Veg-mat till Gillis?

Vi har haft en dag hos mormor. Vi var hos henne vid tre och åkte hem vid sju. Hon bor i Knivsta (Uppsala län) så det är en liten bit men jag älskar att köra. Barnen brukar kika på paddan under tiden, Sally sov dock nästa hela resan dit. Jag vet att Sally inte ska sitta framåtvänd men hon kräktes i princip varje resa förut. Det var hemskt att köra själv med dom, höra kräkljudet utan att se och snabbt som attan behöva hitta en plats att stanna på. Nu är det noll kräkningar, betydligt bättre.

Min styv-morfar hade köpt en varsin trampbil till barnen, väldigt poppis!

När vi kom hem såg vi att vårt nya bord samt stolar var på plats. Jag saknar lampa och matta, sedan ska ni få se allt. Betydligt finare än innan :- )

Djurvännen Gillis. Han vill inte längre äta dom.

Det brukar serveras vegetariskt här hemma men så äter han kött på förskolan och hos O. Men nu så sa han till O och mig ”jag vill inte längre äta djur”. Han har matvägrat vid kött på föris. Jag förstår ju att jag påverkat honom och trots att det inte finns så mycket nackdelar med veg-kost för barn får jag ändå enormt med dåligt samvete. Ena sidan av mig vill lyssna in denna lillgamla snart 5-åring och prata med förskolan om kosten om det håller i sig i augusti så att det finns veg-alternativ. Odd stöttar Gillis beslut och låter honom äta veg-färs och dylikt där med. Men jag har också en sida i mig som vill köpa hem bra ekokött och servera båda bara för att visa alternativen. Han är bara snart fem år, och det kanske bara är en vanlig fas.

Har någon gått igenom något liknande med era barn? Hur tänkte ni?