Innerstyrd

Livet förändras mycket när man är sin egen bästa vän. Sedan min separation har jag fått mer tid till mig själv vilket har lett till att jag blivit mer innerstyrd. Jag hinner känna efter vad jag vill hela tiden, vad jag behöver och är sugen på. Livet snurrar inte som i ett hamsterhjul där vardagen går på repeat vare sig man vill eller inte. Varje dag har jag möjlighet att känna efter. Som ikväll. Måndagskväll utan planer. Vill jag sitta kvar på kontoret? Äta middag med en vän? Gå på massage? Köpa hem skvallertidningar och take away? Det blev kontoret till sju, sedan körde jag hem och tog en långpromenad innan jag åt middag i soffan med en fuktmask i håret.

Imorgon hämtar jag barnen och trots att det är barndagar kan jag ändå vara innerstyrd. Vad känner jag för att göra, ta barnen till vår kvarterskrog för middag bara vi tre? Dröja kvar i lekparken efter hämtning? Gå över till grannen? Eller mysa ner oss i soffan? Det är helt underbart att få lyssna in vad jag behöver varje dag och faktiskt få agera efter det, utan kompromisser. Självklart lyssnar jag in barnen såklart men jag har ingen sambo som jag behöver planera med.

Att förstå värdet av att vara innerstyrd har gett mig en annan dimension av lycka i livet. Varje val är mitt val och jag lever ett liv som jag verkligen vill leva.

Idag vid fyra tog jag en kort paus för att äta (dricka) mellis med Sheila. Bara en sådan sak gjorde mig glad. Nu är klockan snart tio och jag ska jobba klart en timma till och sedan läsa. Imorgon får jag träffa barnen och i helgen väntar tre dagar med H.

Perfekt balans av allt!

 1. Sara skriver:

  Innerstyrd – är det ett ord du själv hittat på?

 2. Joss skriver:

  Du är så himla grym!!
  jag tror att pga dig vågar jag ta mer plats, och förstå att vi unga kan mer än vi tror och vi ska sikta mot våra drömmar, fuck jantelagen.

  Är civilingenjör med störa drömmar.(är född 91)
  Alla har alltid sagt att jag har för bråttom: men varför det?! Hur kan man ha för bråttom, vi lever en gång. Go for it liksom (är också småbarnsmor men med en son på 1,5 år)

  mitt nya mål är mer balans, för att orka accelerera mer snart, varför jag inom kort kommer byta jobb. (har ett kontrakt framför mig)

  Fortsett inspirera och kör hårt, ser fram emot att försätta följa din resa <3

  Stay strong, stay brave and be kind.

  /Joss

  1. N skriver:

   Tack vare jantelagen kan du få vård, glöm inte det!

 3. Aldona skriver:

  Skönt att du hittat en fin balans i det hela! Det viktigaste är att du mår bra av det! ☺️🌸

 4. Helene skriver:

  Har H samma uppfattning? verkar som att han kommer i andra hand? du väljer först? känns inte som ni har ett förhållande för det innebär alltid kompromisser.

  1. Dom träffas på lika villkor. Vill inte träffas som man normalt gör, dejtar lite, blir kära, blir exklusiva, skaffar barn, gifter sig. Det slentrianmässiga vägen som många väljer att gå. Jag förstår Isabella.

   Jag vet att Isabella är som mig eller jag som henne. Oavsett vad man har för relation, vänskap eller kärlek så är det enormt skönt att bara lyssna inåt, tänka själviskt för en gång skull och inte visa hänsyn. Du måste nog prova för att förstå friheten att vara själv, ”dejta” en man men inte bli sambos, skaffa barn och gifta sig på en gång, bara träffas och umgås. Som ”singel” kan man göra vad man vill, för stunden utan att apa efter någon annan. För med tiden, anpassar man sig mer efter sin partner än sig själv. Att du är helt och hållet är piloten i ditt liv, inte någon co-pilot som påverkar dig vart du ska åka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..