Svår fråga

Vem är jag när jag är mitt bästa jag?

Jag läste frågan idag och började klura själv. Frågan har fått följa med mig hela dagen i hopp om att landa i ett svar. Vem är jag när jag är som bäst? Jag har så många olika svar. Ett svar blir en naturkraft. Det låter enormt flummigt men när jag är i balans känns det som om jag kan flytta berg. Att jag kan göra allt här i livet. Det är lite så jag känner när jag vaknar på morgonen (minus pms-dagar..). Att allt är möjligt. När jag är mitt bästa blir förmågan att förändra väldigt stor. Jag orkar driva igenom stora saker och jag är aldrig rädd för att det ska bli fel. Jag plogar upp en egen väg och det kommer naturligt för mig. Det är nog min stora styrka i livet och jag är väldigt lycklig när jag känner så. Det som jag är tacksam över är att majoriteten av min tid mår jag faktiskt så, det är väl därför så mycket händer också.

Restaurang Agnes har Stockholms bästa glass tycker vi!

Ett annat svar blir vem jag är som mamma när jag är mitt bästa jag. Där skulle jag nog svara modig och mycket tålamod. Jag har alltid varit självständig med små två barn, även när jag levde som gift. Det kanske inte låter som en big deal att storhandla med en 1,5 årig och en nyfödd eller ta med dom till jobbet några gånger varje vecka under deras första månader i livet. Jag har aldrig velat vara instängd som mamma utan lärt barnen att de får hänga på i mitt liv, oavsett om det är att flyga med mig till en fabrik i Milano (Gillis tre månader), besöka en annan fabrik i Spanien (Sally fem månader) eller restaurangbesök. Det har gjort dom till två coola sociala kids.

Mitt bästa jag som mamma blir alltså det självständiga och med mycket tålamod. Tålamodet leder till att jag orkar låta barnen alltid försöka själv. Om de är törstiga vet barnen att de inte ropar efter vatten utan de får hämta en stol, klättra upp på bänken, fylla glaset etc. Det har krossats glas och spillts ut men sånt händer. Som mamma är det viktigt för mig att dom lär sig att tro på sin egen förmåga att kämpa för det man vill ha, stort som smått. Att den första tanken när man vill ha något är ”Hur gör jag nu” istället för ”Be mamma ordna”. Enormt stor skillnad.

Hur är jag när jag är mitt sämsta jag? I jobbet är jag forcerad och i min egna värld. Jag kan agera i affekt för att jag vill att saker ska gå fort och det gör att det blir fel och att vi måste göra om. Tack och lov har jag kollegor som (nästan) alltid vågar dra i bromsen och säga ifrån när de inte håller med. Som mamma kan jag blir oerhört virrig och lite hippie-fritt. Barnen har lärt sig på egen hand att sätta sig på trappan när vi ska iväg för att de vet att jag rusar runt som en yr höna innan jag är redo. De påminner mig om att ta på deras bälte och att de vill ha gosedjuren med hem till deras pappa. Sedan kan jag vara sådär att regler inte är hela världen, om de inte somnar så kan de komma ner och hänga med mig i soffan och se en film när jag jobbar.

Ikväll kom vi hem vid åtta och då ville Sally cykla och då var vi ute trots att det var sent och efter nattning. Vi var ute och busade tills det blev mörkt, piggheten berodde nog på sockret från all glass. Men jag tänker att det kanske inte är så hemskt ändå. Men visst glöms det en tandborstning ibland. Alltså; mitt bästa jag: Stark, stor vilja att förändra och gillar att lyfta och peppa alla runt omkring mig. Sämsta blir att jag är disträ, rörig och ibland lite manisk.

Vem är du när du är ditt bästa jag? 

  1. För att alla sådana system (Ratsit, Hitta etc.) ligger efter och får inte rätt uppgifter förrän långt efter.

 1. Om de ramlar ner från bänken när du lärt dem klättra upp för känner fu digsom en bra mamma då? Förlåt men känns riktigt riktigt dumt att lärs sina barn att klättra upp på en köksbänk via en stol. Jag gjorde det i smyg när jag var liten, en morgon när mamma och pappa sov ramlade hag baklänges och stolen välte= jag fick hjärnskakning och stukade handleden.

  1. Sådant händer åt den som försöker göra saker. Föräldrarnas roll är inte att skydda barnet från all smärta ända till det sista, utan att istället låta dem försöka själv med viss risk att de slår sig. Då det är livsfara (t.ex.bli under bil): skydda barnet på alla sätt. Då det är risk att slå sig: varna barnet och tror hen inte så lär de sig av misstaget.
   Man måste väga riskerna, vilken är sannolikhet att hen gör sig lindrigt illa och vilken är risk till större olycka jämfört med att hen lär sig vara försiktig och göra något själv.

  2. Åh. Inte en sån som du. Kan ju fan inte räkna ut allt som ska ske? Ja. Och när de cyklar så kan man stoppa in en fot i ekrarna och ramla framlänges och få hjärnskakning? Bäst och låsa in våra barn 🙂

  3. Men va? Jag lär också mina barn att hämta vatten själva. Det är ju inte så att dom klättrar upp på själva diskbänken. Jag ser iaf till att dom alltid har tillgång till mugg/glas i närheten. På diskbänk/i diskställ tex. Och sen stå på en stol för att ta vatten. Men om hennes barn nu klättrar på bänken, så är det väl så. Vilken dryg start på kommentar.. ”känner fu digsom som en bra mamma då?”…

  4. … Och klättra upp för att ta GLAS? Små barn ska väl ha plastmuggar åtminstone när de dricker ensamma?
   Oerhört farligt med glassplitter. Skära sig etc.

  5. Du gjorde det i smyg alltså? Hade det inte vart bättre att du fått lära dig hur man skulle göra så kanske du inte hade ramlat och slagit dig så illa? Man kan inte skydda sina barn mot allt men man kan stötta dem och finnas där. Och så kan man ge kärlek. Något som Bella definitivt gör så jag hoppas innerligt att hon känner sig som en bra mamma! Du däremot skulle nog behöva lite kärlek så att du blir snäll.

 2. Intressant att läsa, men jag tycker att du sätter för stort tilltro till din egen påverkan på barnens personlighet. Du skriver att du alltid har tagit med dom på saker, och att det lett till att de blivit coola och sociala.

  Men jag vågar påstå att det är tvärtom. Att du haft två coola och sociala barn har gjort att du KUNNAT ta med dom på allt möjligt.

  Om dina barn varit ängsliga, känsliga, eller utåtagerande – ja, då hade du fått anpassa din livsstil i högre utsträckning än vad du fått göra nu. För det är verkligheten för många föräldrar. Och det behöver inte vara en diagnos som gör att man måste anpassa sig särskilt utifrån barnet, utan många barn har väldigt starkt känsliga personligheter. Dina barn har inte det, de är coola och hänger med. Men jag tror inte du ska ta åt dig äran för deras personlighet.

  Du kan ju fundera på det, med en lite ödmjuk ingång! 🙂

   1. Allt handlar INTE om uppfostran solamente.. =) läs tidigare comment by moi =) bitter? lol, Sara har en valid point. att ha fått 2 ”coola” kids verkar skitkul! e lite avis faktiskt.. =)

  1. Märklig kommentar. Du menar att barnen föds med en personlighet som gör de ”coola”? Det är miljön som formar barnet och inte tvärtom. Oavsett om vi nu skulle födas med olika typer av sårbarheter rent personlighetsmässigt är det fortfarande miljön som formar barnet. Trygga föräldrar + trygg anknytning + trygg miljö = tryggt barn. Det brukar vara jobbigt för föräldrar att inse att betyget på deras föräldraskap ÄR barnens agerande och i det också personlighet inkluderad. Så dessa ”coola” personligheter barnen har ÄR pga föräldrar, andra anknytningspersoner, miljö, etc.

   Dessa ”känsliga personligheter” som du anser barn kan ha utan en diagnos och skulle bero på vad i så fall? Ingenting? Arv? Det finns inga belägg på det överhuvudtaget som går att använda som argument för det. Är barn högkänsliga vid tidig ålder beror på det på något – det är ingenting som ”bara är”.

   1. Jo. Högkänslighet föds man med. Finns massa belägg för det. Läs Elaine aroons forskning. Högkänslighet finns i alla arter med en frekvens på ca 20 %. Troligtvis för att evolutionen märkt att vi behöver högkänsliga individer i populationer för vår överlevnads skull. Så jo Högkänslighet är något som ”bara är”.

  2. Så det du påstår är att uppfostran och vad man vänjer sina barn vid inte har någon betydelse alls? Jag vågar påstå att det är skitsnack, uppfostran har väldigt stor betydelse även om det naturligtvis inte betyder allt. Bella har ju flera gånger beskrivit sina barns olikheter så att de har olika personligheter trots samma uppfostran tror jag hon är väl medveten om.

   Jag tycker du ska fundera över din kommentar med en lite ödmjuk ingång (🙂) och så kan Bella och barnens pappa vara stolta över hur de uppfostrar sina barn till att bli trygga och kärleksfulla individer.

  3. Jo det kan Isabella visst enligt social konstruktionismen. Dvs din personlighet formas efter miljön och är inte bestämd när du föds.

  4. Arv spelar ju alltid roll, men.. barnen kanske har blivit som dom är pga hennes uppfostran och inställning? Miljö ingår ju också 🙂 Isabellas ”metod” kanske helt enkelt funkar för hennes barn.

   1. Denise

    Rätt med det du skriver om arv och miljö!

    MEN nu har ju barnen en mor med egna åsikter och ”spring i både ben och hjärna” SAMT en far som jag har förstått är en lugnare person/lighet.

    Barnen kan få det jobbigt den dag då de är tillräckligt stora att se skillnad på hur föräldrarna är och vad de gör.
    Intressant med fortsättning följer ang. detta.

  5. Arv spelar ju alltid roll, men.. barnen kanske har blivit som dom är pga hennes uppfostran och inställning? Miljö ingår ju också 🙂 Isabellas ”metod” kanske helt enkelt funkar för hennes barn.

  6. Håller verkligen med.

   Trots samma uppfostran har vi fått en av varje. Ett barn som är kavat, cool, hänger på, tar egna initiativ och sysselsätter sig själv. Det andra barnet är motsatsen, mycket blyg, ängslig i nya situationer, stort närhetsbehov, försiktig i det mesta, tar allt vi föräldrar säger på orden osv.

   Båda våra barn är alltså fullt normala barn utan diagnoser. De är bara väldigt olika personligheter.

  7. Personlighetsdrag/traits är till största del ärftligt, även om miljö såklart oxå spelar in. Dock verkar inte just föräldrar påverka så mkt.
   Att Isabella har två coola, sociala barn beror förmodligen till största del på att hon och Odd har de traitsen själva och att barnen har ärft det av dem.
   Och ser man det så, så är det ju riktigt att ta åt sig äran iom att det är hennes gener det handlar om 🙂

  8. Bra skrivet! Tror att detta stämmer av egen erfarenhet då jag har två barn med olika personligheter gällande detta.

  9. Håller helt med.! Att ta med en tre eller femmånadersvalp på en resa har knappast något med modighet eller coolhet hos barnet att göra. Snarare så är det den viljestarka mamman som gör detta.
   Den enda flygresa Isabella gjort solo med barnen var väl inrikes i somras, sedan har en gjort lite bilturer. Spännade och se om det blir en Astrid Lindgrenresa s9lo med barnen eller om det kommer behövas hjälp.
   Om ens ungar är modiga och självständiga visar sig mer om de tar eget iniativ till saker. När mina var fem var de stolta om de själva klarade av att gå in på ICA när jag satt i bilen och köpa den glömda mjölken.
   Isabella är väl som föräldrar är mest, stolt över att hennes barn är just hennes. Man ger sina barn egenskaper man vill att de har.

  10. även det första jag tänkte på när jag läste. man kan va försiktig med tron i att det ligger i ”uppfostran”. löwengrip har nog haft ”tur” som just fått så enkla kids, som funnit sig i en hektisk vardag. jag har en sådan oxå som e superenkel, men 2an.. huvva….. lillen e helt jekla omöjlig i ALLT. och ändå har de exakt samma föräldrar, uppfostran och omgivning. hela mitt liv har stannat av pga av den minsta och även om han e ”normal” så har det vart jobbigt med allergier&sjukdomar, sömnsvårigheter, utbrott etc. och såhär har jag haft det i 3 år lixom. skulle ju ha vart jättekul om jag kunnat ta med dem bägge på utandssemester (eller inrikes!) men ett alldeles för krävande barn e verkligen jättejobbigt så jag lider verkligen med alla de som VERKLIGEN har det jobbigt o blir nekad assistansersättningar odylikt. jag e supertrött JÄMT, men tacksam ändå så Löwengrip har nog haft hyffsat lätt i jämförelse med de flesta.

 3. Det är fint tänkt att barnen ska få försöka själva och genom detta få tilltro till sig själva, men såpass små barn behöver få känna att deras föräldrar finns där för dem också, att de inte tvingas klara sig själva. Om de gör sig illa, tar du ansvaret för de då? Om de inte vill hämta vatten själv (vilket är ett helt ok beteende för en treåring), gör du det då, utan att lägga någon värdering i det?

  Jag är ingen mamma-polis och jag vill inte säga hur du ska uppfostra dina barn, utan mer påminna om att det finns ett mellanting mellan att curla sina barn och att ständigt ge dem utmaningar de kanske inte mäktar med.

 4. Det var faktiskt en ruskigt bra fråga! Vem är jag är när jag är mitt bästa jag? Hm, jag vill tro att jag är en balanserad, varm, empatisk, stöttande, rätt rolig människa stundtals. Om det behöver hänga ihop med prestationer i olika roller? Inte nödvändigtvis, jag känner inte att jag behöver knyta ett bästa jag till det, det går bra att vara ett bästa jag ändå tänker jag. Om det finns situationer som gör att man mår extra bra och tycker saker är roligt? Absolut! Men mitt bästa jag är när det finns rum för mig att vara mig själv.

 5. Jag klarar av allt, ingen/inget kan komma åt mig, jag kör på med det jag vill utan att lyssna på andras åsikter eller bry mig ens om vad andra tycker. Det är jag när jag är som bäst 🙂

 6. Mitt beste jeg er jeg når jeg er uthvilt og i harmoni. Da er det ingenting i verden jeg ikke kan fikse. Om jeg ikke har sovet godt nok, derimot… da er jeg på mitt verste. Da mister jeg motet helt.

 7. Men det är ju lättare att ta med bebisar
  De hänger ju bara på och för det mesta nöjda….. Du har ju inte tagit med dem som större… Och jag minns inlägg när du skrek på barnen vid påklädning i hallen och 2 inlägg när du skrev att du skrikit sov då för fan unge. Jag menar ju att du skriver ju som du aldrig tappar tålamodet vilket låter skrytigt. Dessutom att aldrig hjälpa sina barn kan leda till att barnen inte vågar be om hjälp för de vet att det inte är någon ide… Det är ju jättebra att stötta dem och tro på dem men ibland behöver de få vara små också.

 8. Jag undrar en en sak. Du gillar tempo och att det händer saker, är snabb (vad jag uppfattar iaf.) på att hitta nya vägar och lösningar. Är nyfiken på om det finns tillfällen där du upplever att du behöver mer tid till förstå, hitta lösningar osv. Eller har du liksom samma tempo i alla livets kategorier (familj, karriär, kärlek, vänner etc) och i allt du stöter på som kan va utmanande.

  Stor kram

 9. Ursäkta, kanske minns jag fel? Men vad jag minns är att du hade panik med två små barn ganska ofta, ja även när bara Gillis fanns, och rusade iväg från affär, jobb eller fick panik i bil. Och du rusade då hem till Odd. Han var alltid där och ställde upp för dig, enligt dig själv. Så det verkar vara någon glorifiering du beskriver nu, för så skrev du inte på bloggen när dina barn var mindre. Någon mer som minns?

  1. Jag minns!! Ja, jag minns förra gången du skrev en kommentar med avsikt att trycka ner. USH! Ganska uppenbart att du inte har barn för då hade du vetat att barn förändras och du som förälder utvecklas.

  2. Äsch det var väl taskigt skrivet, vem är du att döma, ifrågasätta och kritisera? Klart Isabella vet bättre vad som hänt och hur hon är som mamma, än du.

   Kram till Isabella och tack för att du delar med dig av allt så fint. Det betyder nåt på riktigt <3

  1. Och vad har du med det att göra? Hur missnöjd är du med ditt liv eftersom du lägger tid på nått dylikt 😂

   1. Men hon behöver väl inte vara missnöjd med sitt LIV för att hon ställer den frågan? Du drar själv rätt höga växlar nu.

  2. Ullis. Är det viktigt för dig att veta? Om det nu är så viktigt är svaret en googling bort. Detta har folk tjatat om i åratal. Varför har du kollat upp var hennes pappa är skriven? Var är du skriven och vilka är skrivna hos dig?

 10. Men varför tar du inte med dina barn på resor du gör nu? Inte jobbresorna menar jag då utan de andra resorna? Det kommer ju fortsätta dom utvecklas till sociala kids och du kommer uppleva nya saker med dina barn bortanför er vardag.

 11. Du åkte väl inte helt själv med barnen när de var små. Du har ju dessutom hjälp med allt annat så det känns väldigt lätt för dig.

 12. Jaget är bara DU, din själ.
  Den kan inte vara olika i olika sammanhang utan går djupare än så.
  Att ställa sig frågan en gång till och gå bakom de svaren du redan vet…..

 13. Jag upplever att jag är mitt bästa jag, när jag har flow. Flow uppnår jag med rätt människor runt om mig. Jag är en offentlig person i vissa kretsar. Under perioder tvingades jag ha livvakter. Jag fick prova 32 personer innan jag hittade rätt person som kunde vara den assistent jag behöver. Jag lever ett liv som avviker kraftigt från normen. Det kan vara en fördel men också. påfrestande. Jag har lärt mig att med god planering och rätt människor runt omkring mig går det mesta. Det för att jag hela tiden är granskad av många, media är en av dem. Det är som att sitta i en ”shark tank” ibland. Det ställer stora krav på hur jag gör och vad jag säger när. Som entreprenör känner jag flow när jag inte hela tiden behöver vara på min vakt. För den som inte känner mig kan det vara svårt att se varför jag kan vara kreativ och reserverad offentligt. Fram tills jag fann ”min flock” som det brukar heta var jag ganska ensam. Nu har jag lika sinnade runt om mig som kan stötta mig på ett helt annat sätt. De har stor insikt i vilken problematik jag kan ställas inför om jag inte kan lita på dem jag har runt mig och konsekvensen blir att vakna upp med fel löpsedel. // 🍏 http://nouw.com/nanda

 14. Jag säger egentligen absolut ingenting om att du som du säger har ”outsourcat all markservice” hemma. Du har råd och om det är den lösningen som passar er familj bäst så kör på det!

  Men jag tycker det skaver ganska så mycket när du i samma andetag pratar on hur enkelt det är med två barn och vilken stor tillgång ditt fantastiska tålamod är i ett jämförande perspektiv.

  Jag har inte testat det mer än som gräsänka ibland. Men jag vågar ändå lova att det där med tålamod och ta hand om två barn själv är betydligt mer utmanande om man också måste rådda all den där markservicen själv. Många gör det dessutom på heltid.

   1. Helt rätt ! Naturligtvis är det lätt att ha bra tålamod när allt hushållsarbete sköts av andra. Skulle absolut ta hjälp med städning om vi hade råd ex. Men vi lever olika liv!

  1. + 1

   Precis!
   Hur jobbigt kan det blir när man har allt annat fixat? Bella prova o sköt vardagen utan all hjälpa
   Då kan vi börja prata om livet

 15. Är mitt bästa JAG när jag kan vara helt mig själv utan att behöva anstränga mig för omgivningen.
  Ju ärligare destu bättre.

  Det lyser igenom i allt, arbete, fritid samt föräldrarollen.

  Försöker medvetet att inte falla i mönstret att tillgodose hur andra ”ska” uppfatta mig utan leva utefter min sanning.

  Inte alla gånger lätt ska tilläggas!!

 16. Hej Isabella! Tycker du är grym på såå många sätt och sjukt inspirerande för oss unga, framåtsträvande kvinnor och alla andra här ute som vill pusha och ta sig fram. Dock så funderar jag på varför du inte satsar lite mer på att slipa din engelska? Du låter relativt svengelsk när du pratar. Med tanke på hur ofta du yttrar dig på engelska och dessutom i så professionella sammanhang. Är detta något du själv reflekterar över?
  Mot egen bakgrund så var min engelska under kritik innan jag läste en kurs på några veckor och verkligen fick öva.
  Funderat många vändor på om detta är en onödig struntsak att skriva men nej jag tycker inte det. Engelska är ett världsspråk och du vill bli global.
  Allt gott, Sandra

  1. Det är en mycket bra synpunkt. Men eftersom Bella inte gör något utan baktanke tror jag att hennes svengelska är den del av den image hon vill visa upp. Tror faktiskt att hon till och med överdriver lite…

 17. Håller med. Dessutom märkligt hur du verkar stolt över hur de får ordna vatten i glaset själva, när de får en ganska sned bild av hur man gör för att maten ska hamna på tallriken. Där är det nog inte ‘Hur gör jag nu?’ som poppar upp i deras huvuden.

  1. De har en pappa också. Han tycker om att laga mat, så han lär dem nog om hur maten hamnar på tallriken!

 18. Nu blev det väl ändå lite VÄL mycket efterkonstruktion här Isabella.

  De få gånger du rest med dina barn har du haft folk med dig som hjälpt dig – din svärmor, Odd, Pingis fick ta över Sally I Spanien, så att du fick sova för att du höll på att bryta ihop på din dotter.

  Och snart ska du ta in en aupair, så att du får ännu mer hjälp med dina barn och ert hem. Från att ha träffat dina barn några timmar per dag efter förskolan, tre dar i veckan, så ska du nu träffa dom ännu mindre.

  Och att du klarar allt själv och är självständig? Du har ju hjälp med precis ALLT? Du lagar inte dina barns mat, handlar inte maten till dom, tvättar inte deras kläder, städar inte efter dom… och innan dess var det ju Odd som skötte allt jobbigt i hemmet, medan du var ute och lekte med barnen. Du är ju verkligen motsatsen till självständig, utan all hjälp du får, så skulle ju allt fullständigt gå åt helvete?

  Och tålamod? Du har ju själv skrivit om otaliga gånger där du brutit ihop för att dina barn inte låtit dig sova ordentligt, för att dom inte ville klä på sig osv. Du verkar ha väldigt kort tålamod, trots att det är VÄLDIGT få bestyr du ens behöver göra med dina barn.

  Att storhandla med sina barn är nåt folk gör varje dag, utan att tro sig ha gjort stordåd. Du verkar ha noll insikt om hur vanliga familjer lever.

  Och att låta så små barn klättra på stolar med glas i handen är så oerhört korkat så man blir helt matt. Det visar bara på hur fel det blir när du lämnas ensam med barnen.

  Ledsen för hårda ord, men när du emotsäger dig själv så här extremt, så måste fan nån ta bladet från munnen.

  1. Klart en unge kan klättra upp på en stol och hålla ett glas med vatten. Nej det är inte farligt. Det är man själv som vuxen som behöver träna på att inte låta ängslan ta över hela tiden.

   Finns annat som är farligt men där tror jag du bara ville sätta åt Bella, faktiskt.

   1. Det roliga med denna blogg är överdrifterna och de extrema åsikterna som ändras vecka för vecka. Ingen kan väl längre ta denna blogg på allvar?😂Den må vara trevlig, glättig och positiv men även väldigt förskönande och självförhärligande. Man kan inte ha ett så perfekt liv som Isabella målar upp. Vad är mitt bästa jag? Jag är mig själv rätt och slätt och stortrivs med det!

 19. Något som jag alltid undrar när jag läser din blogg är hur du hanterar alla elaka och nedlåtande kommentarer – som många tycks känna ett stort behov att få ur sig? Det skulle jag säga är imponerande om något, att inte brytas ned av!

 20. Intressant fråga!
  Och ditt svar var också intressant och fint 🙂

  När jag är mitt bästa jag är jag glad, väldigt social, hjälpsam och driven. När jag är mitt bästa jag är jag omtänksam och månar mycket om andra.

  När jag är mitt sämsta jag (trött hungrig pms stressad) så blir jag gnällig, sur, kort tålamod och skittråkig.

  Hopps att du har en superfin söndag!

 21. Har dina barn träffat mannen du dejtar? Ifall ja, vad tyckte de? Ifal nej, kommer du någonsin introducera honom för dem?

 22. Jätteintressant inlägg och värt att klura på 🙂
  jag tänker nog som dig vad gäller mammarollen, vår gosse som snart är 8 månader har fått hänga med på väldigt mycket, vilket gjort honom till en social och nyfiken liten varelse. Jag känner mig som den bästa versionen av mig som mamma när jag är lugn o trygg och lyckas vända hans gråt och skrik till att han varvar ner i min famn och slappnar av i sin lilla kropp. Ibland lättare sagt än gjort… Det känns också väldigt bra när vi gör saker tillsammans och han vänder sig mot mig och spricker upp i ett stort leende så hans små risgrynständer syns 🙂
  Jobbmässigt så känner jag mig nöjd med mig själv när man är professionell och t.ex inte dras med i skitsnacket som ibland råder i fikarummet..
  Med vänlig hälsning Tina
  http://www.nouw.com/ettriktliv

 23. Så fint inlägg! Jag tror inte att en senare nattning någon gång ibland p.g.a.extra lek eller sömnsvårigheter är något dåligt, tvärtom tror jag att det kan leda till en trygghet det med. Man får liksom med sig det här med att man inte alltid behöver följa mallen och att anpassa sig efter situationen + att sådana kvällar kan vara det mysigaste som finns när man är liten. Jag tycker din syn på mammarollen verkar så klok och om jag blir ens i närheten av en lika peppande mamma som dig i framtiden kommer jag vara enormt stolt. Många kramar!

 24. Alltså jag förstår inte syftet med vissa kommentarer, eller behovet av att komma med pekpinnar. Varför så missunnsamma? Som allt annat är väl uppfostran och föräldraskap något unikt för varje familj, det som är rätt för någon kanske är fel för någon annan osv. Känns därför meningslöst att hålla på och jämföra? Oavsett om man har liknande eller helt olika förutsättningar. Varför jaga andras lycka, när man kan skapa sin egen, även under omständigheter som kan vara påfrestande i livet?

  Om jag utgår från mig själv, brukar jag tänka att det mesta går om man vill och att det i många fall handlar om inställning. Det är ju olika för alla även detta men just för mig personligen beror det i allra högsta grad på vart jag kommer ifrån och hur jag som individ utvecklats ifrån det. Det får mig ofta att känna stor tacksamhet för min uppväxt och min familj <3 jätteintressant inlägg som får en att själv klura lite extra på ämnet! Synd bara med dom tradiga kommentarerna från andra läsare …

 25. Kan ni inte ta bort reklamen som poppar upp framför texten? Den fyller inte sitt syfte. Jag blir bara arg och irriterad. Läser den gör jag absolut inte!

 26. Väldigt intressant att läsa, så mycket gemensamt vi har faktiskt, läste nyss, nej lyssnade faktiskt på ljudboken Viktor Frisk har skrivit, sååå bra!!! Stämmer det att du har adhd också alltså?
  kram Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..