Mina kanaler

Jag såg att Bloggbevakning hade publicerat en granskning angående min statistik. Såhär är det, det är svårt att utgå från siffror när alla mäter olika. Sedan figurerar jag i media regelbundet vilket gör att min statistik rör på sig ganska extremt. När Gillis föddes hade jag två miljoner som följde händelseförloppet, högt var det under bröllopet, skilsmässan samt min utmärkelse. Då pikar trafiken rejält. Till ”vardags” kan den bli lägre. Därav min passion för PR. Hur som helst, när jag startade Nordic Tech House som är extremt duktiga digitalt bad jag att få tillgång till mina siffror, något som inte bloggnätverk alltid vill släppa. Då såg vi att trafiken ibland låg på en kvarts miljon följare i veckan och ibland det dubbla. Beroende på media. Mäter man månadsvis har bloggen alltid minst 2 miljoner unika läsare och det är de internationella kanalerna som växer vilket är kul. Mäter man bloggen sidvisningar varje vecka är det 3,4 miljoner. Det är sjukt mycket klick.

När jag säljer kampanjer eller när vi kliver in i bolag för att ta minoritetsposter pratar vi att jag når ut till 1,5 miljon människor. Då har vi slagit ihop alla mina sociala medier. Bloggarna, Facebook, twitter, instagram, youtube och LinkedIn. Allt beror på hur man mäter och vilken tidpunkt man mäter. Min instastory kan ha 100 000 ett dygn och en vecka senare vara uppe i 230 000 tittare. Senaste dygnet i Madrid följde 180 000 personer mig. Snart kommer det en till grej i media som antagligen kommer dubbla trafiken igen. Det är som sagt svårt att mäta min trafik och därför har vi lagt oss på att jag når ut till 1,5 miljon människor. Men jag kanske säga 2,2 miljoner unika i månaden istället? (Statistik från Google april månad). Kom gärna med idéer!

 1. Emilia skriver:

  Hej!
  Om det du säger är sant så kan du väl publicera din statistik för alla dina olika kanaler? Iom hela den här soppan så tror jag att många skulle vilja ha bevis på att det du faktiskt säger stämmer. För let’s be honest, utan belägg för siffrorna så kan du ju egentligen slänga ur dig vad som helst. Tack!

 2. Det kliar i i fingrarna att få försvara dig emot låga skvallerbloggar, civilpoliser och know it alls. Ibland ger jag mig och skriver en rad här och där för att trycka tillbaka packet som är på din strupe hela tiden. Bloggbevakning är så fruktansvärt patetisk, hon har inte skrivit en trevlig mening om dig sen den fan startades utan det är skit efter skit. Försök till att blåsa liv i saker så fort det bara går och hetsa igång rubriker. Du gör ett sådant fantastiskt jobb, är en sådan stor inspiration till så många, skapar tillsammans med dina team grymma produkter. Investerar tid, pengar och engagemang. Skapar jobb, höjer kvinnor och är en fantastisk förebild. Jag hoppas verkligen inte att statistikdramat drar ner helgen för dig. Det är ju rörliga siffror och inga lögner, det är skitsvårt att mäta statistik och avsett hur många som läser bloggen har du ju bolag som är din framgång som inte har något med antalet läsare att göra, du når ut till de du når ut.
  Styrkekram!

  1. Ju skriver:

   Statistikdrama?! Chill.

 3. anonym skriver:

  Hur länge ska bloggbevakning hålla på att skriva ner dej. Vi är många som tycker det är hemskt. Rena mobbningen. Man blir mycket illa berörd vad hon skriver där.

  1. Jag skriver:

   Håller med. Du borte ta till rättsliga hjälpmedel och få ett stopp på allt vidrigt förtal där och bland hennes kommentarer. Oacceptabelt.

 4. Ida skriver:

  Alltså det finns ju en skitenkelt lösning på det här. Ja, alla mäter olika och jag som privatperson bryr mig inte ett skvatt om du eller Kenza eller någon annan är störst för stunden. Men för att ge ett svar på tal som är ärligt och fullständigt öppet, registrera upp dig på bloggportalen. Alla andra stora bloggar ligger där och det som är viktigt här är ju inte HUR man mäter och att ord står mot ord, det viktiga är ju att man mäter LIKA mot dom man jämförs mot. Bloggportalen mäter alltid unika besäkare sista 7 dygnen så där går det också upp och ner, men det går lika mycket upp och ner för alla – och där har du det svart på vitt om du vill vara så öppen som möjligt utåt. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..