En spännande vecka

Veckans lämna Comfort Zone: På onsdag ska jag på en gala utanför London. Det heter Founders Forum och det ryktas att Richard Branson är på plats. Det är grundare runt om i hela världen som samlas för att ha en middag, festligheter och workshops. Förra året såg jag att Glossiers grundare var där – Kul! Egentligen är det inte att lämna Comfort Zone för det finns inget under eventet som gör mig nervös men lite pirr i magen känner jag, i alla fall förväntan och pepp.

Veckans politiker: Jag träffar faktiskt två denna vecka. Middag med Ulf Kristersson ikväll och så lunch med Annie Lööf på fredag. Fast Annie och jag är ju vänner så det är mer en kompislunch. Våra kollegor har försökt att hitta en lunchlucka till oss men våra scheman är så tajta så det tog två månader tills vi hittade en tid vi båda kunde. Puh! Gällande Ulf Kristersson så tycker jag om att träffa våra politiker och jag hann med en middag med Anna Kinberg Batra och nu får jag alltså ta tempen på Moderaternas nya.

Bild från Marbella. Sandalerna från Flattered, shorts från Stylein och topp Valerie. Triss i svenska märken. 

Träning och hälsa: Jag hinner med två PT-pass denna vecka (måndag och fredag) och så ett pass med Fitness Collection på söndag. Det finns så mycket kul att välja på, det kommer att bli Barrys eller yoga. Det kommer att bli lite sömn men jag brukar ta igen sömnen under mina barndagar. Då försöker jag gå och lägga mig strax efter barnen. Gällande maten så åt jag två ägg till frukost idag och en lunchlåda från pepstop, vegansk. Jag kommer äta borta mycket under veckan, finns det inget bra veg-alternativ så brukar jag satsa på fisk och en sallad. Jag har njutit av pasta och desserter hela helgen så jag ser fram emot att äta mer hälsosamt under veckodagarna. Dock kommer det serveras vin måndag, tisdag och onsdag så min plan är att smutta på ett halv glas under alla kvällar. Jag älskar ju vin så jag dricker ju det hellre än vatten till middag men några sippar kan faktiskt räcka. Jag är inte så hård mot mig själv men jag måste tänka hållbart i allt jag gör – Annars försvinner min ork. Vin är okej men inte ett helt glas varje dag, vit pasta och chokladglass är också okej men inte jämt. 80 % måste vara hållbart i kost och 20% kan vara njutbart.

Veckans privata: Aurpair är tillbaka från Kalifornien vilket vi alla har sett fram emot! Sedan blir det efterlängtade barndagar. Egentligen ska jag hämta barnen på onsdag men då är själva galan i London så jag hämtar efter förskolan på torsdag istället. O har dom alltså en dag längre (väntar in kommentarer här om att jag är en dålig mamma och prioriterar fel). I juli väntar varannan vecka, O och jag har kommit överens om det nu, så tacksam över det. Det kommer bli så mycket enklare då att hinna med allt och planera. Tre dagar går så fort.

Hur som helst, ny vecka – nya möjligheter :- )

 1. Har precis öppnat företagskonto och fakturerat min första kund! OMG vilken känsla – frihet, stå på egna ben, energi! Älskar siffror och ekonomi ihop med min företagsidé. Wohoo! HÄlsa Richard BRanson från moi!

  1. GLoria

   Grattis och lycka till!
   Alla har vi börjat någonstans – så även Isabella och Richard Branson (och jag).

  1. Bara SLUTA lusa ner kommentarsfältet med sådana här DUMMA inlägg!
   Antar du gör det bara för att få egna kommentarer så grattis, du fick i alla fall en från mig!

  2. Förut sa hon faktiskt att det berodde på att ETT av barnen tyckte det var jobbigt med 3 dagar. Men inget om det andra som kanske tycker det känns långt med en vecka från antingen Mamma eller Pappa. Nu helt plötsligt så är det bättre för HENNE att planera?? Där är anledningen till att hon nu missar en dag med barnen ang hennes London resa, då det var bestämt att Odd & hon redan nu skulle ha övergått i 1 veckas pass, men Odd hade ångrat sig vid tillfälle. Blondinbellas egna ord!

  3. Förut sa hon faktiskt att det berodde på att ETT av barnen tyckte det var jobbigt med 3 dagar. Men inget om det andra som kanske tycker det känns långt med en vecka från antingen Mamma eller Pappa. Nu helt plötsligt så är det bättre för HENNE att planera?? Där är anledningen till att hon nu missar en dag med barnen ang hennes London resa, då det var bestämt att Odd & hon redan nu skulle ha övergått i 1 veckas pass, men Odd hade ångrat sig vid tillfälle. Blondinbellas egna ord!

 2. Vilken härlig sammanfattning och så skönt att vara överens med hur ni gör med barnen! Jag gläds med dig! Hoppas veckan blir precis så som du planerat och önskat!

 3. Fy fan vad du är grym som står ut med all kritik du får. Får p a n i k på alla människor som känner att de gärna vill använda sin energi till att slänga iväg en negativ kommentar, som inte ger dem NÅGOT annat än negativ energi tillbaka. JÖSSES vad bitter man måste bli? Att vara en sån person. Nu känner jag att jag blir neggo själv – ville ju faktiskt bara säga att du är grym! Kör din grej!

 4. Alltså du har gett O flera extra dagar? Varför planerar du inte bättre när DU har barnen under din vecka?

  1. Hon har väl haft dem i fyra dagar nu tror jag eller? Så är det med skilda föräldrar. Den ena blir magsjuk, vill ha barnen extra dagar på grund av resa, kan inte få ledigt från jobbet, ska på bröllop mm. Fungerar samarbetet föräldrarna emellan så hjälper de varandra att ta hand om barnen som när de levde ihop.

 5. Märks att du ser ner på barnskötare och förskollärare.. barngrupperna är stora det är för lite personal många pedagoger går ner på knäna.. min syrra är fskl men hon är redan utbränd och sjukskriven efter 2 år i branschen det är skandal! Du skriver om att öka antal timmar för det äldsta barnet i förskolan? Men ingenstans ser jag att du tar upp #förskoleupproret och dess situation som sker på förskolorna

  1. Strawman-argumentation håller inte! Du tillegger henne meningar hon aldri har uttalat sig om, tar inte din påstand på alvor. Hon skriver ingenstans att en ökning i antall timmar i förskolan INTE skall innebära ökning i anstälda där? Man kan inte tillägga någon en mening, bare for att dom inte uttalat sig om emne.

 6. Intressant att ingen skev om vilken hemsk pappa O Var när Isabella denna helgen hade barnen i 4 dagar..

 7. ”I juli väntar varannan vecka, O och jag har kommit överens om det nu, så tacksam över det. Det kommer bli så mycket enklare då att hinna med allt och planera. ”

  Jag tycker synd om dina barn att dom aldrig passar in i din kalender trots att dom enligt tidigare inlägg skulle vara veckans prio ett…

  1. Vem säger att det är barnen som inte passar in. Givetvis är det lättare med 1 vecka istället för 3 dagar. Man kommer in i ett helt annat lugn. 3 dagar är ”hattigt”.

  2. Men hur ORKAR DU? Skaffa dig ett eget jävla liv istället för att sitta och leta fel på andra ?? Helt otroligt

 8. Jag måste få fråga er förskollärare en sak. Det är ofta man hör från er att det är så sjuka arbetsvillkor för er på förskolorna. För många barn, för lite personal. Det förstår jag. Men ni tillhör Sveriges största fackförening. Jag undrar vad det är för mesigt fack ni har som inte tar tag i detta? En dags strejk från förskollärare och barnskötare skulle ställa hela Sverige på ända på en enda dag. Ni är så många och alla är så beroende av er att ni egentligen skulle kunna ställa era egna villkor. Vi inom industrin hade aldrig haft så bra löner och villkor om vi inte helt enkelt hade bråkat oss till det. Kräv att fackets ledning byts ut om inte detta åtgärdas.

  1. Menar du lärarförbundet eller kommunal? Jag håller med om de orimliga villkoren för personalen. Det drabbar barnen som vistas i alldeles för stora grupper med för dem okända vikarier 10 t eller mer om dagen.

  2. Många som jobbar med människor har begränsade eller inga möjligheter att strejka. En kan ju inte bara gå och lämna ungarna/gamlingarna som man kan på tex en butik eller inom industrin. Trist eller hur?

   1. Det är inte riktigt så det funkar. Vill ni ha en förändring så är det fackförbundet ni ska vända er till. Det är inte enskilda personer utan alla som är bundna till facket. Man går samman och planerar, man kan inte bara stanna hemma från jobbet för att man är sur på chefen. Man lägger fram sina villkor. Alla berörda är informerade och det skulle inte komma som en chock. Inga föräldrar skulle höja på ögonbrynen ens eftersom vi VET att det här också är oerhört positivt för våra barn. Att människor går i väggen på löpande band på skattefinansierade arbetsplatser är jävligt pinsamt i ett land med världens högsta skattetryck. Vi alla föräldrar är på er sida men vi kan inte påverka er arbetsplats precis som ni inte kan påverka vår. Ert fackförbund borde ha sparkat bakut för längesen, det är mycket pengar ni betalar, kräv något tillbaka också. Alla förtjänar en dräglig arbetsplats. Men så länge ingen gör något så kommer ni fortsätta bli överkörda. Jag hade varit skitförbannad.

   2. Ett förtydligande: självklart lämnas inte barnen ensamma på förskolan. Föräldrarna är informerade i förväg, alla är informerade i förväg. Resultatet är helt enkelt att föräldrarna inte kan gå till sina jobb, det finns ingen barnomsorg så man får stanna hemma med sitt barn. Jag hoppas ni förskollärare och barnskötare inser vilket viktigt jobb ni har i samhället. Det är från någon som aldrig jobbat med barn, ni har min fulla respekt för det arbete ni gör. Men ni har blivit överkörda alldeles för länge. Börja kräva!!

  3. Det hade varit fantastiskt med strejk men förbunden är så jävla flata.
   Hade vi strejkat i 2-3 dagar hade samhället stannat upp och kollapsat. Så en strejk borde vara på sin plats.

  4. Under pågående avtal råder fredsplikt. Det är då olagligt att strejka. Man får enbart strejka när nuvarande avtal är uppsagt och innan man skrivit på ett nytt.

 9. Du är ingen dålig mor för dina barn. Men jobbet och kärleken H går före med tanke på hur du prioriterar dina semesterdagar ex Maldiverna i vintras och jobbet nu….
  Men tror ändå på att du är den nästa mamman dina barn kan ha.
  Småbarnsåren försvinner så fort!
  Det lär du märka snart.
  Trevlig jobbresa!

 10. Du är en grym mamma, och en stor förebild för mig och många! Hoppas du suger åt dig extra av dessa kommentarer än att ta åt dig av dom hemska kommentarer som gör att jag skäms som kvinna! Kram!

 11. Många bajsnödiga kommentarer att man skrattar och suckar samtidigt. Tycker du är en kämpe som håller allting i luften och försöker ditt bästa för det är det enda en människa kan. Fortsätt och glänsa som du gör för haters gonna hate oavsett vad. Fortsätt insperera oss som uppskattar det du delar på det sätt du gör. Jag får energi och lite extra go på morgonen när jag läser din blogg.

 12. Mina föräldrar separerade när jag var 7 och min lillebror 3. De körde 1 vecka i början men det tog inte lång tid innan de ändrade till 2 veckor. Vi hann inte landa innan vi skulle rivas upp igen för att flytta. Det här varit det absolut bästa för oss båda, 2 veckor även om det var jobbigt perioder för mina föräldrar. Men de anpassade sig även om det tog ett tag:)

   1. Jo, han var socialförsäkringsminister senast när moderaterna regerade. Införde utförsäkringar och fas 3.

 13. Låter som en härlig vecka! Förstår att sommaren blir lättare med en vecka i taget, det underlättar ju för både korta och längre resor med och utan barnen. Kanske få en semestervecka utomlands med barnen utan att bara stressa till resmålet och sen flyga hem igen.

  Tack för en inspirerande blogg!

 14. Endast två ägg till frukost låter lite? Står du dig verkligen fram till lunch på det? Du har juh ändå ett väldigt högt tempo i din vardag:/

 15. Alltså NEJ, du är inte en dålig mamma. Vilken skilsmässoperson som helst hade kunnat behöva prioritera om pga anledning. You gotta do what you gotta do och whatever works!

 16. Vad bra att ni fått till varannan vecka…Strunta i onödiga kommentarer, alla gör vi vårt bäst både mammor och pappor. Kämpa på!!!

  1. Bara för att man har barn behöver man väl inte styra bort jobb? Majoriteten av alla mammor i Sverige jobbar, och det är väl ingen som kräver att någon av dem ska styra bort jobb bara för att man har barn, oavsett om man lever i en parrelation eller är frånskild.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..