Min förmiddag

Morgonens frukostdate:

… Ironman!

Efter att jag hade lämnat barnen körde jag till Arlanda, det är så smidigt med deras vip-service för då kan man parkera precis utanför. Beställde lunch från Pontus och champagne. Snart kommer en bil och hämtar upp oss till flyget, man kliver på precis innan flyget går. Älskar effektivitet. Sedan väntar några dagar i San Sebastian!

 1. När du vant dig vid att bli uppassad så här mycket och inte tycker det är tillräckligt, är nästa steg? Chaufför? Rumptorkare? Extramamma?

  1. Vem skulle inte vilja bli uppassad om man kunde välja? Alla andra tycker att det är så galet skönt att åka till flygplatset 2h innan, stå i kö och åter kö och slösa bort tid på att kolla runt i tråkiga affärer.

   1. Men när Bella gör det så är det katastrof.. Är uppriktigt less på människor som inte kan se det fina & bra i folk. Det ska ständigt huggas i ryggen på alla tänkbara sätt.

 2. Om det nu mot förmodan skulle vara någon annan än hampus du åker med till Spanien. Känner du inte att det är väldigt respektlöst mot honom isåfall? Förhoppningsvis är det väl han du åker med, för hans skull. Annars hade man kanske vart ”mer” privat och visat respekt.

  1. Vet inte om du har förstått det men Isabella har delad vårdnad med sin exman, det här var hans dagar men Isabella tog några extra för att deras pappa jobbar

  2. Hon har delad vårdnad? Hon skulle ha barnen en vecka efter att de hämtade hem dem från barnens farföräldrar och nu har den veckan gått. Odd har också rätt att spendera tid med sina barn

   1. Varför skriver alla hela tiden ”delad vårdnad”?
    Det finns inget juridisk begrepp som heter delad vårdnad.
    Antingen har föräldrarna gemensam vårdnad eller också har en av föräldrarna ensam vårdnad.
    Gemensam vårdnad innebär att båda föräldrarna har ett rättsligt ansvar för barnet. Båda föräldrarna har alltså del i vårdnaden.
    Bella och Odd har gemensam vårdnad om barnen.
    Vid gemensam vårdnad kan föräldrarna dela på den faktiska vården. Ofta genom att barnet bor halva tiden, exempelvis varannan vecka, hos föräldrarna. Genom detta växelvisa boende delar föräldrarna på de dagliga omsorgerna om barnet.

    1. Måste man märka ord på det viset? Man kan säga delad vårdnad också och man menar precis samma sak med det. så du behöver inte förklara vad ordet innebär.

     1. Nja man ”kan” inte säga dela vårdnad, för det är oklart vad det betyder. Delar man på vårdnaden eller är den avdelad? Det är precis som när någon säger om sig och sin partner ”vi har delad ekonomi”. Vissa som säger så menar uppdelad/enskild, andra menar att man delar på alla kostnader. :p

      Sen verkar ju folk inte förstå att frågor om vårdnad och boende inte är samma sak. Vi vet ingenting om huruvida Isabella och Odd båda är vårdnadshavare. Det enda vi vet är att de båda har barnen boende hos sig, något som går bra även om man inte har vårdnaden (och vice versa) 🙂

   2. Delad vårdnad betyder att man delar på vårdnaden. Det är talspråk precis som så mycket annat här i livet, man använder sällan byråkratiskt språk när man pratar och alla, inkl du, förstår vad man menar när man säger delad vårdnad. Jag är säker på att även du hamnar i situationer då du inte vet de formellt korrekta benämningarna utan tar till de mer välkända ”slarvuttrycken”.

    1. Gemensam vårdnad betyder inte automatiskt att barnen får fredagsmys varannan vecka hos mamma och varannan hos pappa.
     Den gemensamma vårdnaden har inget med hur föräldrarna delar upp barnens boende och den dagliga omsorgen. Särskilt när barnen blir lite äldre och själva bestämmer hur de vill bo kan man mycket väl tänka sig att ett barn enbart bor hos en av föräldrarna men att dessa fortfarande har gemensam vårdnad om barnet.

 3. Åh, jag får moderskänslor för dig Bella 😀 Du må vara 27 år (och betydligt äldre på vissa plan) men tydligt sökande tonåring på andra plan. Hoppas allt blir bra!!!!

  1. Tyvärr Caroline.
   Prognosen säger 29-32 så det är ungefär som här.

   Gillar de teasande bilderna med mannen så spekulanterna går bananas 🙂

   1. Nej det har varit 39 till 43 grader har i Spanien den senaste veckan.Lagg till 50 procent fuktighet sa ar det betydligt varmare har an i Sverige.

    1. Spanien är hyfsat stort, med varierande klimat.

     Här i Sthlm är det just nu ca 70 % luftfuktighet just nu (och faktiskt varmare än i San Sebastian). Bara som jämförelse.

  2. Har varit i Spanien 12 dagar landade för några timmar sedan. Det är mycket behagligare där än här hemma. Ca 22-25 gr på kvällen och svalkade vindar.

  3. Och just nu har vi 24-25 grader i Marbella. Hur skönt som helst. Ser även ut att fortsätta så någon vecka framöver enligt prognosen.

 4. Jag tycker att det vore intressant att höra vad du anser finns kvar att göra för att effektivisera din tid? Vilka fler tjänster vill du köpa för att optimera din tid till max? Finns det något stopp i dina ögon?
  Jag är absolut avundsjuk på din ekonomi, det erkänner jag! Och våra olikheter gör mig nyfiken. Jag anser att du slösar mycket pengar medans jag tror att du anser att du investerar. Det blir väldigt intressanta kontraster i mina ögon. Jag får också en känsla av att du inte har något tak när det gäller att köpa tjänster så länge det effektiviserar din tid?
  Kanske är jag helt fel ute, vad vet jag. Jag vill iaf tacka för en intressant blogg 🙂

 5. Har du sett marvel utställningen i Norrköping? Man får titta på alla dräkter och göra olika tester/experiment. Tror dina barn hade älskat de!

 6. San Sebastián ligger vid Biscaya och där blir det inte så varmt som i inlandet. Madrid kan nog få 40-45 grader närmaste dagarna.
  30-32 grader får man räkna med närmaste dagarna i San Sebastián men så varmt är det ju i Sverige också.

 7. Mycket avundsjuka härinne. Har läst din blogg flera år. Vilket liv du lever med resor och jobb, härligt för dig! Lev och njut! Ha en toppenresa!

 8. Alltså jag tycker det är skrattretande med all avundsjuka här inne, varför går man in och läser om en liten bråkdel av någons liv om man bara ska gnälla å hugga för allt. Var glad för någon Annas framgång istället. Vem hade inte åkt ut och rest om ekonomin tillåter å barnen faktiskt är hos sin pappa, som faktiskt är lika mycket förälder som Bella i detta fallet.

  1. Men det är nog inte avundsjuka utan hur Isabella skriver om sina resor som triggar reaktioner. Älskar att läsa och följa personer som reser mycket och lever livet som tex Janni och Jon. Men Isabella ska ofta påvisa de materiella sakerna som typ ’vi bor i en svit’ ’jag har en frisör som lockar håret’ osv. Upplevs av tex mig som mer skrytsamt och oödmjukt. Är själv mycket mer intresserad av iakttagelser och intryck av olika platser men Isabella stannar ju oftast på hotellet och ’lyxar’. Men som sagt, alla är olika där, men avundsjuka nej, känns mer som att hon vill verka berest fast destinationerna ofta är lyxiga tillhåll runt om i Europa snarare än spännande platser runt om i världen. Så nej, i mitt fall ingen avundsjuka😀

 9. Kommentarsfältet på Bellas blogg svämmar alltid över av inlägg från alla er som är bittra och avundsjuka. Och som extra krydda alla inlägg från er som får djup ångest över att flyg är det mest effektiva sättet att resa.

  Och vissa av bittermänniskorna är ju ständigt återkommande i kommentarsfältet. Varför? Läser ni bloggen bara för att bli irriterade? Läs då något annat.

  Eller ni äter även mat som ni inte gillar och klär er i plagg ni inte trivs i?

  Jag förstår verkligen inte hur man medvetet vill välja att vara bitter! Det är synd om er!

 10. Älskar också VIP-en, smidigt och enkelt. Kan önska lite mer lyx i Sverige bara 😉 Körde du verkligen dit på egen hand? Du menar att chaffisen kunde släppa intill va? Have fun!

 11. Vad kostar VIP servicen?
  Betalar du det själv när det gäller privatresor eller står företaget för kostnaden?

 12. Läser Isbellas blogg dagligen. Inte så
  Mycket för att jag är intresserad av hennes liv och leverne utan för att set roar mig så ofantligt mycket att läsa allas kommentarer. Hur man kan ha så mycket åsikter om en annan människas liv är för mig ofattbart. Visst, Isabellas liv är inte som de flestas men överraskande många i mitt medelsvensson radhusområde har tex städhjälp, hjälp med trädgården, hjälp med barnpassning och hämtning från skola och förskola, läxhjälp mm. Helt ”vanliga” människor, inga höginkomsttagare. Jag kanske också blir ”överraskad” (läs irriterad) över Isabellas tankar ibland men inser att om jag skulle uttrycka mina tankar (och vara tillräckligt känd för att nån skulle läsa dem) skulle folk irriteras över dem också.
  Med detta har jag inga önskningar om att ni ska sluta kommentera, min underhållning skulle ju gå förlorad…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..