Livs levande Skalman

Det är inte ofta som det är tungt att kliva upp efter nattning och komma igång och jobba. Det är inget jag ens reflekterar över. Den stunden är så invand hos mig sedan fyra år tillbaka. Lämna rummet smygandes runt åtta, ta en dusch, göra en kopp te och sätta mig två timmar. Men idag ville jag mest somna med barnen. Jag brukar tillåta mig att göra det en gång i veckan ungefär för att få sova ut rejält. Det är lyxigt att få sova från 21.00-06.30. Men nu har jag lite att stå i så det är bara att köra igång. Dessutom har jag en hyfsad lugn vecka så jag behöver inte planera sömnen lika hårt. Inget resande. Min kvällsplan är en timma jobb och sedan 30 minuter yoga och läsa 30 minuter. Med min adhd behöver jag lägga in allt jag ska göra i kalendern som Skalman. Sedan följer jag schemat som en robot med alarm på. Kvällarna blir faktiskt enklare att hantera när jag bor själv. När jag levde med min exman hade han inte alltid förståelse för den levande Skalman-kvinnan som svischade runt hemma :- )

Efter förskolan idag blev det en tidig middag halv fem och efter det drog vi fram all lera och gjorde en omgång ”köttbullar”. Dom fick följa med till lekrummet senare där vi låtsades äta dom. Sally åt dock en på riktigt. Antar att playdoh inte är supergiftigt. Strax efter sex var vi alla trötta så då blev det iPad-häng. Varför är man alltid som tröttast på måndagar?

 1. Känner också med dig Bella. Du är stark. Men du är ingen robot. Ingen produkt du ska marknadsföra. Får ångest bara av tanken att dela mitt liv så som du gör. Att ens ha en chans att hitta sig själv i den bild du skapat.

 2. Hej! Va bara tvungen att skriva vilken fin bild det här var på dig 😍! Från en småbarnsmamma till en annan 🙂

 3. Oj, Bella dina ögon säger allt. Vila och fortsätt kämpa kära du, det blir bättre. Det är viktigt att kämpa för djupa relationer och våga släppa in andra i ens liv. Låt det ta tid. Andas. Du kommer tacka dig själv i framtiden. Jag lovar dig.

  1. Allt så du spammar alla bloggar. Förstår aått du vill att man går in och läser din blogg o det kanske mån gjort om du inte spammar varje dag.

   1. Vad sägs om att sköta ditt LL?! Låt henne va för god skull! På vilket sätt skadar hon dig för att hon skriver? Och varför skulle du vara bättre? Trött på dina kommentarer också!

 4. Skrattade av igenkänning när jag löste ditt inlägg. Nej det är nog inte farligt. Tror att alla barn gjort det någon gång. 🙂

 5. Håller med. Är ALLTID som tröttast på måndagar. Somnar alltid i soffan på måndagkvällar. Weird.

  Måste bara få säga att jag tycker du är så otroligt vacker utan smink (eller med bara lite smink på). ❤️
  Hoppas du får sova gott i natt.

 6. Fina du, inte lätt när andra inte kan förstå en. Men så härligt att du nu är på egen hand och kan ta vara på allt det där du behöver för dig själv. Du klarar dig så grymt bra själv, så bra att du har den insikten på vad du behöver och lyssnar på din kropp, din själ och din skalmanklocka 😀

  Fin bild på dig, du ser otroligt vacker ut

 7. Har dålig koll på hur giftig den faktiskt är men det finns ekologisk play-doh och det kan det ju vara värt ☺

 8. Känner igen mig så i dina senaste inlägg om diagnosen. Har själv fått det på papper för flera år sen. Men till min fråga: Kan du förstå att folk inte kan förstå vissa drag hos dig? Som tex Skalman-kvinnan!? Alla är ju olika liksom och vi måste acceptera varandra och anpassa oss lite efter de vi umgås/bor med. Det kan va frustrerande dock, att de inte fattar de mest självklara för mig/dig. Att det måste va på ett visst sätt för att funka tex.

 9. Jag är likadan. Jag gör alltid upp scheman, listor och to dos för att få allt att fungera. Bildstöd har jag också tagit fram till barnen, inte för att de BEHÖVER det, utan för att det underlättar vardagen och vi får något att arbeta utifrån. 🙂

 10. Bara ett tips att inte använda Tv/Ipad just innan läggning. Det blåa ljuset som dessa utstrålar stör nämligen sömnen, framförallt för barnen då.

  Varva ner med en bok istället eller genom att lysna på en ljusbok/musik.

  Fattar att Ipad är en bra barnpassning när man inte orkar men tänk på NÄR du använder det

 11. Men så vacker du är utan smink!! (med också 🙂 det strålar om din hy! är det dina ansiktsprodukter du använder? kram!

 12. Jag känner igen mig i dig. Scheman på träning och andra aktiviteter. Men man hinner mycket och får tid över till att både läsa, se film och slappa.

 13. Kanske dags att låta barnen somna själva, med kanske nattlampa tänd o dörren på glänt.Underlättar för dig.

  1. Varför då? Jag älskade när mamma låg med mig när jag somnade till jag var kanske tio år. Inte varje dag men någon gång ibland och Isabella har ju inte barnen varje kväll, så varför inte mysa ordentligt när hon har dom? 😊

  2. Vi ”nattar” ännu vår nioåring. Läser, pratar lite och ligger kvar till han somnat. Är en fin stund, lugn och ro, vi hinner prata lite om dagen och han vill ha det så.

  3. Vi nattar vår tioåring fortfarande. Läser tillsammans, pratar, avslutar dagen och sitter på hennes rum tills hon somnat. Tryggt, mysigt och fint.

   (och nejdå, hon har inga problem att åka på läger eller övernatta hos kompisar)

 14. NU ser man din fina hud som du har talat om. Du är väldigt vacker utan smink, det tycker jag är kaxigare än att vara vacker med smink 😉
  Skriv gärna dina hudvårdsrutiner. Hoppas du är piggare idag 😊

  1. Frågan är om han inte är make fortfarande. På pappret är de fortfarande gifta, mycket märkligt. Vi är många som har frågat, men ingen får svar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..