Sammanbrott

Jag bröt ihop idag efter lämning. Satte mig i bilen och och bara grät. Hulkade tills min bästa vän Sheila ringde upp mig och så pratade vi länge. Sedan ringde jag Odd och fick stöd där med. Det började med att Sally förstod att det var idag hon skulle byta hem. Jag såg i hennes blick att hon tyckte att det var jobbigt vilket är hjärtskärande. Jag klurade en sekund och sedan frågade jag henne om det inte var en Pippi-dag idag, hur då frågade hon tillbaka. Och jag svarade att ibland när man känner sig nere, då kan det vara bra att ta på sig sina pippi-kläder. Då brukar man faktiskt känna sig starkare om man skulle bli ledsen. Sally nickade och så gjorde vi så. Lämningen gick smidigt men efteråt bröt jag ihop. Nu börjar varannan vecka livet. Fy fan.

Sheila frågade mig vad jag är mest rädd för. Jag svarade helt tjock i halsen av alla tårar, att jag är rädd för att dom inte ska känna en grundtrygghet när dom har två hem. Det är min stora kamp i livet. Att jag saknar den efter min egen uppväxt. Sheila peppade mig och förklarade att situationerna inte är samma. Vi pratade länge vilket gjorde mig tacksam. Sedan ringde jag Odd. Vi pratade om att vår relation är den viktigaste nu, den om någon kommer att påverka barnen. Det blev ett fint samtal det med och vi bestämde att vi ska ha en lördag tillsammans vi fyra och göra något roligt.

Jag kände mig lite skakig när jag kom till jobbet men Simon kan känna andras känslor på mils avstånd så jag fick en kram direkt. Resten av dagen gick lite på halvfart men det är okej. Jag lämnade faktiskt kontoret strax innan fem och åkte hem. Ikväll ska jag ladda batterierna och tillåta mig själv vara lite ledsen. Älskade barn.

Jag vill bara göra rätt.

 1. Sanna skriver:

  Du är fantastiskt Bella, och jag tror ni båda gör de bästa utav situationen. Det är tufft, tro mig jag vet.

  Har själv haft min dotter på heltid sedan hon föddes. Hennes pappa har kommit och gått som han själv har känt för under hela hennes uppväxt. Det har varit stora glapp i mellan, och otroligt tufft när han har varit så frånvarande. Det har varit jobbigt att se honom gå vidare och vara delaktig i hans andra barns liv, medan han mer eller mindre valt bort vår dotter.

  Det har även påverkat dottern enormt, som stundtals saknat honom, medan hon andra stunder inte ens viljat prata med honom de få tillfällena han har ringt. De senaste glappet varade i nästan fem år och vi valde nyligen att ge honom en ny chans. Dotter fyller 11 år snart och gav ett brev till honom när vi träffades senast. Det var helt hjärtskärande att läsa och jag önska så att de brevet aldrig hade behövts skrivas. Att få läsa hur besviken, ledsen och arg hon är på honom, samtidigt som man kan se hennes otroliga längtan efter att han ska vara där för henne.

  Han har fått en ny chans nu, och jag tror det är hans sista. För dotter kommer inte ge honom fler om han sviker henne på nytt. Jag hoppas innerligt att han tar vara på den och att relationen oss i mellan förbättras.

  Så jag vet hur tufft det kan vara, men jag är säker på att du och Odd gör det bästa för era barn. Ni ser ut att kunna komma överens och till och med kunna umgås med varann ändå, och de tror jag är det absolut viktigaste. Så kämpa på, du fixar det!

  Kram Sanna

 2. Linda skriver:

  Vi har också varannan vecka och det fungerar jätte bra. Det var tuffare för barnen när de var mindre men idag när de blivit lite större (10år) går det jätte bra och dom är tillfreds med livet 🙂
  Fortsätt med det du gör, du verkar vara en närvarande mamma❤️

 3. Amanda skriver:

  Blev tårögd. Kram på dig. En stor Styrkekram

 4. Sandra skriver:

  Du försöker, bara det är mer än rätt. <3

 5. Emelie skriver:

  Rörande att läsa, fint skrivet. Styrkekram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..