Mina kanaler

Jag såg att Bloggbevakning hade publicerat en granskning angående min statistik. Såhär är det, det är svårt att utgå från siffror när alla mäter olika. Sedan figurerar jag i media regelbundet vilket gör att min statistik rör på sig ganska extremt. När Gillis föddes hade jag två miljoner som följde händelseförloppet, högt var det under bröllopet, skilsmässan samt min utmärkelse. Då pikar trafiken rejält. Till ”vardags” kan den bli lägre. Därav min passion för PR. Hur som helst, när jag startade Nordic Tech House som är extremt duktiga digitalt bad jag att få tillgång till mina siffror, något som inte bloggnätverk alltid vill släppa. Då såg vi att trafiken ibland låg på en kvarts miljon följare i veckan och ibland det dubbla. Beroende på media. Mäter man månadsvis har bloggen alltid minst 2 miljoner unika läsare och det är de internationella kanalerna som växer vilket är kul. Mäter man bloggen sidvisningar varje vecka är det 3,4 miljoner. Det är sjukt mycket klick.

När jag säljer kampanjer eller när vi kliver in i bolag för att ta minoritetsposter pratar vi att jag når ut till 1,5 miljon människor. Då har vi slagit ihop alla mina sociala medier. Bloggarna, Facebook, twitter, instagram, youtube och LinkedIn. Allt beror på hur man mäter och vilken tidpunkt man mäter. Min instastory kan ha 100 000 ett dygn och en vecka senare vara uppe i 230 000 tittare. Senaste dygnet i Madrid följde 180 000 personer mig. Snart kommer det en till grej i media som antagligen kommer dubbla trafiken igen. Det är som sagt svårt att mäta min trafik och därför har vi lagt oss på att jag når ut till 1,5 miljon människor. Men jag kanske säga 2,2 miljoner unika i månaden istället? (Statistik från Google april månad). Kom gärna med idéer!

 1. Jag tycker att du ska säga: enligt Google’s statistik så når jag ut till 2,2 unika besök i månaden (april månad).

  1. Håller med men bloggbevakning är nog inte nöjd med det heller. Hon är ute efter att krossa Bella. På alla plan.

 2. Du kan börja med att vara tydlig med vad du anser är unika besökare så inte folk tror att ett besök är en unik person. Dessutom så bör folk tydligt inse att de flesta av dina följare på dina plattformar är exat samma människa. Dvs hon, vi kan kalla henne för Elsa, följer dig både på bloggen, insta och fb. Så en person står för tre av dina besök.

  Linkdin ska du helt utelämna ur den här ekvationen. De hör inte till den typ av statistik och målgrupp.

  Dessutom så är det inte den sammanlagda summan på alla dina plattformar som du har sagt har så många besök utan du har gjort uttalanden att den siffran gäller enbart din blogg vilket ju inte stämde, eller hur.

  Mitt PS, jag kommer kopiera det här inlägget och publicera på fler ställen om det nu skulle råka vara då att du inte släpper igenom min kommentar. 😉

  1. Det är inte jag som avgör vad en unik besökare är utan Google analytics. De flesta kanalerna har olika målgrupper, äldre på bloggen, yngre på instagram, land nummer två på instagram är följare från USA, på bloggen är det Norge

   Linkedl är en extremt viktig kanal. Många bolag vi investerar i vill gärna synas där

   1. De som följer dig på bloggen och Facebook är förmodligen i stort sett samma individer.
    Många av dem använder också Instagram. Man ska inte överdriva åldersskillnader när det gäller sociala medier.
    Att man är en ”unik besökare” i en kanal hindrar inte att man även är en ”unik besökare” i en eller fler andra kanaler.
    Men man är bara EN individ och det är ändå det som räknas. Eller hur?

   2. Isabella: Precis. Vilket du inte har varit tydlig med. Du har kallat dem för följare. Inte klick eller besök.

  2. Gullig du är, använder hot osv. Isabella tydliggjorde allting i inlägget, vad mer är det som du behöver få förklarat?

  3. Du kan ju börja med våga stå för dina åsikter och skriva ut ditt namn.

   Och är extremt nyfiken på varför du tycker Isabella inte ska räkna med LinkedIn.

  1. Det är ju en viktig kanal precis som twitter 🙂 tillexempel perfekt när vi släppte nyhet om att NTH gick in i Cellaviva, stamcellsforskning

  2. Jättekonstig kommentar. De flesta som har ett jobb och är professionella använder linked in. Jag fick mitt senaste jobb där. Alla nyheter om ett företag hamnar ju där.

 3. Nu skriver du att du slagit ihop dina sociala medier, då blir det 1,5miljoner. Ja , men de är inte unika. 1.5 delat på insta, facebook, blogg (vi skippar linkedin, räknas inte)…det kanske är 500 0000 unika. Viss skillnad!

 4. Folk vill verkligen försöka sätta dig på plats, du vet jantelagen. Kom inte här och tro att du är något inte 😂. Jag tycker du är (verkar, vi känner inte varandra) stark, smart och otroligt driven. Jag hoppas du lyckas komma dit du vill med ditt företagande och att du har människor runt dog som stöttar dig, vare sig du har 50 följare eller 5 miljoner följare 😉

  1. Är det jantelag att ifrågasätta när det finns starka belägg för att någon vilseleder? Snarare osunt fangirlande att inte göra det.

 5. Du måste ändå förstå att det blir reaktioner. Att påstå att du har 1,5 miljoner unika besökte på bloggen och det visar sig att det diffar på över en miljon så är det ju ganska illa.
  Vi får utgå från att du inte har använt ”din siffra” för att sälja annonser då det kan anses som nån form av bedrägeri.

  Om det är ngt som är felciterat så gå ut med det. Om du själv skravat med siffrorna så är det bara att pudla.
  Det är ju uppenbarligen ngt som knasat och alla vinner på sanningen.

 6. Jag läser din blogg från hemdatorn, mobil och ibland jobbdatorn, dvs. tre olika nätverk/ip-adresser, samt följer dig på insta. Räknas jag då som fyra unika följare bland de här 1,5 miljonerna? En genuin fråga.

 7. Bra svarat och förklarat Bella! Och bra att Hmmms kommentar släpptes igenom som hen inte trodde öh jsses alltså. Den där bb är sjukt besatt av dig, spela roll vad dina siffror är liksom, den där c får många läsare och tjänar pengar genom dig. Att det ens får gå till så!? Hemskt och vidrigt det hon ibland skriver och påstår, usch. Jag har hört dig säga att du når ut till 1,5 milj. I övrigt är det inte klokt vad vissa folk märker ord och letar fel. Sjukt.

 8. Orka vara så besatt utav någon som bloggbevakning är av dig! Du är fantastisk, rid ut den här stormen och det är endast du som kommer gå starkare ur den.

  Kram!

  1. Håller verkligen med. Hoppas hon stoppas någon gång. Gammal tjej som tror hon är rolig när hon kränker andra människor. Tragiskt

 9. Alltså det finns ju en skitenkelt lösning på det här. Ja, alla mäter olika och jag som privatperson bryr mig inte ett skvatt om du eller Kenza eller någon annan är störst för stunden. Men för att ge ett svar på tal som är ärligt och fullständigt öppet, registrera upp dig på bloggportalen. Alla andra stora bloggar ligger där och det som är viktigt här är ju inte HUR man mäter och att ord står mot ord, det viktiga är ju att man mäter LIKA mot dom man jämförs mot. Bloggportalen mäter alltid unika besäkare sista 7 dygnen så där går det också upp och ner, men det går lika mycket upp och ner för alla – och där har du det svart på vitt om du vill vara så öppen som möjligt utåt. 🙂

 10. Hur länge ska bloggbevakning hålla på att skriva ner dej. Vi är många som tycker det är hemskt. Rena mobbningen. Man blir mycket illa berörd vad hon skriver där.

  1. Håller med. Du borte ta till rättsliga hjälpmedel och få ett stopp på allt vidrigt förtal där och bland hennes kommentarer. Oacceptabelt.

 11. Det kliar i i fingrarna att få försvara dig emot låga skvallerbloggar, civilpoliser och know it alls. Ibland ger jag mig och skriver en rad här och där för att trycka tillbaka packet som är på din strupe hela tiden. Bloggbevakning är så fruktansvärt patetisk, hon har inte skrivit en trevlig mening om dig sen den fan startades utan det är skit efter skit. Försök till att blåsa liv i saker så fort det bara går och hetsa igång rubriker. Du gör ett sådant fantastiskt jobb, är en sådan stor inspiration till så många, skapar tillsammans med dina team grymma produkter. Investerar tid, pengar och engagemang. Skapar jobb, höjer kvinnor och är en fantastisk förebild. Jag hoppas verkligen inte att statistikdramat drar ner helgen för dig. Det är ju rörliga siffror och inga lögner, det är skitsvårt att mäta statistik och avsett hur många som läser bloggen har du ju bolag som är din framgång som inte har något med antalet läsare att göra, du når ut till de du når ut.
  Styrkekram!

 12. Hej!
  Om det du säger är sant så kan du väl publicera din statistik för alla dina olika kanaler? Iom hela den här soppan så tror jag att många skulle vilja ha bevis på att det du faktiskt säger stämmer. För let’s be honest, utan belägg för siffrorna så kan du ju egentligen slänga ur dig vad som helst. Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..