Första middagen

Jag hämtade barnen vid fyra och sedan åkte vi till Pir 16 på Lidingö och mötte upp Odd. Första middagen ihop hela gänget sedan vi separerade för lite mer än ett år sedan. I vanliga fall är våra barn rätt lugna men idag var de helt till sig, nästan lite uppspelta. Fast på ett positivt sätt. Att få säga ”mamma och pappa vet du” i samma mening var något de uppskattade. Ska jag vara helt ärlig pendlade jag mellan enorma lyckokänslor över att det äntligen fungerar. Men jag kände stundtals ett tryck över bröstet och jag kunde inte riktigt tolka in varför. Kvällen var ju väldigt trevlig och allt flöt på.

Som jag har sagt till er innan går jag i psykoanalys regelbundet för att våga lyfta på mitt tunga lock till min känslobrunn. Där i har jag öst ner alla händelser och känslor under 27 år år och aldrig vågat öppna den riktigt. Jag tror att trycket över bröstet ikväll var ett symptom på att jag inte riktigt bearbetad skilsmässan ännu. Den ligger också där i brunnen.

Men jag är snäll mot mig själv och låter det vara så. Istället är jag glad över att kvällen blev så bra. Två barn som fick skina med sin mamma och pappa. Gillis stod och spexade lite på gatan när vi skulle säga hejdå. Då tittade Odd och jag på varandra och tänkte precis samma sak ”Tänk att nästan fem år har gått sedan han låg där på bröstet på BB”. Hur kunde tiden gå så fort?

Jag vill ju sätta mål med allt jämt och planera. När jag sa till Odd att vi kan sikta på att ses på middag efter förskolan varannan vecka var han snabb och svara ”Isabella, vi tar det som det kommer. Jag är ett sms ifrån att ses”. Typiskt mig. När jag kom hem så var jag tvungen att gå ut och springa allt vad jag hade i en kvart. Så mycket känslor som hade totalt frispel.

Nu kommer strax Sascha hit. Vi ska gå igenom dagens London-köp och packa inför Paris. Sascha stannar hemma men Emelie gör i ordning mig imorgonbitti samt flyger ner på söndag inför alla events. I Paris på söndag väntar en stor modevisning vid lunch samt middag på kvällen. Kul!

 1. K skriver:

  Kanske har ni på era skilda håll lärt er ett och annat, både du och Odd? Odd ser att du kan älskas av andra män också, säkert har han haft kvinnor. Men när ni återigen träffas under fredliga former så märker ni säkert att ni fortfarande har känslor för varandra. Klart du får en tyngd över bröstet! Du har ju älskat Odd i många år. Och nu var ni tillsamman hela familjen. Tror att ni kommer att hitta tillbaka till varandra. Tror också att Odd ser dig i nytt ljus som företagskvinna, stark vilja och vacker.

 2. Anna skriver:

  Låter som du fortfarande är kär i Odd, Isabella. Känn efter.

 3. Tina skriver:

  Otroligt imponerande hur du klarar att prioritera barnen, gå i psykoanalys som tar otroligt mycket energi och få till en lysande karriär samtidigt. En eloge till dig. Intressant hur många som regerar på din livsstil som många män har haft i årtionden men det då ansetts helt normalt, fast de många gånger till skillnad från dig, varit frånvarande i familjelivet. Inspirerande att följa din resa, lycka till vidare och håll fast vid ödmjukheten som det är så imponerande och fint att du har så mycket av.

 4. Ah det lär min kille mig ofta också, otroligt tacksamt att träna på att ta det som det kommer när man är en mål och strukturmänniska. Övning ger färdighet, det kommer bli grymt! Bra att du hanterade det genom att agera på det och dra ut och springa!

 5. Karin skriver:

  Är Odd singel? Kan inte förstå det i så fall. Han verkar fantastisk, både som person och pappa. Och jag förstår att han lackade på Isabellas prioriteringar när det gäller jobb. Känns inte som ett liv han vill leva. Och jag förstår inte vilken kille som skulle ställa upp på att bara leva efter Isabellas villkor. Noll kompromisser eller uppoffranden från hennes sida.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..