få hjälp med PMS

 

I samarbete med KRY

Just nu är jag inne i det som jag har kallat helvetes-perioden. Jag har PMS och för mig är det inget annat än fruktansvärt. Jag har huvudvärk, mitt humör åker upp och ner som en berg och dalbana och jag känner mig svullen i kroppen. Jag tycker det känns viktigt att lyfta den här frågan för det är fler jag som har besvären. Det finns ju faktiskt hjälp att få så att man slipper att vara på botten några dagar varje månad. För mig blev besvären mycket värre när jag blev mamma. Då var det som att hormonerna började leva sitt eget liv så för drygt 2,5 år sen så jag sökte vård för det och fick bra hjälp. Det hjälper mig så att jag är stabilare under hela perioden. Det blir inga stora svackor och det är jag så tacksam över.

Processed With Darkroom

Det är bra att KRY kan hjälpa till med just detta eftersom det är många som lider av PMS och faktiskt har stora besvär. För mig har det varit viktigt sen vi startade vårt samarbete att vi faktiskt ger utrymme åt att prata om PMS-besvär. Förra året hade jag en livesändning med KRY i samma ämne och den kan ni se här

Processed With Darkroom

Om du har övervägt att se om det finns hjälpmedel för dig så tycker jag att du ska ta kontakt med KRY och beskriva hur det ser ut för dig. För mig har det varit toppen och det finns som sagt hjälp att få. Ladda ner appen här och du kan få hjälp inom 30 minuter, var du än är.

I samarbete med KRY

 1. Lina skriver:

  Min syrra har grymma problem med pms, blir hjälpt av örter

 2. Sarah skriver:

  Var på vc i veckan för exakt de här besvären, fick jättebra hjälp och hade ett kanonsamtal med en läkare. Ringde för en vecka sen och den ssk jag pratade med hade full förståelse för mina problem och det rådde ingen tvekan om att jag skulle ha en tid. Kan inte är p-piller på grund av blodproppsrisken så jag ska testa äta en låg dos antidepressiva ett tag nu och se om det gör allt bättre😊

 3. Anonym skriver:

  De besvären du beskriver är ju inte akuta utan ständigt återkommande. Har du då inte tid att fixa tid hos din vårdcentral? Kry är för mig så väldigt ”profiterande”. Kostar enormt mycket för skattebetalarna. Jag skulle själv vilja träffa läkare öga mot öga och få en klinisk undersökning med ev provtagning.

  1. A skriver:

   👍 Exakt!

   1. Emma skriver:

    Ja ja vill helst ha ett sådant läkarbesök med… Men vårdcentralen här ville ej ta emot för pms besvär utan ja behövde vända mig till närliggande stad som hafe gynekolog ringde typ tre samtal o blev skickad runt.. Men de får väl lösas👍känner själv inte till så mycket om vad kry är för app än vad ja läst här. Vissa grejjer behöver ju tas prov på o sånt som ni säger.

  1. Marie skriver:

   Det går ju inte fattar du väl??
   Hon kan ut inte outsourca det utan hon måste gå dit personligen.

   1. Anonym skriver:

    Marie….vad menar du? Jag förstår inte din kommentar.

 4. Mia skriver:

  Underbart!

 5. Emma skriver:

  Samma, efter andra barnet har ja märkt ett ännu tydligare mönster.
  . Typ från ägglossning till mens är fruktansvärt… Försökt söka hjälp.. Men dragit mig då de inte finns gynekolog i staden där ka bor(blev hänvisad till de då ja ringde vården) , o har svårt o få barnvakt… Kan va värt o testa denna app! Tack för tipset.
  Ps, hur gjorde du får att de skulle ta dig på allvar? Har du i efterhand sett andra problem som indirekt hängt ihop me pmsen? Hur man pratar me sin omgivning om detta, tips? Många tror pms bara sitter i huvudet när de påverkar ditt allt.. Och det kan vara svårt(hehe speciellt för män kan ja tycka) o fatta va de är med en även om man förvarnar samma sak händer varje månad. Det hade varit superkul om du kunde ha en föreläsning om pms haha för män, hade behövts👍👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..