Daglig dos av inspiration

Det gäller att ge sig själv inspiration varje dag. På något sätt ser jag till att jag får en dos av något som lyfter mig. Det kan vara att läsa ett reportage om någon jag ser upp till, imorse läste jag om bolaget We Work. Det kan vara att lyssna på en podd, senaste podden var Soul Doctor. Eller en bok, min senaste bok var klassikern Pennskaftet.

Inspiration kommer inte gratis. Det går inte att sitta still eller leva ett inrutat liv där man får samma inputs från samma människor jämt. Man måste söka upp inspirationen. Ta till sig den. Den kan vara något en människa sa, ett quote, ett resmål, en beskrivning av en relation, ett mål. Vad som helst. Jag vill inte bara bli inspirerad i mitt jobb utan allt i livet. Allt som bidrar till att jag blir motiverad till att fortsätta framåt, det som ger energi.

På samma sätt som man måste se till att man får sin dos av inspiration varje dag måste man också vara uppmärksam på vad man tar in. Har du en dag där du lyssnar in människor som går runt och är irriterade över småsaker som inte betyder något, eller ältar samma saker om och om igen, Sedan går du över på att scrolla Instagram-feed som inte ger dig något för att du följer fel saker – Då har du en dag som bara kostar dig. Jag ser alltid till att gå plus med energin och inspiration varje dag. Det är så jag håller min motivation uppe.

 1. Hej Bella 😊 såg en video när du talade inför en publik och talade om din mobbing och adhd ! Har själv blivit mobbad starkt , blev kniv skuren och muggdoppad där de pissade på mitt huvud! Mina barn har adhd ! Men du beskriver också att du inte ser till cv och sånt ! Har arbetat på samhall i 19 år och undrar om du möjligt har någon städfirma i Uppsala län ?😊 har städat i 10 år och är teamledare just nu 😊 hälsningar Claes Fredriksson

 2. Maria skriver:

  Det är nog olika för alla. Ju mer jag ”konsumerar”/gör/fyller min dag med desto mindre kreativ och mer ”tom” i hjärnan blir jag.

  Min inspiration och kreativitet kommer när jag är ensam och uttråkad, när man får tid och energi till att dagdrömma. DÅ kommer alla idéer.

  Om jag skulle altivt ”söka upp” inspirationen hade jag mest blivit stressad och okreativ.

 3. Sara skriver:

  Uppskattar din blogg väldigt mycket! Jag skulle tycka det vore intressant att läsa mer om vad du inspireras av. Skulle även uppskatta om du hade en kategori i bloggen som hette just inspiration så man enkelt kan klicka in och inspireras. 😀

 4. Fanny skriver:

  Inspiration till energi? Behöver du det du som har överskottsenergin? 😂 Du kan ge oss andra den energi du har! Gillar din blogg men blir trött bara jag läser av allt du gör ibland. Du är ju inte still 1sek utan alltid på språng. Snacka om att maxa livet. Glöm inte stanna upp ibland!

 5. Ellen skriver:

  ’Måste man’ osv. Nej! Det är din blogg, men tala för dig själv. Jag har inget behov av att ’söka inspiration’, blir trött av bara ordet. Jag har inget behov av att förverkliga mig
  genom arbete heller. Jag sitter gärna på gräsmattan en hel dag med vårt barn. Jag har inte rest på flera år. Hänger hemma på gården och bara njuter (är FL). Inrutat och underbart. Umgås med vänner. Läser kanske en tidning varannan månad.Gör dagtripper där vårt barn bestämmer resmål.

  1. Ju skriver:

   Låter bra, men barnets utveckling då?

   1. tantan skriver:

    Det är ju så viktigt att få leva i nuet tillsammans med barnet, blivit så skruvat med Thailands-resor med sina bebisar osv numer. Barn trivs i sin ganska inrutade verklighet, vardag bara vi föräldrar finns tillgängliga. Det är definitivt mer kvantitet än kvalitet som är det viktiga under barnuppfostran, vill som mormor peka lite och påstå att en unge som får vara tillsammans med sin familj i närmiljön faktiskt blir en trygg unge. Och en glad sådan. Utan att ha rest runt halva Sverige eller varför inte jorden… Den tiden kommer också men själva grunden till att få ett bra mående tror jag ligger i att man har tillgång till föräldrar, eller andra anknytningspersoner, i en miljö där man känner sig trygg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..