Beauty & Tech

Idag började jag morgonen med att medverka på Breakits Beauty and Fashion Tech-dag. Väldigt roligt. Jag berättade lite om vår Amazon-satsning utanför Sveriges gränser samt om mina entreprenörs-misstag. Innan mig pratade Rickard Lyko som har startat Lyko.se, otroligt spännande att höra om. Han är en duktig entreprenör som jag har följt i många år. Löwengrip säljs förresten där för 50% just nu.

Jag var lite väl hård vid ett tillfälle. Jag sa att jag är trött på att kvinnor jämt söker sig till HR eller projektledning. Att jag gärna hade sett fler kvinnor sikta högre, våga ta sig in i tech-branschen. Våga söka mer riskkapital. Det är ju såklart inte allas dröm, man ska ju jobba med det man brinner för.

Nu väntar Madrid!

 1. Vad menar du med att sikta högre? Är tech högre än HR/projektledning ect? Finns det en ranking på yrken? Det visste inte jag. Vem är det som bestämmer den rankingen? Blir så jävla trött på att vi ständigt måste dela in yrken i högre/lägre rankande. Kan det vara så att de yrken som ”är högre/finare/bättre” är generellt mansdominerade yrken, ta en funderare kring varför det kan vara så….?! Varför inte kämpa för att göra kvinnodomieramde yrken lika ”erkända” istället för att pusha kvinnor till ”sikta högre än HR”? Vad är att sikta högt? Är det enbart att klättra i en organisation, tjäna massa pengar och samla titlar på linkedin? Eller kan sikta högt vara att ständigt lära sig nya sakar, bli en bättre version av sig själv och utmana sina svaga sidor?

  /HR tjej som siktar högt…

 2. Sanna skriver:

  Vad är det för skönhetsbutik på nätet som du byggt upp och som är i miljardklassen?

 3. N skriver:

  Kan du inte berätta om några av dina entreprenörs misstag här på bloggen? Och lite tankar kring hur du reflekterar kring dem nu i efterhand.

 4. Ser att Paulina Modlitba modererade, hon är ett superproffs! Kul att se 2 inspirerande kvinnor på scen.

 5. Sandra skriver:

  Hej,
  Skummar lite genom kommentarerna och ser många olika kommentarer. Till viss del kan jag vara villig att hålla med dig, men då snarare att det finns en brist på män inom tex HR som på många håll är starkt kvinnodominerat.

  Men sen kan jag känna att betydelsen av tech verkligen bytt, kanske rent av tappat sin betydelse. Beauty Tech och Fashion Tech är uttryck som växt på senare tid, men läser man mellan raderna lite känns det mer som att det handlar om att ha en säljstrategi/kanal online, vilket idag mer eller mindre är ett måste istället för ett ”nice to have”. Väldigt oförtjänt ändå.

  Pratar vi om de som jobbar stenhårt med att ta fram eko och mer hållbara material för modeindustrin eller de som jobbar med formler för distruptiv hudvård så är det en annan sak.
  Kanske har fashion och beauty tech uppkommit för att få lite mer trovärdighet i branscher som kanske inte riktigt har haft det tidigare, men tråkigt att ta tyngden i ”tech” från alla kvinnliga ingenjörer där ute som utvecklar allt ifrån motorer till medicinsk utrustning, infrastruktur och elektronik.

  Förhoppningsvis går skönhets-tech från att vara onlineförsäljning till nåt som kan bidra till nya material och lösningar för en lite mer hållbar framtid snart istället 🙂

  1. Bra reflektion, jag bara antog att det var teknikutveckling som åsyftades här, jag vet inte ens vad beauty tech betyder, och att det finns projektledning och HR inom teknikföretag är ointressant i sammanhanget. Faktisk teknikutveckling samt naturvetenskaplig och teknisk forskning är chockerande impopulära karriärval bland kvinnor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..