ANNONS

Gene machine

/

Igår körde Isolina och jag till Cannes för att träffa hennes vän Jonathan Rothberg. Jag har länge varit ett fan av svenska fysikern Max Tegmark och jag visste att de var vänner vilket gjorde det spännande att ses. Jonathan startade ett bolag som heter Gene Machine och är expert på allt som har med DNA att göra. Jag hade som vanligt tusen frågor – Kan man förbättra sitt DNA genom kost/träning etc? Vad tror han om framtiden gällande stamcellsforskning? Hur tror han att mänsklig AI kommer att se ut i framtiden etc. Otroligt spännande.

Yachten låg ute i vattnet så vi blev upphämtade av tendern

Jonathans nya bolag heter Butterfly Network och är världens minsta ultraljud. Det är en liten kamera som du fäster på din iPhone. Det kommer att förändra världen! För 15 000 kronor så kan man scanna hela kroppen, det kommer innebära stor skillnad – Helt plötsligt kan man i fattigare delar av världen ha möjlighet att följa graviditeter och veta när det är dags för förlossning. Att kunna hitta tumörer tidigare, hjärtfel etc. Sjukvården går mer åt att bli proaktiv. Fantastiskt.

Vi åt middag med hans familj och träffade hans crew på båten. 16 anställda jobbar här, kockar, massörer, skeppare, tränare med fler. Som ett minihotell. Igår lagade kocken sex-rätters japansk måltid. Jonathan bor på båten halva året och reser runt över hela jorden. Om ni vill följa båten så heter kontot @mygenemachine på instagram. De var i Svalbard förra året, häftigt att den 60 meter långa yachten kan åka där.

Efter middagen körde hans crew in oss med tendern till Baouli, Axwell spelade och vi hängde där ett tag innan vi åkte tillbaka till båten. Jag sov som en stock när båten gungade, klev upp halv tio och så åt vi frukost och hängde på deck. Jag blev verkligen uppfylld av att få träffa honom och prata DNA. Svaret på frågan om man kan optimera sitt eget DNA? Åldrandet är den största boven, men den går ju inte att göra så mycket åt. Däremot kommer vi kunna optimera våra stamceller framöver och han gillade vårt bolagsinnehav Cellaviva. Det är en framtida försäkring. Jonathan tänker på att äta mycket antioxidanter, skippa bränd mat etc. Men framför allt handlar ett långt friskt liv om att upptäcka sjukdomar i tid, därav Butterfly Network. Fantastiskt.

67
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00