Beauty Foods

Jag har haft en fantastisk torsdag. Väldigt lugn men stora saker som gick igenom, fina siffror och bra beslut. Framför allt så är det en väldigt härlig stämning på kontoret, de flesta börjar komma tillbaka och alla är så peppade och glada. Alla har ju en skrivbordsplats men de flesta hänger i vårt ”vardagsrum” – Det är mysigt tycker jag.

7afda5f4 35f9 410b ba56 9f5e12803836.jpg

Blus från Hong Kong-baserade Grana, kjol från & Other Stories och Emelia de Porets klackar från Flattered. 

Under lunchen idag var jag hos Creative Headz och fixade mitt hår. Trots att jag verkligen sköter om det med inpackning en gång i veckan och att jag sover med vår kommande over night hair mask så har solen gjort skada under sommaren. Det var skönt att byta ut hair talk och fräscha upp färgen lite. Lyxigt blont.

7a0e6388 3f96 450d b531 29a6d074488b.jpg

Det blev en snabb skrivsbordslunch innan nästa möte, köpte med mig från ett ställe jag alltid åt på när vi hade kontor på Holländargatan. Det ligger korsningen Drottninggatan/tegnérgatan. Tror att det är samma ägare som sushi devil. Hur som helst, jag komponerar alltid ihop min egen tallrik oavsett var jag äter någonstans. Idag önskade jag ceviche, sötpotatis, grönkål, avokado och så alger till. Mums.

Jag tänker väldigt mycket på att äta skönhetsmat. Mat som får hud och hår att stråla, mer om det hittar ni i Beauty Food.

5244334a 7495 4952 a230 f642c8bc7ad7.jpg

Och på tal om mat, påväg till kontoret från ett möte vid Hötorget så såg jag en butik som hette Happy Food Store. Fastnade därinne i en halvtimma. Köpte amarant-frön för att göra gröt på. Amarant påminner lite om quinoa. De har lågt GI-värde och innehåller fullvärdigt protein samt järn, magnesium och kalium. Smakar lite nötigt. Jag köpte en massa teér, jordnötssmör, massvis av choklad och risprotein med vaniljsmak. Perfekt att ha i smoothies.

Img 2171.jpg

Efter mötet blev det ett 45 minuters-träningspass på Sturebadet!

A3827353 ca24 4ae5 8231 1076a1f88285.jpg

När jag kom hem hade Hayley gjort plommonsylt från mitt plommonträd på tomten. Den smakade helt ljuvlig! Längtar efter att ha den på min gröt imorgon.

5fbb8d48 6738 4889 b7d8 52914ec6f54f.jpg

Från 17.30 till 19.30 var vi ute. Alla grannbarn var ute så barnen klädde ut sig till superhjältar och hoppade studsmatta. Idyll (tills halva gänget hoppade in i varandra och en gråtfest utbrast)! Hur som helst en fin torsdag minst sagt. Men jag ligger efter lite i jobb (valde att träna) så nu väntar telefonmöten och mailen som jag inte hunnit med riktigt.

Kram på er.

  1. Precis vad jag också tänkte på! Det kanske kan vara värt att bo kvar för barnens skull även om man Kan ”gå upp en size”.

 1. Hej Bella! Gillar dig skarpt och har läst din blogg i flera år. En fråga, känner du dig aldrig låg på energi? Jag är fullkomligt slut i huvudet efter kl 15. Då stressar jag över att jag snart ska laga middag. Hämta sonen. Lägga sonen osv. Saker som man ska njuta av blir till press. Hur ska jag tänka? Skulle lätt kunna lägga mig och sova efter jobbet.

  1. Ändå lite konstig fr att ställa till någon som har hyrt in hjälp för bl a städning och matlagning. Jag menar inte att det är fel alltså, bara att det är skumt att be om råd om hur man orkar med vardagen från någon som har råd att köpa de tjänsterna. Hur skulle hon kunna hjälpa dig menar du Matilda?

   1. Fast Isabella har ju inte alltid haft denna hjälp så hon har ju en hel del erfarenhet så hon kan säkert svara och ge tips.

 2. Hej o tack för en härlig blogg. Du verkar ha något strul för det första stycket kommer alltid upp två gånger, iallafall när man som jag läser från mobilen. Ville bara säga det😃hälsn Sandra

 3. Blir alltid lika ledsen när du väljer utländsk mat framför inhemsk. Svensk havregrynsgröt är likväl nyttig, så varför flyga in dessa frön från indien? Vill man ha mer protein kan man t.ex. röra ner ett rått svensk ägg i gröten. Likaså din lunch, hur mycket på tallriken var inhemskt? Varför inte t.ex. byta ut batat mot svensk potatis (som dessutom ÄR nyttigare, eftersom batat innehåller mer socker o mindre näringsämnen än potatis)?

  Varför kan vi inte en gång för alla börja stöda den inhemska marknaden, så att vi får ha kvar våra bönder? Fortsätter vi såhär kommer fler bönder tvingas sluta, och Sverige blir beroende av importmat för att få maten att räcka till… Är det så vi vill ha det?

  1. Heja dig Jenni!
   Jag är vegetarian sen något år tillbaka, men äter i princip endast svenska råvaror. Undantag sker vid restaurangbesök eller bortbjudningar. Min hyn har verkligen fått en annan lyster bara av de… så allas egna kroppar har nog sin egna beauty food då 😉 men vad vet jag.

   Men att importera allt som ska ätas är bara dumt. Närodlade grönsaker är fantastiska i vårt land. Nu har jag lyxen att ha en mamma som odlar mängder och mycket kan frysas ner och ätas under vinterhalvåret. Annat odlas med året om med hjälp av solceller. Love My Mom ❤️

   Allt fler borde ta till sig och äta närodlat – det är mångas överlevnad och skulle kunna bli flera människors överlevnad om vi valde att äta råvaror från vårt egna fina land.

  2. Exakt så! Och de svenska skogarna svämmar över av goda nyttiga bär, helt gratis och nära, istället för att flyga in ”superbär” från Sydamerika. Och har man inte tid eller möjlighet att ta sig ut och plocka själv finns det nyplockade svenska bär att köpa nu som håller fint i frysen hela vintern. Häpp!

  3. Sååå rätt! Blir själv så provocerad när ”alla” bara ska äta den typen av mat precis hela tiden! Själv är jag extremt noga med att äta mat från Sverige. Potatis, kött, rapsolja, alla mejerier mm mm. Som alla veganer som är så miljömedvetna säger de, så äter de bara avokado, sötpotatis och utländska frukter. Som om inte all den transporten skulle vara dålig då.
   Håller med, folk måste bli bättre på att välja svensk mat!

   1. Vegansk el vegetarisk mat från andra länder är bättre än svenskt kött ur klimatperspektiv. Transporten är inte avgörande utan produktionen och där.är kött en stor bov generellt. Dessutom kan svenskt kött lika bra vara producerat med utländsk foder – med lika långa transporter. Så ibland är inte saker så enkla som de låter. Ur andra perspektiv tex biologisk mångfald är svenskt naturbeteskött bra

  4. Håller HELT med! Verkar som att storstadsfolket inte inser hur det är för bönderna här på landsbygden, de går på knäna! Det blir dessutom inte bättre av att mängder kör på veg-trenderna så djur får nödslaktas. Det är väl jätte bra att kunna välja alternativa proteinkällor men att kött ska vara mer miljöfarligt? Jag undrar hur mycket el etc som krävs i industrier för att göra dessa vegetariska köttbullar osv. Såvitt jag vet så värms ladugårdar upp av kornas egna kroppsvärme, men men 🤔

 4. Du är otroligt inspirerande och motivaterande till att vilja ändra sitt liv till det bättre. Du är en sann inspirationskälla ska du veta.
  Jag får så mycket energi av att bara höra lite om ditt liv, hur du styr din vardag som du vill ha den mer eller mindre, tränar när du vill (drömmen) och planerar om jobbet så att det passar in i ditt liv. Nu är jag inte chef och kommer aldrig att bli då det inte intresserar mig det minsta lilla men det vore drömmen att kunna ha en sån vardag.

  Tack för inspiration med outfits, jobb, träning och vardagen i helhelt. <3

 5. Tveksam till om en skönhets och hälsoredaktör sitter inne på validerad information om huruvida de livsmedel som rekommenderas i boken har en verklig effekt. Men om det får människor att känna sig hälsosammare så gör väl boken sitt 🙂

  1. Jag är också tveksam till hela trenden skönhetsmat. Men visst, frossar man i skräpmat är det säkert bättre att välja det första. Håller med dig Jenni om att vi bör värna våra inhemska livsmedel.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..