Påskpynt

Det syns att det är påsk hemma hos mig nu. Så fint! Det är syntetiska fjäder överallt och inga riktiga. Idag hämtar jag barnen tidigt för att åka hem till min mamma som bor på en stor gård i Knivsta, närmare Uppsala. Mina släktingar som bor i Kalifornien är här och ska fira påsk så vi har en middag ikväll istället eftersom barnen är hos O i helgen. Jag lämnar barnen på fredag igen, då flyger jag till Positano och nästa vecka är jag ledig med barnen i några dagar och åker ut till skärgården med dom. Det ser jag fram emot!

Det är nu det börjar bli sådär härligt att bo i hus. Altanen har fått vila i ett år så nu ska den målas och så ska jag beställa lite nya altanmöbler. Sally fyller år i april så då ska hon få ett lekhus att ha i trädgården. Längtar tills att allt börjar blomma och man kan börja en helgmorgon med en kaffe i solen och ha fötterna i gräset. Jag trodde nog aldrig att jag skulle bli en husmänniska. Planen är att bo kvar i huset tills jag frigjort mer kapital och bostadspriserna gått ner lite, då ska jag köpa ett hus med sjöutsikt på Lidingö. Älskar att jobba mot mål.

 1. Elin skriver:

  Varför är det viktigt att nu ena stunden berätta att du minsann väljer bort riktiga fjädrar när du andra stunden köper en kappa med äkta päls? 🙂

  1. Jenny skriver:

   Eh… Elin, när köpte (eller ens bar) Bella en päls senast?

   1. Elin skriver:

    Hon har en kappa från MaxMara som hon bär rätt ofta. Om jag inte missminner mig så finns den inte med fejkpäls 🙂

  1. När köpte hon en äkta päls?

   1. Amanda skriver:

    Den svarta kappan hon bär i stort sett varje dag kommer från maxmara, päls på kappan då märket inte gör den modellen i fuskpäls

 2. Malene skriver:

  Hvorfor er det hemskt med riktiga fjädrar?? De plukker man vel av etter hönan/ kycklingen er död?da får man jo användt hele kycklingen og ikke bare kjöttet. Det må vel väre en bra grei?? Eller er det noe jeg har missat?

  1. Greta skriver:

   Dessvärre är det inte alltid så… ibland är det som du säger en restprodukt från slaktade höns men det är i stort sett ingen återförsäljare av billiga, riktiga fjädrar som kan garantera detta. Det förekommer alltså att fjädrarna plockas från levande höns, vilket är extremt smärtsamt för hönsen.

   1. Lily skriver:

    Vem vill stötta att höns slaktas?? Klart man inte använder riktiga fjädrar.

   1. Fanny skriver:

    Men så himla smart ändå ju, att ta dom som ändå e tappade 😀 o va mysigt de måste bli me mer ”levande material” (fast som e återvunnet). Gos på den 🙂

  1. De flesta fjädrar plockas på levade djur

  1. Nike skriver:

   Många gånger plockas fjädrar ifrån levande fåglar, oftast kalkoner som dessutom avlats fram under vidriga förhållanden. Man kan med andra ord inte garantera att att fjädrarna kommer får redan döda fåglar, ffa inte när en stor andel kommer från import.

  1. Fjädrarna plockas av levande fåglar,förutom att de utsätts för lidande så är det även så stressande för en del att de dör UNDVIK påskfjädrar för djurens skull. Tycker det är jättebra att det har uppmärksammats och ersatts av annat i stället(som tex syntetfjädrar)

  1. Tyvärr så dödas många hönor endast för deras fjädra

  1. Eller så undviker man att döda hönan överhuvudtaget, winwin? Då behöver man inte äta den eller använda fjädrarna. Whaaaat? Sjukt va

  1. Jackie skriver:

   Nej, inga företag plockar fjädrar från döda fåglar. Fjädras plockar från levande fåglar vilket är oerhört plågsamt för djuret. Finns heller ingen anledning att använda sig utav varken dun eller fjädrar. Finns andra material som är minst lika bra.

 3. Erik skriver:

  Jag använde fjädrarna från mina egna höns, ekologiskt och bra 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..