Ett bra mantra

 

Right actions leads to right thinking 

… Det är mitt senaste mantra jag har skrivit ner från den boken jag läser. Många gånger tror man att det är det omvända. Att börjar jag tänka rätt så kommer jag att agera därefter. Men det är faktiskt tvärtom, först måste man komma igång och tankarna som sedan blir till känslor kommer efter naturligt. Det enklaste exemplet är att ta en promenad när man är lite nere. Promenaden och en bra låt brukar leda till att tankarna är lite mer positiva när man kommer hem.

Img 2200.jpg

Det gäller även mitt jobb. Det är inte sällan vi kickar igång något som inte riktigt är helt genomarbetat men genom att vi har börjat rulla kommer idéerna och lösningarna längs vägen. Det är faktiskt omöjligt att tänka till sig en affärsplan som är 100%. Det är därför mitt tips alltid är att komma igång och testa – Forma därefter. En vass entreprenör blir man när man får att lösa allt som inte är enligt plan. Och en ännu bättre bolagsbyggare blir du när du lär dig att älska utmaningarna. ”Allt som skaver är en möjlighet” – Ray Dalio.

Nu blir det snart fredagslunch med Löwengrip Invest för att fira att Simon har varit hos mig i två år. Hurra! Han fick välja lunchställe idag, får se var vi hamnar.

Trevligt!

 1. Du har dina perioder där du fångar mig extra mycket. Som nu är det en sån period då jag bara måste in och läsa extra mycket av dina inlägg. Du inspirerar och motiverar som många andra påpekat för dig också.
  Jag vill inte starta bolag men jag vill ta kontroll över mycket i min vardag och mitt liv och där gör dina inlägg en stor skillnad, du ger mig kraft.
  Tack för dina härliga inlägg.
  Hoppas ni får en god lunch på ett fint ställe och grattis till Simon!

  1. Fast vad jag kan se så väljer Isabella svenska varor där det gär att få tag på det?! Men det känns konstigt att ge råd om havregryn om det inte är det man ska köpa

 2. Det skulle även kunna appliceras på klimatfrågor. Om man själv börjar leva lite mer klimatsmart kommer medvetenheten om miljöfrågor och individens ansvar öka!

  T.ex. köpa svenska råvaror istället för indiska, inte nöjesflyga flera gånger/månad osv!

 3. Ah håller med, var på upw i London med Tony Robbins, motion create emotions fick jag lära mig där, sjukt värdefullt när jag fastnar i mina tankar.

 4. Så kan det säkert vara många gånger, att man genom en handling får positiva tankar som leder till positiva känslor.
  Enligt KBT är det ju annorlunda – tanke-känsla-handling.
  Så frågan är ju, även om man utför en viss handling som ger en vissa tankar och känslor, finns inte där en tanke först iaf? innan du gör handlingen måste du ju ha tänkt något som leder till just den handlingen.
  En liten tankenöt där 😉

  1. CBT handler jo om sammenhengen mellom tanker, kropp, følelser og beteende. Den ABC-modellen er jo en måte å forstå hvorfor vi gjør eller føler som vi gjør. Men det at handling kan påvirke både tanker, kropp og humør er et viktig prinsipp som brukes mye i terapi. For eksempel å få deprimerte mennesker til å gjøre ting selv om de ikke er motivert eller ser noen glede ved det 🙂

 5. Ja det där kan man fundera mycket runt, sant är att det aldrig går att förutse allt och att en affärsplan är just en plan, med möjlighet till justeringar. Det gäller att inte låsa in sig alltför mycket i vad andra har sagt eller säger. I bland måste man pröva själv och uppleva och lära sig av erfarenhet. Det bästa är att man lär sig hela livet. Hoppas ni får en fantastisk lunch.

 6. Ett riktigt bra motto, man måste helt enkelt våga testa sina idéer, göra fel, ändra och på så sätt komma fram till den rätta vägen.

  Och grattis till Simon, han verkar vara en riktig klippa! 🙂

 7. Hej!
  Tack för din blogg, har läst den i från början och tycker om att det svänger och man som läsare får följa med i ditt liv! Man känner sig lite som en fluga på väggen.

  Jag har funderat länge på att starta ett bolag har en idé som jag skulle vilja köra igång men vet inte vad man ska börja.
  Har ingen blogg och inget stort kontaktnät för att få ”reklam” och annat så att produkten kommer att synas. Som du har haft turen att ha (inget fel med det alls)
  Vad har du för tips för oss som inte har det du hade när du startade dina bolag? Alltså massa bloggläsare som man kan göra reklam för och media utrymme på andra ställen.
  Hur ska man tänka som nystartad företag för att få sin produkt att synas?
  Gärna lite komma igång tips om du har. Så man kanske vågar starta igång hela processen 🙂
  Vet att du har skrivit tidigare men det gör inget att skriva det igen 😉

  Önskar dig en trevlig helg!

  / Jessica

  1. Bra fråga, ser fram emot Isabellas svar 💞 Jag har drivit bolag sedan 2010 och har/hade verkligen ingen stor följarskara att bygga kommunikation på. Skickar in mina bästa ”tips” så länge, kanske kan något av dem vara till lite hjälp på vägen:

   1. Brinn för din tjänst eller produkt. Välj inte något för att det ”går att tjäna pengar”, utan ha en glöd inifrån och ut för det du ska göra. Det kommer att göra sena kvällar eller tunga utmaningar mer ”värdefulla”.

   2. Ha en plan för teamet (vilka personer du behöver, som kan det du inte kan) och kapital, tidigt. Sätt dig inte i sitsen att du klarar din ekonomi ett par månader, utan se över finansieringen och olika alternativ så att du slipper kniven mot strupen det första kvartalet eller gärna längre.

   3. Börja litet, testa och utveckla. Låt marknaden få vara med på ”din” resa, var öppen och bjud in till dialog.

   4. Köp inte marknadsföring i stora sjok. Testa digitalt/socialt, identifiera kanske någon influencer och bygg ett samarbete över tid. Se till att ha kvalitativt content (text, bild, film) och jobba med spridning av det material du har. Det kostar att skapa nytt, maximera det du skapar.

   5. Bygg kommunikationen även kring er nyckelpersoner, drivkrafter och mission. Det finns många produkter, men bara en ”du”. Berätta storyn om ditt ”varför”, inte bara vad ni gör.

   Jag är själv i uppstarten av mitt livs andra bolag, har ännu inga externa finansiärer. Trots allt tungt slit och osäker framtid (till en början) så gör det livet så spännande, intressant och utvecklande. Önskar dig all lycka till!

 8. Det skulle vara roligt om du skrev mer om aktier och sparande. Har du sett att Lexingtonaktierna är på väg upp? Vad tror du om det?

   1. Nej det har stått att den ska ha premiär i höst. Men eftersom hon inte nämnt serien på länge undrar man ju om fen fortfarande är aktuell 🤔🤔

 9. Väldigt klokt! Har haft väldigt nytta av att tänka så i början av vuxenlivet, det gäller att t.ex. gå på visning för att känna hur det känns, ringa det där samtalet för att se hur det känns och få erfarenheter som gör att man till slut vet hur man ska tänka och vad man prioriterar. Alltså göra först för att veta hur man ska tänka!

 10. Hej!
  Intressant blogg. Jag har precis startat en blogg och jag undrar om du har några tips på hur man kan få relativt snabb spridning på den? (Målgrupp är 30-55 år).

  Med vänlig hälsning
  Anncatrin Olausson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..