ANNONS

Summit dag 2

/

Förmiddagens kontor fick tillbringas på stranden, mycket av mitt jobb går att göra via min telefon. Men sedan är det en jobbdel som alltid kräver min närvaro så det är verkligen delat. Jag klurade på om jag har haft någon dag de senaste åren som jag inte har jobbat. Alltså inte ett enda mail, samtal eller mess med kollega eller uppdatera någon kanal. Vad kan det röra sig om, 2-3 dagar? Det var väl något dygn eller två där i Maldiverna. Många av dom jag pratar med här på eventet är likadana. Men det finns ingen som pratar om det som ett problem utan bara en tacksamhet att man varje dag får göra något som man älskar, det är alldeles för få som känner så tyvärr varje dag.

Ny modell från Flattered

Jag får chans att lyssna på så mycket intressanta saker. Mer om blockchain och hur det är internets fas 2. Men också om hur Kina håller på att införa Social Credit Score i samband med landets digitalisering. Tanken är att medborgare får en siffra, siffran berättar din status i samhället. Utifrån hur du sköter dig, men inte bara via jobb utan också online. Vad du väljer att skriva, kommentera etc. Så kallad liability. Kenneth Roth siade lite dystert om att med ett sådant system i framtiden behövs knappt fängelser. För det kommer ju gå att styra vad varje människa har möjlighet till, kliva ombord tunnelbanan eller lämna landet. Det låter som en film.

Jag väljer dock att se det positiva i vår teknik och digitalisering. Hur AI kan förbättra oss människor, få oss mer friska, leva längre. Hur blockchain kan göra världen mindre korrupt och mer tillgänglig för alla. Jag ska länka till några bra klipp i veckan och förklara (på min nivå docl) vad blockchain är, jag har sett att många frågar!

52
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00