Bok och spa-tips

Dom är här! Älskade barn! Odd stannade en timma när han lämnade över, barnen åt och vi pratade om deras vecka. Hemma serverades det hemmagjord vegetarisk pizza, Gillis är fortfarande noga med att inte äta djur. Vi låter honom styra, bara han blir mätt. Sedan lekte vi, sa hejdå till Odd och efter det blev det film och mys i soffan. Hela jag blev lugn av deras närvaro. Barnen ville somna i min säng, vi läste två böcker och sedan hann vi med en hel spellista med Pippi.

Jag läser mycket böcker från Olika förlag som lyfter minoriteter. Barnen växer upp i ett homogent Lidingö, de flesta barn heter typiska svenska namn, dom har inga kompisar som har två mammor/två pappor eller liknande så jag försöker välja böcker som visar hur familjer kan se ut. Även som i deras fall, att man har två olika hem med en vardag som skiljer sig från mammahemmet och pappahemmet. Olika förlag tänker också på att släppa klassiska könsroller, pappa bakar luciafika och mamma kör brandbil etc. Rekommenderar starkt alla deras böcker. Idag läste vi om Simon F som hellre ville bli kallad för Sophie. Jag gillar när barnen får nya perspektiv genom att vi läser ihop.

Barnen klädde ut sig, Gillis till en transformer och Sally till en pirat. Hon ville egentligen byta om till Karlsson på Taket men jag var inte påhittig nog att greja det med propeller och allt.

När barnen hade somnat vid nio så blev det minispa för mig. Jag köpte hem produkter från Comfort Zone (fanns på spat i ystad). Jag älskar kroppsoljor och blev verkligen kär i deras doft. Jag kommer vilja utveckla en egen torrolja-spray i Löwengrip efter sommaren. Just nu är min förebild en från Kiehls, den sjunker in snabbt vilket är viktigt. Så kul att testa nytt! Jag provar nya produkter från alla resor jag gör, det är så jag får inspiration.

 1. Jag tycker det är roligt hur alla verkar peka finger och kommentera Bellas livsstil och sätt att tänka/göra saker på. Är ni perfekta människor och medmänniskor här på denna planet? Nej antagligen inte. Man får inte glömma att en människa är komplicerad, det finns nog mycket som vi inte får se av Bellas liv och framför allt inre.
  Men det är ju så typiskt att det svider i ögonen på folk när någon sticker ut från ”mellanmjölk-sverige” och inte nöjer sig med ”lagom”. Är man nöjd med lagom, så visst fine. Ingen som trycker ner er för det, så låt andra människor ha sina drömmar och mål, även om de inte är i samma nivå som era!
  Eller så inser man varför man ska peka finger och hata på andra, antagligen för man själv är missnöjd med något i sitt liv, och gör något åt saken!

 2. Olivia skriver:

  Jag har en olja från Chanel som är underbar! Väldigt lätt och funkar som parfym på sommaren (man ska ju inte spraya parfym på huden och sen exponera den för sol). Funkar dock kanske inte så väl med ert varumärke då ni väl mest har produkter med ganska neutrala dofter så det funkar för personer som är lite känsliga.

 3. Anna skriver:

  Hoppas att det kommer ekologiska produkter från Löwengrip snart <3

 4. Omvärldsinsikt handlar om att implementera den i sin vardag, sina resor och möten med människor. Det är absolut fint att du själv inser att du är privilegierad och visar detta för dina barn, men det är lite som att gå och läsa en kvällskurs i spanska med en svensk lärare och aldrig prata spanska utanför kurstillfället. Du lär dig ett nytt språk men du lär dig inte att läsa mellan raderna. Alla människor gör ett val i alla steg de tar och barn formas efter de kulturella raster och den socialisering som följer dem i livet. Från hemmet till skolan och miljön de lever i. Självklart hindrar det inte barn från att växa upp med förståelse och sympati för människor som lever på en annan typ av samhällsnivå eller växt upp efter ett annat kulturellt raster (handlar inte bara om olika länder/nationaliteter), men jag tror att man måste se och uppleva det utanför sin sfär för att verkligen ta det till sig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..