Familjebolag?

Barnens pappa ringde mig idag och frågade om Sally och Gillis kunde vara hos honom ett dygn till eftersom han fyller år imorgon, dom skulle åka iväg till Mumindalen. Så jag hämtar på onsdag istället. Varje dag känner jag en tacksamhetstanke över att det löste sig så bra. Kommunikationen har inte alltid fungerat under året som gått men det är hela tiden på bättringsvägen (eller snarare som en polkadans, två steg framåt, ett steg bak). Något som både O och jag kommer att kunna se tillbaka till och vara stola över är att vi skötte det snyggt med barnen. Dom har inte blivit påverkade ett dugg utan allt har gått extremt smidigt.

Vi fick rådet av en familjeterapeut under vår separation att alltid tala gott om den andra inför barnen, jag tror nog att det ligger i vår natur att göra det oavsett men den påminnelsen, över hur barnen mår bättre av att höra positiva saker har ändå varit viktig för oss och legat som grund i hur vi gjort hemma.

Klänning Marville Road (adlink)

Hur som helst. Jag har precis haft ett kortare produktmöte inför det riktiga produktmötet imorgon. Vi håller på att ta fram en antipollution-serie och idag kom proverna! Mitt jobb blir ju för varje år mindre operativt och mer strategiskt i alla bolag men att få vara kreativ chef i Löwengrip kommer jag att vilja behålla i många många år till. Den lyckan jag känner när vi tar fram produkter är oslagbar.

Jag känner verkligen i varenda cell i kroppen att vi är påväg att bygga ett nytt Estée Lauder. Ett nytt globalt klassiskt skönhetsmärke som är här för att stanna. När jag blir gammal och dör så hoppas jag att mina barn eller barnbarn vill fortsätta att driva det vidare. Ta över skönhetsimperiet. Jag vet att man inte ska pusha sina barn till något och det skulle jag aldrig göra, MEN jag måste ju erkänna att jag berättar ganska mycket om alla krämer och burkar hemma. Gillis och Sally tycker att det är roligt att smörja in sig själva, testa hårspray och måla naglarna hehe … Dom får vara med mig i badrummet och testa (läs; kladda). Alla våra produkter är så milda så det gör inget att barnen får testa. Det är en rolig stund tillsammans.

Nästa möte idag är ägarmöte i Flattered. Ovan ser ni Flattered x Emilia de Poret. Man glömmer lätt bort hur Flattered startades. Jag var gravid med Gillis och ville ha ett par tunnare inomhusskor. Jag skrev ut i bloggen och frågade om någon ville starta ett skomärke med mig och in kom två svar från Hannah och Gustav.Vi satte upp ett nytt AB och sedan drev dom företaget operativt (Gustav är VD) medan Pingis och jag gick in som ägare. Idag växer Flattered så att det knakar och finns världen över. Det var så roligt att kliva in i en butik i Hong Kong och hitta våra fina skor.

I eftermiddag väntar företagsträning och senare ikväll har jag bokat massage. Jag nyttjar egentiden till fullo när barnen är hos sin pappa!

 1. eva skriver:

  kan ju tycka att det säger ju sig själv att man inte pratar illa om den andre föräldern. pratar man illa om den så pratar man ju faktiskt illa om barnet också eftersom barnet är en del av den andre föräldern också.

  1. Chris skriver:

   Inte allt!! Min pappa pratade illa om
   Min mamma efter att de separerade .. så det är absolut ingen självklarhet tyvärr..

 2. Bra att du kan vara flexibel 😊
  Roligt att läsa om hur företaget startade!

 3. A skriver:

  Tänker om o hade haft blogg o skrivit om er skilsmässa om dig osv hur hade du känt då?

  1. pp skriver:

   A vad är problemet?

  1. Det är knappast så att hon skriver något illa om honom. Mer att de har respekt för varandra och vill det bästa för sina barn.

 4. Hanna skriver:

  Fint att ni kan tala väl om varandra inför barnen. Men vilken bild av dig och hur du pratade om deras pappa tror du barnen kommer få när de kan börja läsa din blogg om denna tid och hur du gång på gång kastat O under bussen i olika inlägg, mellan raderna och rakt på? Känns riktigt fånigt att stoltsera att man framför barnen pratar gott om pappan och här kan det låta annorlunda.

  1. signe skriver:

   Om jag får tänka högt (vilket det verkar vara hel ok i det här forumet) så tror jag barnen kommer bli mer ledsna och få en ytterst märklig blid av vuxenvärlden av att läsa alla kommentarer om deras mamma här i kommentarsfältet, både de som är rakt elaka och de där pikarna mellan raderna.

 5. Sara skriver:

  Åh, Mumindalen! Vad roligt. 🙂 Men har det öppet på vintern? Har aldrig hört att nån besökt det vintertid i alla fall.. Kan dock varmt rekommendera det på sommaren, kidsen älskar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..