Dissad av en psykolog

Idag gjorde jag en typisk Bella-grej som antagligen beror på min ADHD. Eller i alla fall oförmåga att läsa av. Jag skulle besöka en psykolog. Jag kände att det var dags efter allt jag gått igenom senaste året. Jag har önskat någon som jag kan gå ofta till och mer på djupet, ingen mer KBT. Hur som helst. När jag gick igenom händelsen med Sheila på lunch efteråt så skrattade hon så att hon grät…

Det som hände var; Jag klev in till psykologen. Skakade hand men glömde säga vad jag hette eller ta in vad hon hette. Sedan gick jag med snabba steg mot soffan, la mig raklång, tog av mig skorna och pratade i 45 MINUTER. UTAN STOPP. Jag hamnade i min egen värld och tyckte att jag kom fram till en massa vettiga slutsatser. När det väl blir tyst, efter 45 minuter, så säger hon:

”Jag tänkte presentera mig själv så att du vet lite om mig”

Där ville jag sjunka igenom jorden. Jag ber om ursäkt och så frågar jag när vi ska boka ny tid eftersom jag ser att klockan slagit tolv. Då svarar hon:

”Du får fundera på om jag är rätt för dig, det handlar ju om kemi så du får känna efter när vi skiljs åt”

”Hur ska jag kunna känna det? Det är väl du som ska analysera mig? Då är det ju du som vet om jag är rätt case?

”Jag har tyvärr inte så många tider framöver så det kan bli knepigt att gå regelbundet. Men vi gör såhär att gå hem och känn efter ordentligt så kan du höra av dig senare” 

När jag kom ut på gatan kände jag att herregud. Jag har blivit dissad av en psykolog. Själva tanken med psykoanalys är väl att gå ofta? När jag kom till lunchen med Sheila och berätta allt skämdes jag ihjäl. Så typiskt mig att bara rusa in, inte ta in situationen eller småprata med henne och sedan gasa på utan stopp.

Nu får jag nog leta vidare …

 

 1. Louise skriver:

  Jag förstår inte ovanstående kommentarer. När man är hos en psykolog/terapeut handlar det inte om det vanliga sociala samspelet. Tiden där är DIN Isabella, det är DINA behov som ska vara i fokus. Behövde du prata nonstop i 45 minuter så var det just det du skulle göra och inte känna att du därigenom gjort något fel.
  Lycka till med att hitta en annan terapeut.

 2. Julia skriver:

  Sluta GENAST känna skuld du gjorde det du tyckte var rätt och det var verkligen ingenting att skämmas över. Kanske känner du så för att terapi eventuellt känns lite ovant? Och enligt din berättelse är det ju hon som agerat lite tveksamt om hon fick dig att känna dig sådan efteråt.

  Jag började gå till min psykolog i våras (var rookie innan dess) och vill bara säga: GÅ TILL HENNE! Daniella Gordon, bäst i alla kategorier. Har träffat henne en gång i veckan sedan dess och vet inte hur jag levde ett liv utan att gå dit. Som hon säger till mig: ”terapi är inte alls bara ångest och jobbigt som många verkar tro utan kan även vara oerhört lustfyllt” vilket jag verkligen håller med. Personlig utveckling är det mest stimulerande som finns. Är SÅ inspirerad och fascinerad efter varje session, unnar ALLA att må som man gör efter att ha snackat med Dannis.

  Lovar att du skulle älska henne! http://www.daniellagordon.com/

 3. Det där låg ju verkligen inte bara på dig!!!!! Psykologen borde ha brutit av, visat respekt, varit professionell mm. Tycker hen lät tom lite avvisande. Å vadå Adhd? Får man lov att vara lite nervös kanske.. som klient menar jag? En proffsig psykolog vägleder med respekt o får klienten att känna självrespekt!! Finns massor av bra privata psykologer där ute… Byt!!! Hör av dig om du vill veta mer!

 4. Annis skriver:

  Stor igenkänning, det kunde varit ”någon jag känner”.;-)
  Prova en gång till och se hur det känns. Prova att låta psykologen summera er förra session och ta det därifrån.
  /annan psykolog 😊

 5. Linnea skriver:

  Alltså jag blir galen, varje gång jag går in på din blogg kan jag inte komma längre än första sidan. Det är helt hopplöst att komma längre, varken på padda, telefon eller dator. Snälla lös det! Jag vill kunna läsa mer än bara dina första inlägg… kram

  1. Samma här, kommer inte heller längre än till första sidan 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..