Vänner-tid

Eftersom jag är barnledig denna vecka passar jag på att träffa vänner. Balans balans balans. Igår efter mitt möte med VC-bolaget så mötte jag upp Faye på Hillenberg (deras tonfisk med jordnötter och grönsakspasta är himmelsk). Faye startade Lace Laboratory för mindre än ett år sedan och det går som tåget! Det är faktiskt den enda  trosan som jag använder för att de är så sköna. Igår fick jag en påse med mitt namn broderat på, så bra med dust bags. Jag lägger alltid underkläder i påsar när jag ska till gymmet eller på resa. Smidigt.

469bb787 0c68 462a 91cd 55baa8019d8c.jpg

Vi pratade bolag, relationer och husköp (jag vet att ni vill veta mer om mitt nya köp men jag vill se att besiktningen är okej först, om det är något extremt fel kommer köpet att hävas). När jag kom hem så satte jag mig och jobbade fram till elva. Det var dumt för sedan var jag uppe i varv och kunde inte somna. Försökte med appen headspace för meditation men det blev bara irriterande så att jag tillslut stängde av. Kroppen kliade.

Jag måste bli bättre på att varva ner på kvällarna. Jag har aldrig haft sömnproblem (kan somna överallt, bra skill) men nu när det händer så mycket i bolagen efter semestern får hjärnan en smärre chock. Jag ska försöka hitta en serie att fastna för. Vilket är bäst nu? Den enda serien som jag har sett på två år är Silicon Valley så det har nog kommit ett gäng nya under tiden.

6a2e0cd6 cd26 44a3 925b da8fdd03fcbe.jpg

När jag vaknade imorse halv sju åkte jag till Sturebadet och körde ett hårt pass med Pontus. Det behövdes. Jag var helt snurrig när jag var klar. Varenda cell var trött. Sedan blev det omelett to go, make up på kontoret och så hoppa in i ett möte direkt. Idag väntar en kontorsdag vilket känns skönt eftersom jag flyger till Manchester imorgon med Löwengrip. Dessutom är dagen fylld med ännu mer kompistid. Jag ska äta lunch med Sheila och middag med Caroline och Melina och catcha upp efter semestern. Då ska jag få bebisgosa! Som jag längtar!

Trevlig onsdag på er, vi hörs senare.

 

 1. Det låter som att du kommer att ha en helt galet nice dag idag. Att boka in kompisar när du är barnledig är väldigt smart.
  Däremot det där med sömnproblem är mindre skoj, kanske kan du testa med avslappningsövningar på kvällarna. Någon form av yoga?
  Hoppas det löser sig.

  1. Jag har ett tips men det är inte världens bästa kanske – godis. Jag brukar ta en dusch, hoppa i sängen med en serie och äta godis för då slappnar jag på nåt sjukt sätt av.. annars är jag också en sån som ligger rastlös och tänker för mycket!

 2. Younger! Kan ses på TV4 Play och är helt underbar. Samma producent som Sex & the City. Har själv blivit helt besatt. SÅ bra!!

 3. Hej!
  Tips på serier, Suits & Younger. Lättsammare serier, perfekt på kvällen.
  Hoppas du får en bra dag och att husköpet går igenom utan tråkigheter.
  Hälsn Sandra

 4. The Affair på HBO! Superbra och är nog perfekt om man behöver ”varva ned”. Ingen action men mkt bra relationsdrama.

 5. Jag har plöjt igenom serien Younger på Cmore/TV4 play. Skön serie där man inte behöver tänka utan bara slö titta, perfekt när man vill varva ner.

  Du är fantastisk Isabella, blir sjukt inspirerad av dig:) håller tummar för att huset blir ditt!!

 6. Jag har fastnat helt på Designated survivor på Netflix. Super bra och spännande! Bra skådespelare och bra handling. Gillar när det handlar om USAs president, det blir oftast rätt maffigt på nåt sätt.

  Kan verkligen rekommenderas!

 7. HANDMAID’S TALE. Bästa serien någonsin. Outlander för lite husmorsporrig, välgjord, historisk korrekt och spännande underhållning. Du har väl sett Game of Thrones antar jag?

 8. Jag gillar Sherlock, nackdelen är att avsnitten är väldigt långa. 13 orsaker varför är en jättebra, viktig serie, och Younger är perfekt när man bara vill ha nåt att fördriva tiden med då avsnitten är korta.

  1. Så gör jag med! Det är mycket smidigare än att de ska ligga löst. Blir så stökigt. Plus att man undviker trosor på bagagebandet och väskan av någon anledning skulle öppnas eller gå sönder 🙂

   1. Händer det ofta att din/familjens väskor går sönder och innehållet åker ut på bagage-bandet? Å om det MOT förmodan skulle hända – är det verkligen så fruktansvärt pinsamt att folk får veta att en medpassagerare faktiskt använder underkläder (”My God, någon på planet har packat underkläder!”) Snacka om att skaffa sig onödiga problem att fundera över/planera inför… #eyeroll

 9. Kan tipsa om The Hanmaid´s Tale – galet bra serie! Går inte att sluta kolla.. finns två säsonger ute på HBO 🙂

 10. Dont be too hard on yourself, du börjar hitta den balans som funkar för dig på olika plan, resten kommer ge sig. Tänker att det också blir smidigare nu när du vet att du har en hel vecka på dig att göra vissa saker, och en hel vecka att göra andra.

  Apropå serier så beror det på vad du gillar. Vill du se nåt sexigt och hjärndött tipsar jag om The Client List på Netflix. Sen gillar jag personligen Suits och The Handmaids Tale.

  Har du inte sett 13 reasons why än så är den en måste, däremot varnar jag för att resultatet kommer bli att du kommer starta 13 bolag för att rädda världens barn och motverka mobbning och suicide, så har du inte lust att få den energin eller klarar av att hantera den så rekommenderar jag den inte haha. Förutom att den är jävligt bra.

 11. Designated survivor -Netflix
  Good girls- Netflix
  Homeland- Netflix
  Handmadestale- HBO Nordic
  Dokumentärserien the trafficers- Netflix
  David lettermans talkshow- my next guest- Netflix
  Grace and Frankie- Netflix

 12. Det är nog ändå bättre att läsa än att kolla på serie på kvällen. Tycker jag iaf.

  Tips är Pukka Relax-te. Riktigt gott och avslappnande te. Det mest effektiva jag provat av örtteer som är för sömn/avslappning.

 13. Prova att lägga undan mobil och dator minst 30 minuter innan du ska sova. Hjärnan behöver vila från intryck innan läggdags. Prova att läsa en tidning om du känner att du går för mycket upp i varv av en bok. Eller pyssla hemma med sådant som inte kräver så mycket tankekraft utan mest går på rutin. Hoppas du hittar ett bra sätt för att kunna varva ner 🙂

 14. The handmaids tale som många skrivit, kanske bästa jag sett.
  Billions (HBO) kanske är intressant för dig?
  Annars, orange is the New black, castle rock.

 15. Rekommenderar 13 reasons why, Orange is the new black och Girlboss på Netflix samt Big little lies på HBO. Tre draman och en komedi med kortare avsnitt (Girlboss).

 16. Lite serietips, Handmaids tail, homeland (säsong 1-3 är bäst!), How to get away with murder, gåsmamman och Gilmore girls (den är ju gamal men såå bra fortfarande, ser om den Ibland!)

 17. Tvserier;
  Anne – ( a.k.a Anne with an E. ) Du som gillar Pippi kommer nog gilla denna. De första 2 avsnittet e lite långtråkiga, håll ut!
  The handmaids tale. – en serie som bl.a. skapar tankar om politik, kvinnors rättigheter och tro.
  Modern family- komedi serie om en stor blandad familjs vardag.

 18. Haha, kom ihåg 2 nya;
  Alias grace – En kvinna ( på 1800-t Kanada ) som anklagas för dubbel mord på bl.a sin chef. En psykolog utvärderar henne och genom detta får vi se hur, om och eller hon e skyldig. En psykologisk vad fan hände egentligen mini serie.
  Big little lies- Vi får se vad som gömmer sig bakom fasaden, 3 rika mödrars liv som sammanflätas och slutligen leder till mord.

 19. Titta på Alias Grace! En serie på 6 avsnitt som är baserad på en bok av Margaret Atwood. Den finns på Netflix.

 20. på HBO:
  Game of Thrones
  Handmades tales
  Westworld

  på Netflix:
  House of cards
  Orange is the new black
  Alla matserier med Anthony Bourdain eller David Chang

 21. Du måste se The Crown. Den är riktigt bra! The Fall är också bra men lite otäck.
  Kan tipsa om den franska serien ”Ring min agent!” på Netflix. Det är ett komedi-drama som utspelar sig på en talang-agentur i Paris. Väldigt bra skådespelare och väldigt franskt. Varje avsnitt gästas av en känd skådespelare som spelar sig själv. Jag är nästan ledsen över att ha sett alla avsnitt redan, hehe.

 22. Säger som ovan ”vår tid är nu” är ett måste och även ”the last post” som finns på svtplay är sevärd. Band of brothers är väldigt bra och intressant om andra världskriget ur amerikanska soldaters perspektiv. Greys anatomy är också ett säkert kort, finns många säsonger.

 23. THE HANDMAID’S TALE. Den har precis allt. Använde den för att helt koppla bort jobbet/omvärlden samtidigt som den stärkte mig oerhört i mina värderingar och mål i livet pga så samhällsaktuell. Skulle vara kul om du sedan skrev om den relaterat till dig själv. Kram!

 24. Jag har också problem att slappna av för att somna. Friends/Vänner är lätt den bästa serien att slappna av till oavsett om man kan den utantill eller inte! 😊 Håller också med alla andra här om att handmaids tale är oerhört bra, fast den sätter ju väldigt mycket tankar i rullning och det är ju kanske inte det du behöver.

 25. Hej,

  Jag och min sambo började titta på Enkelstöten med Sissela Kyle i spetsen. Rolig kortare serie med komiska inslag!

 26. The handmaid’s tale (Hbo)
  The affair (Hbo)
  Sharp objects (ny serie på Hbo)
  Castle rock (ny serie på Hbo)

  Serier som du kanske redan har sett men som är värda att se igen:

  Breaking bad
  True detective (i synnerhet säsong 1)
  Bron
  Marcella
  Game of thrones
  Better call Saul

 27. Halt and Catch Fire – som en mix mellan Mad Men och Silicon Valley, dessutom inspirerande och mycket girl power. Handlar om utvecklingen av PCn och Internet. Grymt bra!

 28. The Good Fight och Billions (HBO Nordic), högt tempo och bra skådisar.

  Marcella och Broadchurch (Netflix), grymt bra serier från Storbritannien.

 29. Se Regin, en serie om drottningen Maria av Skottland. Jävligt powerful serie om en kvinna som står upp för sitt land och sig själv före kärlek och vänskap. Jag älskar den!! Tips

 30. Serien The Handmades Tale är super! Bra skådespelare, ett framtidsscenario som känns rätt nära om man ignorerar miljöeffekter, inte ser människors lika värde och tar religion som en täckmantel för sitt ojämlika beteende.

 31. Halt and catch fire – om att bygga upp företag i datorbranschen i USA med start i början av 1980-talet och fram till 1990-talet. Superspännande race om att först komma med första persondatorn och sedan bästa webläsaren. Låter trist men de har verkligen fått till storyn.

 32. The handmaids tale, westworld och black mirror. Älskar dem!! Black mirror är extra bra för varje avsnitt är fristående.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..