Onsdagskvällen

Jag har i stort sett varit hyfsad ledig från i fredags. Det händer inte speciellt ofta. Visst har jag uppdaterat alla kanaler, stämt av med kollegor på telefon och mail men jag har inte varit på kontoret. Idag när barnen somnade (18.30!) visste jag inte riktigt var jag skulle börja. Jag har under dagarna gjort en todo-lista men just det där med vilken uppgift först är alltid lite svårt i början – Jag vill alltid göra allt.

Jag gjorde en dubbel-espresso, tände ljus och satte mig vid köksbordet. En metod som jag använt mig av i 1,5 år är en så kallad projektöversikt. Jag har alla mina åtaganden i en excell-fil. Varje företag/projekt ligger på en axel som är indelad i två grupper i andra delen av axeln, current och future. Där i kastar jag in allt som ska göras eller vad jag skulle vilja göra i varje företag (idéer). Jag har alltid haft många bollar i luften och för att följa upp att allt sker behöver det vara nerskrivet. Jag uppdaterar min PÖ varje kväll.

På det privata planet är jag lite irriterad över linser som skaver. Jag besökte Memira för något år sedan men då kunde man inte operera mitt högra öga som är +3,5. Det var något som var knepigt med översynthet plus att själva ögat var för litet. Så konstigt. Vänstra ögat har jag – 1,25. Jag vet inte om det är värt att operera endast ett? Något som är positivt i livet är i alla fall att min hy bara blir bättre och bättre! Jag har en hel del ärr som inte syns i ljuset och dom har jag tänkt att ta bort. Jag vet inte riktigt anledningen, men det är väl en kombination av mer träning (träning gör susen för lyster), ren mat, mindre socker, få mjölkprodukter (egentligen bara keso till vardags – Inte hittat något bra alternativ), vår fantastiska Advanced Skin Care och att jag blir äldre, mindre hormonkrångel.

Kan det vara så att 16 års av acnekamp faktiskt är vunnen?

 1. Låter mysigt med jobb vid köksbordet efter lite ledighet. Kanske ska du göra ett minikontor uppe, så du slipper jobba på en annan våning eller i soffan, om barnen vaknar?

  1. Oj måste man vara på samma våning som barnen? Det har jag missat. De ropar väl om de vill nåt. Det är ju när de somnat man hinner få nåt gjort, städa, diska, tvätta. Man har väl knappast tid att sitta utanför deras dörr och vakta. Jag hör dem ju tex ännu mindre när jag gått o lagt mig i mitt sovrum på natten. Hur tänkte du nu?

   1. För det första har Isabella hemhjälp för t.ex. städning, för det andra sitter hon i soffan utanför barnens rum och jobbar när de lagt sig för att vara tillgänglig, gissar jag. Då kanske det vore bättre att ha ett bord och en stol och sitta ordentligt istället för att sitta i soffan = dålig arbetsställning. Eller hur? Hur tänkte du? 🙂

  2. Nu fattar jag ingenting. Varför ska hon vara på samma våning som barnen? De sover ju. Mina ropar på mig om de vaknar eller kommer smyger ner till mig i soffan.

   1. Hon brukar sitta och jobba i soffan uppe utanför barnens rum = dålig arbetsställning, bättre med ett minikontor, så hon kan sitta som folk och slippa få ont i ryggen. Jag antar att hon oftast sitter där uppe just för att vara tillgänglig för barnen, eller hur? 🙂

 2. Jag tränar själv regelbundet 4-5 ggr i veckan och äter endast ren mat, mkt protein och långsamma kolhydrater. Kost och hälsa är ett jättestort intresse. Men kämpar tyvärr fortfarande med acne sedan 22 år tillbaka.

   1. Hur snabbt visade det resultat att utesluta mjölkprodukter? Jag har kämpat mot min acne i 15 år och känns som jag har provat allt, utom just att utesluta mjölken.. 🙂

 3. Smart med projektöversikten! Jag kör anteckningsbok i OneNote där jag har en ”bok” för pågåennde saker, en för avslutade saker, en för resurser och en för andra anteckningar.

  I den för pågående samlar jag allt för ett projekt på en flik, och när det är klat flyttar jag bara över de till avslutade. Då har jag alltid kvar allt och vet exakt vart jag har det.

  Nya idéer och sånt som ska göras skriver jag in i en speciell flik och gör sen om till uppgifter i outlook, så att de faktiskt blir gjorda.

  Det låter visst lite rörigt när jag beskriver det såhär kort, men det är mycket enklare när man förstår helheten. Sorterar min mailbox och mina filer på samma sätt också..

  Hela systemet har gjort att min bipolära och kreativa hjärna plötsligt har blivit väldigt strukturerad och får massor gjort. Kanske borde skriva ett helt blogginlägg om metoden 🙂

 4. Låter helt magiskt! Det där med tända ljus kör jag också med varje kväll.

  Kan inte du lägga upp en exempelbild på din översikt, PÖ? Jag har lättare att ta till mig i bilder och det verkar verkligen som att det du gör vore en struktur för mig också. Jag har testat en del olika men får inte riktigt till det, men vill verkligen de då jag har en helt galen kreativ och överaktiv hjärna som kommer på en massa nya saker hela tiden, haha. Vore skönt att kunna sortera det på ett vettigt sätt som inte innebär en miljon olika post it-lappar överallt.

 5. Skönt att hyn börjar kännas bra, tror det är en kombination av bra mat, träning, bra produkter och åldern. Börjar känna samma med min hy 🙂

 6. Du skulle kunna ha supercoola glasögon, exklusivt gjorda för dig av någon designer. Jag tänker t.ex på Kakan Hermansson som har glasögon av Diana Orving. Skönt att låta ögonen vila, och en väldigt cool accessoar. B-)

 7. Testa Trello! Superbra digitalt verktyg att använda på samma sätt för att ha koll på olika stadier i projekt/verksamhet/uppgifter på ett mer agilt sätt där man flyttar om och prioriterar vad som är viktigast och ger mest värde. Kör det både privat och på jobbet 🙂 Bra för det operativa arbetet.

 8. Hej,
  Har du funderat på monolins,dvs 1 lins i det ena ögat så kompenserar det andra upp ?
  Min man har samma synfel som dig o det funkar super. Dessutom månadslins.
  Kram

 9. Åh vad skönt jag har också blivit av med min långvariga acne! Vilken behandling tänkte du göra för att få bort ärren? ☺️

 10. Har hört och läst att man inte kan ta bort ärr på en ”aktiv” hud, dvs om man har akne latent..? 😔 Skriv gärna ett inlägg om du vet något annat! /Ylva

 11. Mindre hormonkrångel vid PMS? Det är väl därför judt PMS uppstår? Vilket du hade för några veckor sen om man läser bloggen!
  Kram Sanna

 12. Jätte kul att hyn är lugn, verkligen! Vet själv hur ont man kan ha pga acnen.. Haft det problemet i 13år och det fortsätter. Det känns väldigt tråkigt att du ger vika till alla ideal, förr sket/la du ej fokus på att hyn ej var perfekt men nu kommer du lasra bort ärr. Och samma sak med kroppen där verkar du ha snöat in dig på att du måste vara smal. Och jaaaaa sjääälvklart ska man ta hand om sitt inre och yttre, men de yttre kan bli lite för mkt har jag nu insett när jag tittar i glasögonen. Hoppas du finner inre lycka <3 De är något vi alla borde sträva efter även fast det är svårt att uppnå..

  1. Först så klagar du på att hon försöker uppnå sina mål, sedan önskar du henne att finna lycka?
   Är du dum i huvudet eller bara jävligt korkad?

   1. Jag vet inte riktigt hur du menar att Klh klagar på att hon uppnår sina mål? Jag tycker snarare hon tar upp en väldigt relevant frågeställning som jag tror det är många som funderar på nu för tiden. Jag tycker iaf att en stor del av Isabellas trovärdighet börjats naggas ordentligt i kanten när det just är så stort fokus på utseende. Jag har alltid känt mig långt ifrån Isabella både politiskt och på många andra sätt men en av hennes bästa kvaliteer är ju just att det handlat om hennes sunds inställning till kropp, utseende och mat. Det är jättebra om Isabella hittat en kost som gör att hon mår bra och hon bestämmer själv vad hon vill göra med sin kropp och hur mycket energi och kraft hon vill lägga på sitt utseende, men jag anser iaf att det är ett stort problem idag att alla kvinnliga influenser och entrepenörer som unga tjejer ser upp till fokuserar så mycket på just yta. Kläder, smink, behandlingar etc som de flesta inte har råd med och därav känner sig dåliga för att det inte kan ha. Och hur har det blivit så att den kvinnliga frigörelsen handlar om att vi ska tjäna massa pengar så vi kan lägga dem på att vara vackra? För vems skull egentligen?

 13. Det finns ju så många supersnygga och bekväma glasögon nu för tiden! Jag själv bär glasögon och ÄLSKAR mina! De passar verkligen till min ”business woman”-stil. De gör hela min outfit komplett och jag ser sofistikerad och smart ut (vilket såklart speglar min personlighet)

 14. Min akne försvann som över en natt när jag fyllde 30.
  Men tror absolut att träning, bra kost med framförallt mindre socker gör susen. Definitivt!

 15. Isabella, om linserna skaver är de antingen för gamla (har du haft dem i flera dagar?)Har du endagslinser eller annat? Eller så är BC helt fel och du behöver prova ut nya linser. Gå till en optiker och kolla om ögonen ändrats. Kanske behöver du större linser? Bara ett tips. Man ska absolut inte ha linser inne som skaver! Du kan skada ögonen allvarligt. Har själv linser sedan många år och jag vet av erfarenhet att man ibland behöver ändra storleken på linserna. Lycka till!

 16. Hade också problem med linser efter några års användande, ögonen blev röda och irriterade. Nu använder jag nästan bara glasögon, har också funderat på operation för jag tycker att glasögon hämmar en när det gäller t.ex. träning och bad men har inte varit och kollat om jag kan göra det, tog för givet att det gick på alla.

 17. Excel är fantastiskt, jag har både almanackan och min årsbudget där. Bra att hyn blir bättre, skönt. Har nog både med mat och träning att göra. Ha en fin dag!

 18. Hej Isabella,

  Jag måste bara tipsa dig om att gå till Proforma Clinic och träffa Dr. Marcus Erngrund som är ögonkirurg, han är extremt duktig!

 19. Blev så nyfiken på din Excel fil, men kan inte riktigt se det framför mig. Kan du visualisera det genom en bild? :)jag älskar struktur och nya idéer är kul!

 20. Låter som en superidé med projektöversikten, skulle så gärna se en bild hur du menar!
  Jobbar just nu mycket med min egen organisation och försöka få en bra överblick.

  Tack för en bra blogg! 🙂
  /Amanda

 21. Fantastiska bilder. Gillar att du delar med dig av din metod tradition med projektöversikten. Att du lägger in projekten på det sätt du beskriver. Det är skönt att ha en sådan struktur. Många brukar fråga mig om jag inte tycker det är jobbigt med att organisera allt så. För mig är det bra för tiden går åt till rätt sak. Det är bara att följa planen. Man slipper lägga tid på fel saker. Jag älskar struktur och vill utveckla mina färdigheter och rutiner. Jag använder mig av Stephen R Coveys, goda vanor. Den berör alla livets olika delar, privata och professionella där man sätter olika målsättningar. Jag delar in mitt liv i de roller jag har som mamma, patientvägledare, entreprenör osv. Varje vecka har jag ett mål för varje roll. Ibland blir det som en del i ett projekt, ibland ett hemligt bara för mig själv. Denna vecka var mitt mål för mig själv att få vara med om någonting helt oväntat. Det fick jag med råge. Jag mötte en varg som jagade ett rådjur, på en armlängds avstånd. Först kom rådjuret, swish, sedan kom vargen, swish. Jag trodde det var en hund och började leta efter ägaren. I samma stund kommer två av rådjurets kid en åring och en fvååring, swish. Jag ringde en jägare och polisen som meddelade att det inte fanns någon ägare att leta efter. Det var inte en schäfer, det var en varg som sprang förbi. Med adrenalinet pumpandes i kroppen körde jag i full fart hem och skrev affärsplanen som vi ska göra med ett företag vi inlett samarbete med. Idag ringde de från nyheterna och polisen. De undrade om jag låtit någon ta en bild på vargen och mig när vi var så nära. En selfie eller vad då?!? Oj, detta blev visst en lång kommentar. Men tack än en gång för din inspiration. Att arbeta målinriktat och vara idérik är något du visat ger resultat. Det betyder mycket för mig att du delar med dig så generöst av det du gör. // Tack, 😊 Nanda http://nouw.com/nanda

 22. Det ser ut som om du har en knöl i halsen. Kan absolut vara helt normalt så klart men jag hade stressigt i många år och troligen fel på sköldkörteln i många år tills knöl syntes och jag hade fått cancer där. Om du upplever att ”knölen” växt så kan det vara värt att kolla upp. Tack för en bra blogg!

 23. Hej,

  Du skriver att du tänker ta bort dina ärr. Var kan man göra det och vad kostar sånt?

  Tacksam för svar!

 24. Jag har själv linser, dock båda ögon -2,75. Jag har alltid tyckt att linser skaver, men är för rädd för operation. Därför ska jag nu nästa vecka pröva nattlinser! Fungerar exakt som vanliga dagslinser endast att jag sätter in dem när jag ska sova, och sen tar ut dem på morgonen. Under natten ska den lite hårdare linsen ha tryckt till hornhinnan, vilket ska göra att jag ser bra under dagen.

  Värt att pröva! Fråga dina optiker.

  Fortsätt att vara den powerkvinna du är. Du är min morgonmotivation innan jobbet!:)

  Kram!

  Catharina Borgström

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..