Onsdagskvällen

Jag har i stort sett varit hyfsad ledig från i fredags. Det händer inte speciellt ofta. Visst har jag uppdaterat alla kanaler, stämt av med kollegor på telefon och mail men jag har inte varit på kontoret. Idag när barnen somnade (18.30!) visste jag inte riktigt var jag skulle börja. Jag har under dagarna gjort en todo-lista men just det där med vilken uppgift först är alltid lite svårt i början – Jag vill alltid göra allt.

Jag gjorde en dubbel-espresso, tände ljus och satte mig vid köksbordet. En metod som jag använt mig av i 1,5 år är en så kallad projektöversikt. Jag har alla mina åtaganden i en excell-fil. Varje företag/projekt ligger på en axel som är indelad i två grupper i andra delen av axeln, current och future. Där i kastar jag in allt som ska göras eller vad jag skulle vilja göra i varje företag (idéer). Jag har alltid haft många bollar i luften och för att följa upp att allt sker behöver det vara nerskrivet. Jag uppdaterar min PÖ varje kväll.

På det privata planet är jag lite irriterad över linser som skaver. Jag besökte Memira för något år sedan men då kunde man inte operera mitt högra öga som är +3,5. Det var något som var knepigt med översynthet plus att själva ögat var för litet. Så konstigt. Vänstra ögat har jag – 1,25. Jag vet inte om det är värt att operera endast ett? Något som är positivt i livet är i alla fall att min hy bara blir bättre och bättre! Jag har en hel del ärr som inte syns i ljuset och dom har jag tänkt att ta bort. Jag vet inte riktigt anledningen, men det är väl en kombination av mer träning (träning gör susen för lyster), ren mat, mindre socker, få mjölkprodukter (egentligen bara keso till vardags – Inte hittat något bra alternativ), vår fantastiska Advanced Skin Care och att jag blir äldre, mindre hormonkrångel.

Kan det vara så att 16 års av acnekamp faktiskt är vunnen?

 1. Jag har själv linser, dock båda ögon -2,75. Jag har alltid tyckt att linser skaver, men är för rädd för operation. Därför ska jag nu nästa vecka pröva nattlinser! Fungerar exakt som vanliga dagslinser endast att jag sätter in dem när jag ska sova, och sen tar ut dem på morgonen. Under natten ska den lite hårdare linsen ha tryckt till hornhinnan, vilket ska göra att jag ser bra under dagen.

  Värt att pröva! Fråga dina optiker.

  Fortsätt att vara den powerkvinna du är. Du är min morgonmotivation innan jobbet!:)

  Kram!

  Catharina Borgström

 2. Hej,

  Du skriver att du tänker ta bort dina ärr. Var kan man göra det och vad kostar sånt?

  Tacksam för svar!

 3. S skriver:

  Det ser ut som om du har en knöl i halsen. Kan absolut vara helt normalt så klart men jag hade stressigt i många år och troligen fel på sköldkörteln i många år tills knöl syntes och jag hade fått cancer där. Om du upplever att ”knölen” växt så kan det vara värt att kolla upp. Tack för en bra blogg!

  1. stina skriver:

   Berodde det på stress menar du? Hoppas du är frisk nu.

   1. Elin skriver:

    Kan det vara hennes clavikel? 😉

 4. Nanda skriver:

  Fantastiska bilder. Gillar att du delar med dig av din metod tradition med projektöversikten. Att du lägger in projekten på det sätt du beskriver. Det är skönt att ha en sådan struktur. Många brukar fråga mig om jag inte tycker det är jobbigt med att organisera allt så. För mig är det bra för tiden går åt till rätt sak. Det är bara att följa planen. Man slipper lägga tid på fel saker. Jag älskar struktur och vill utveckla mina färdigheter och rutiner. Jag använder mig av Stephen R Coveys, goda vanor. Den berör alla livets olika delar, privata och professionella där man sätter olika målsättningar. Jag delar in mitt liv i de roller jag har som mamma, patientvägledare, entreprenör osv. Varje vecka har jag ett mål för varje roll. Ibland blir det som en del i ett projekt, ibland ett hemligt bara för mig själv. Denna vecka var mitt mål för mig själv att få vara med om någonting helt oväntat. Det fick jag med råge. Jag mötte en varg som jagade ett rådjur, på en armlängds avstånd. Först kom rådjuret, swish, sedan kom vargen, swish. Jag trodde det var en hund och började leta efter ägaren. I samma stund kommer två av rådjurets kid en åring och en fvååring, swish. Jag ringde en jägare och polisen som meddelade att det inte fanns någon ägare att leta efter. Det var inte en schäfer, det var en varg som sprang förbi. Med adrenalinet pumpandes i kroppen körde jag i full fart hem och skrev affärsplanen som vi ska göra med ett företag vi inlett samarbete med. Idag ringde de från nyheterna och polisen. De undrade om jag låtit någon ta en bild på vargen och mig när vi var så nära. En selfie eller vad då?!? Oj, detta blev visst en lång kommentar. Men tack än en gång för din inspiration. Att arbeta målinriktat och vara idérik är något du visat ger resultat. Det betyder mycket för mig att du delar med dig så generöst av det du gör. // Tack, 😊 Nanda http://nouw.com/nanda

 5. Amanda skriver:

  Låter som en superidé med projektöversikten, skulle så gärna se en bild hur du menar!
  Jobbar just nu mycket med min egen organisation och försöka få en bra överblick.

  Tack för en bra blogg! 🙂
  /Amanda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..