Ett öppnare liv

Håll i er nu. Men jag har börjat landa i att jag tror på en annan typ av förhållande än den klassiska tvåsamheten. Det kanske är en fas i mitt liv som jag kanske skrattar åt om några år men idag skulle jag säga att jag lever mer traditionellt som män har gjort i alla år. Fast i en väldigt feminin version. Jag tror på att man kan träffa någon som man hittar en spirituell kärna med men att det kanske stannar där. Man ses ibland för att få utbyta ideér och en intellektuell närhet. Men man behöver inte dela allt i livet, man behöver inte ha samma ekonomi, bo under samma tak, dela samma vänskapskrets, gilla samma mat och umgås varje helg.

Jag vill ha min egna ekonomi, mitt egna tak och träffa flera (män)niskor där man hittar olika relationer i varenda en. Ett öppet liv. Jag har mina barn. Jag har tryggheten i mig själv. Det jag uppskattar utöver det är variationen. Olika energier. Jag vill vara mittpunkten i mitt liv och jag har verkligen ingen lust att kompromissa. Därför passar ett litet öppet liv mig bättre. Inga regler, inget ägande. Noll ego. Allt bygger på lust och att man väljer varandra när man vill. Väljer man någon annan ibland är det inte hela världen. Jag förstår att det kan svida till hos många som läser, många har ju tvåsamheten som grunden till allt i livet men jag tror att fler och fler relationer kommer att bli öppnare i framtiden.

Mina i alla fall. Jag behöver få vara helt fri.

03d3eca4 d02c 460b 8108 b2a2d048feb9.jpg

… Men jag älskar att gå ut och äta. Kvällens essentials. Klackar, armband från Hermes, White suede från Tom Ford och kinda sexy från MAC. Nu är jag hemma från middagen (lämnade Sally till Odd vid fyra idag) och nu väntar kvällsjobb. Ser fram emot måndag!

 1. manda skriver:

  Inspirerande och modigt av en känd person, framförallt för att vara kvinna, att framföra dessa tankar. Lever själv i ett öppet förhållande sedan tre år tillbaka. Det är inte så dramatiskt som det låter men ändå ingenting vi skyltar med utåt. Det tog en hel del mod att våga ta steget och vi hade många låna diskussioner min man och jag. Var trevande och nervöst till en början men vi redde ut alla tankar, känslor och funderingar eftersom och ångrar det inte en sekund idag. Vi har lärt känna varandra mycket bättre genom att ge varandra detta personliga utrymme och förtroende. Vårt intima liv har dessutom fått nytändning och en extra dimension med variation och inspiration, så det handlar inte om att ersätta sin partner inom detta område.

  Vi är alla olika och för att jag har en uppfattning om hur jag vill leva mitt liv så begär jag inte att andra ska tycka likadant, men när det finns förståelse och acceptans blir jag glad. Du är i detta avseende ett föredöme Isabella, genom att avdramatisera avvikelse från normen om monogam tvåsamhet.

 2. Jessica skriver:

  Grymt bra skrivit! Jag känner exakt som du så kunde inte skrivit det bättre. Alla behöver inte en man vid sin sida för att leva ett gott liv. Jag är lika gammal som dig och har inga barn men försöker hitta min grej i livet karriär inom fastigheter. En man klarar sällan av en kvinnas framgångar och varför ska vi nöja oss med en relation om den inte gör oss lyckliga. Det finns olika relationer i livet! Grymt jobbat!

 3. Emma skriver:

  Bra!! Alla ska inte leva eller ens sträva efter tvåsamhet! SÅÅÅ många människor skulle må bättre av att ha öppna relationer, lyft ämnet du som har Sveriges största blogg så att fler kan öppna sina ögon! Jag älskar tvåsamhet och kommer aldrig klara av ett öppet förhållande så det finns verkligen både och.

 4. Sofia skriver:

  Tack Isabella för att du är öppen med detta! <3 Du är inte ensam. Fler och fler människor kommer att överge tvåsamheten som idag fortfarande är en sån otroligt stark norm.

 5. Line skriver:

  Yes! Endelig noen som tør å steget å innrømme noe sånt for offentligheten. En moderne og åpen livsstil som handler om å nyte sitt eget liv på den måten man ønsker akkurat NÅ.. Enten man er i forhold eller singel er det godt at noen går foran og sier at det er greit å lage egne regler- at det er sunt å lage regler kun basert på det som passer seg og sine(og partnerens) behov og ønsker. Bravo!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..