Hermine Hold

 

Mötet med Hermine Hold idag var otroligt roligt. Hela bolagsgruppen jobbar med en byrå som heter Good Luck Have Fun och idag körde vi en workshop. Vi har rekryterat en VD som heter Katarina (ni får ”träffa” henne senare) och det är alltid bra att ha haft lite övningar i början för att bolaget ska synkas. Vi startar ju upp något som funnits i mitt huvud och helt plötsligt ska det bedrivas som en verksamhet med människor som lägger åtta timmar om dagen på det – Då måste vi ha samma vision om hur bolaget ska drivas. Därför är en workshop viktig.

Jag glömmer faktiskt bort ibland – Att allt vi gör på kontoret faktiskt bara har varit en idé som någon av oss kläckt. Det är häftigt och modigt. Tänk så många fler bolag det hade funnits därute om fler agerade på sina idéer! Det är lite därför Nordic Tech House finns, vi är en accelerator för bolag. Hermine Hold är vårt första som vi startar själva och inte bara kliver in och investerar i.

Moodboards

Efter mötet blev det husvisning (inget som ligger ute). Jag blev kär i huset (jag har inget poker face på gott och ont). När jag spanade in badrummet såg jag Löwengrip-produkter. Kunde inte låta bli att fråga Ida (som jobbar hemma hos mig) – och som hängde på dit, om det var hon som hade ställt dit dom. ”Varför skulle jag gjort de Isabella?” Blev hennes svar. Helt sant he he. Men så roligt att se produkterna!

När jag hade hämtat barnen och kom hem stod middagen redo på bordet. Teriyaki-lax, getostsallad och pizza till barnen. Halv fem kom Martina, Michaela och deras barn över. Sedan blev det middag på altanen.

Fyra av sex skruttisar. Det blev en mysig kväll hemma som avslutades med te och raw-choklad för oss vuxna. Jag är så tacksam över mina fantastiska vänner.

 1. Spännande med husvisning 🙂
  När jag köpte mitt lilla hus så köpte jag det helt med hjärtat men så köpte jag huset för resten av livet också. För mig är det viktigt att det känns rätt ända in i hjärtroten när man väljer var man vill bo och leva.
  Även om jag ser det som en investering så ser jag inte bostaden i första hand som en möjlighet att komma vidare och göra bostadskarriär.
  Men där är vi ju alla olika 🙂
  Så följ ditt hjärta och känns det rätt där så besikta huset och läs på så du vet vad du köper 🙂
  lycka till!
  Med vänlig hälsning Tina
  http://www.nouw.com/ettriktliv

 2. Alltså, så många frågor på detta…framförallt dessa:

  1) hur skulle den som hängde med dig på visning ha kunnat planterat produkter i huset??

  2) har du inte skrivit flera gånger hur mycket du älskar grannarna, är det då värt att flytta ”bara för att”?

   1. Absolut om det var mäklarens tilltag, vilket det förmodligen var och dessutom funkade, men som det var skrivet framstod det ju som att Isabella trodde att det var den medföljande Ida som ställt dit dem.

  1. 1: väldigt enkelt- Är jag en mäklare som är mån om att sälja ett objekt till en person med högre profil ”känd” så hade jag ringt till dennes sekreterare/högra hand/assistent och frågat om personens favorit doft, tvål,blommor osv för att placera i huset så att det känns mer tilltalande. Inte mycket försäljare i dig inte 😂

 3. Marknaden för traditionella hårband känns ju inte jättestor. Det här handlar inte om hårband och det handlar inte om den europeiska marknaden, eller hur? Kan det vara så att bolagets fokus kommer att ligga på att sälja exklusiva slöjor på platser som Dubai eller Saudiarabien?

  1. Samma för mig. Första stycket kommer två gånger. Dock inte bara på Bellas blogg utan även en del andra också.

 4. Gillar dina boktips och köper dem som är på svenska. Ser att du även tipsar böcker på engelska. Finns det ngn lättläst bok jag kan börja med! Boken Hjärnstark-jättebra.

  1. Jag hade älskat att aldrig behöva laga mat själv. Att laga mat är enligt mig det tråkigaste som finns och jag har aldrig någonsin funnit någon tjusning i det.

 5. Din nya blogg (platform) på tailsweep är såååå mycket bättre och enklare att läsa än den förra! Håll kvar denna!

 6. Hejjar på dig och ditt otroliga driv och livsglädje, men är rädd att ditt nya bolag Hermine Hold kommer bli en flopp.. känns alldeles för snävt att bara sälja hårband? Men förhoppningsvis har du en plan kring produkten som ändå får det att funka. Kan aldrig tänka mig att det har gått igenom från idé till färdig produkt i ditt bolag utan att ha ifrågasatts och stoppats om det inte fanns en plan kring hårbanden, speciellt med tanke på hur många av oss som inte jobbar inom detta har reagerat 🙂 lycka till!

 7. Hej! Ser fram emot hårbanden. Kommer ni göra dom i barnstorlek också? Skulle älska att ha sådana band på mina tjejer

 8. Med så underbara grannar så hade jag inte flyttat många meter (om inte ekonomi eller andra omständigheter tvingade mig), upplever att ökat geografiskt avstånd alltid krånglar till umgänget mer än vad jag först tror (vänner som tidigare bodde 10 min promenad bort bor nu 30 min med buss, kräver mycket mer planetande).

 9. Hej,

  Jag skulle gärna komma i kontakt med ansvarig för betalningar och betalningslösningar för det nya bolaget då vi på Trustly erbjuder betalningar direkt från kundens bankkonto på 29 marknader i Europa. Vem bör jag höra av mig till för ett möte?

  Vänligen,

  Elsa

  1. Hej Elsa!

   Istället för att skriva en kommentar här på bloggen så har du nog större chans till ett möte om du kontaktar företaget direkt.
   Nu får du ju förvisso chansen att sprida din information till andra som läser kommentarerna här men för Nordic tech house så blir det nog mer seriöst om du kontaktar dom direkt via deras kanaler.
   Ha en fin dag!

 10. åh vad jag älskar såna här inspirerande och peppande inlägg. jag får så mycket ny-energi av såna här inlägg och vill genast själv, sätta igång med mina egna planer inför hösten.
  Ska bli så kul!

 11. Jag hoppas att det kommer funka bra med Hermine Hold trots de negativa kommentarerna du får. Alla får tycka som de själva vill så klart men jag tycker det är kul att du testar, vågar och tror på dina/era ideer.

  Sen tycker jag att dina mål är så inspirerande. Du är en stark kvinna, stark mamma och businesswoman så du kommer alltid, nu och för alltid att komma långt i livet.

  Ser fram emot att följa din resa, Lycka till.

 12. Hej! Varför vill du flytta när du bor granne med dina bästa vänner och barnens kompisar? Det dagliga umgänget försvinner så lätt om man inte ses spontant utan ansträngning och det är just det umgänget som är så viktigt för välmåendet och de nära relationerna som ger energi. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..