Maria Christina

Jag är i San Sebastian! Vi har checkat in på Maria Christina, jag säger Santa Maria hela tiden. Typiskt. Vi bor i en av sviterna som har en fantastisk takterass. Jag ska visa hur den ser ut senare. Igår åt vi middag i gamla stan, på Gandarias. Det var den bästa tonfisk jag har ätit i hela mitt liv. Jag älskar verkligen mat och ser fram att få uppleva alla restauranger här borta.

Nu väntar lunch på Rekondo!

 1. Fint! Ett halsband till den där klänningen hade varit pricken över i:et. 👌 Tänker mig en enkel men classy mindre diamant (en sten) på tunn kedja i vitt guld. Skulle passa perfekt till din ring från Efva Attling och klockan! Tycker ofta du ser lite ”naken” ut (smyckesmässigt) runt halsen. Kolla Kaplan, dom har fina halsband!

 2. Hej Isabella!

  Jag ska snart om ca 2 veckor börja på en skola som heter Arndt Sales Academy som är en så kallad sälj skola. I och med det kommer det krävas nya rutiner för mig eftersom vi börjar 7 och pluggar/jobbar till klockan 17.30 som senast. Dessa tider är en hel omställning för mig. Har du några tips för hur man ska kunna maximera sin tid på morgonen och andra bra tips hur man tänker kring rutiner. Tex hur gör du med frukost, smink, klädsel, lunchlåda osv (Har en 50 min resetia till skolan).

  Hade varit schysst om du återkopplade!! Diggar dig och din stil som en av Sveriges främsta affärskvinna, riktig förebild!

  1. Har du inte läst Isabellas blogg förut? Hon har en kock som lagar frukost åt henne. Hon har en stylist som klär henne. En sminkös som sminkar henne. En nanny som tar hand om barnen. Du ska nog fråga någon annan om råd. Mitt tips är t ex att kliva upp i tid och göra i ordning så mycket du kan kvällen innan.

   1. Hur tror du att hon har råd med all hjälp idag? Hon har arbetat sig till det liv hon lever idag så hon har säkert många kloka råd att dela med sig av.

    1. Fast nu är det ju ngn som ska påbörja en utbildning som ställer frågan så tror knappast det är aktuellt att snabbat jobba ihop massa pengar för att kunna outsourca allt?

  2. Bra frågor, tror vi är många som snurrar runt i det så kallade ekorrhjulet och försöker få allt sånt där att gå runt… Dock så har ju Isabella kock, nanny, sminkös och stylist så hon kanske inte rätt person att fråga?

   Men om jag skulle ge dig ett tips så är det att inte försöka sträva efter perfektion med allt, det är uttröttande och gör att man inte klarar av långa slitsamma dagar i det långa loppet! Tänk ”good enough” med allt du gör. Tips på frukost: overnight oats, smoothies, färdigkokta ägg.

  3. Ladda kaffebryggaren på kvällen + skaffa en takeaway kopptermos, gör en krok på väggen där du hänger ut dagens outfit kvällen innan, ha en capsule wardrobe där alla kläder passar ihop, duscha kvällen Innan + vänj håret vid att duscha mer sällan, styla håret direkt efter dusch och fräscha bara upp på morgonen, endast concealer och puder istället för foundation, sminka på vägen till skolan, frukost under skolans första rast ist för hemma, avsätt en plats där du tömmer din väska varje dag vid hemkomst för att snabbt plocka ner endast rätt saker på morgonen.

    1. Anna; grymt bra tips! Jag är chef ”på riktigt” för en hel del människor och gör ungefär som du men är är typ #50andfab och jobbat med ledningsfrågor och/eller som chef i drygt 20 år.

     Ja, man preppar väska, kläder, scarves, skor etc dagen före. Äter frukost vid skrivbordet el i bilen på väg dit. Har en plan för lunch – medhavd eller som möte alternativt reservmat i skåpen typ soppa. (Ingen makeupmänniska, blowdry, nanny, kock, städhjälp, chaufför, städhjälp, head of packa väska…) Så fortsätter dagen med mer möten, mail, samtal (inga naglar, träning, PT, AW etc).

     När jag kommer hem tar jag en promenad på ca 1 timme och rensar hjärnan. Lagar middag (själv el maken) och inga jäkla mail, läsa rapporter etc…

     Reser på semester utomlands ca 4-5-6 ggr/år. Varierar resmålen men struntar i fast track, lounger, VIP och champagne. Kopplar av och har ett schema som tillåter vila och eftertanke. Och när jag kommer hem packar jag upp SJÄLV och är glad för det!

   1. Jag maximerar genom att planera min outfit i huvudet på kvällen när jag ska somna (hjälper mig även somna lättare) så jag vet exakt vad jag ska ta på mig och slipper välja, sedan brukar jag ofta locka och spraya håret lätt på kvällen och sova med en knut så har man ett perfekt svall färdigt på morgonen. Jag har fransförlängning så även stressiga morgnar ser jag sminkad ut, och så slänger jag ned solpuder och concealer i väskan bara! Matlåda fixad dagen innan, frukost förbereds (om jag ens äter någon) också kvällen innan så det bara är att slänga i sig.

  4. Gör det du mår bra av på morgonen. Personligen ogillar jag maximering, däremot är planering bra för att få struktur i sitt huvud. Lägg fram kläderna kvällen innan t.ex. Eftersom att du ska börja Arndt så räknar jag med att det är mycket personlig utveckling och återhämtning på schemat också, eftersom att återhämtning är en avgörande faktor för att bli framgångsrik, så se till att ha en mourning routine som stöttar dig, gör dig lugn och servar dig och dina mål. Bara en sån sak som att INTE kolla sociala medier direkt på morgonen och BÖRJA dagen med att titta på vilka små steg du själv kan ta idag för att gå närmare dina mål, samt läsa 20 min varje dag.
   Att maximera utan att återhämta är bara vägen till utbrändhet och ingen klappar dig på axeln om du kommer dit pga prestationsprinsessa. Vissa behöver mer eller mindre återhämtning än andra och återhämtning betyder olika för alla, så se till att göra det som funkar bäst för dig, t.ex. träning, meditaton, diska, sitta vid vattnet, osv.

   Rekommenderar också Marie Forleo om du ännu inte följt henne. Henne och en mängd andra framgångsgurus kommer du annars bli varse om på utbildningen. Stort lycka till!!

  5. Men att börja kl 7 är ju inte ovanligt tidigt direkt? Typ alla inom vård börjar då. Behövs väl inga specialåtgärder annat än att ställa klockan i tid? Jag har dessutom småbarn och 1,5h pendling.

 3. ärligt nu,troll kommentarer om avundsjuka undanbedes. Detta är en ärlig fråga.
  St Tropez, Cap Ferrat, San Sebastian. All denna goda mat ,dyra viner. Lyxiga rum. Kan det inte bli för mycket av det goda? Lyx liv, VIP lounge . ALlt detta. A bit too much ?

  1. Nä. Hon tycker om att det är samma.
   (Detta är inget troll-svar, utan jag svarar utifrån det hon skrivit tidigare).

  2. Jag tänker samma. När all denna ”lyx” till slut blir vardagsmat, vad gör man då för att lyxa till det?

   1. Lyxveteraner brukar på sina senare år ofta uppskatta att återvända till bekanta regioner från barndomen och uppskatta natur mer. Det är ett mönster bland eliten.

    1. Nej det är inte ett mönster bland eliten. Bella har just nu semester, men annars skriver hon ju både att hon njuter av en simpel springtur i naturen runt sitt hem och en lugn helg i skärgården med vänner och djupa samtal (och mycket annat ”oglamouröst”).

  3. Du missar att hon har semester? Och varför inte lyxa till det då om man kan? Till vardags gäller sedan karriär/barn och det är inte glamour 24/7. Tröttsam kommentar av dig.

  4. Jag hade gärna åkt på några av dessa resorna och levt så jag med. Ibland. Men tänkte lite samma sak när jag läste inlägget. Skulle det inte typ vara skönt att bara dra sig undan till en liten stuga i skogen och bara få vara. Slippa klä upp sig, slippa smink och dyl.
   Höra fågelkvitter och susandet i träden istället för alltid denna flärd.

   Men vi är alla olika. Jag är mer eremit och gillar det enkla. Kanske för att jag inte känner att jag passar in i det glamorösa.

   1. Alla skulle behöva dra sig lite undan ibland, till och med isabella. Men det verkar som om hon har skräck att vara en stund ensam i tystnad så hon skulle kunna höra sina tankar. Då barnen inte är med drar hon snabbt iväg någonstans…

  1. Economista handlar FORTFARANDE om att leva utefter sina tillgångar. Så varför ska hon sluta få håret färgat när det inte påverkar hennes ekonomi ett dugg?

   1. Något att komma ihåg är att Isabella skapar ett arbetstillfälle för någon som troligast älskar att göra detta och dessutom är professionell 😀 DET är ju inte så illa pinkat det heller 😉

 4. Men snälla du, hur kan du bli vackrare och vackrare för varje år som går?! Du är så glänsande vacker, elagant och en riktig skönhet. En äkta skönhet dessutom…
  Ha det så bra på resan nu och ta hand om dig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..