ANNONS

Åtta år

/

Min moccamaster är det äldsta som jag äger. Den har varit med mig i åtta år och verkligen genom livets alla skeden. Jag är inte speciellt sentimental av mig, skulle det börja brinna här hade jag tagit barnen i varsin hand. Inte ens en hårddisk hade jag behövt eftersom jag jag allt i molnet. Men kaffebryggaren är det enda i möbelväg som jag har haft svårt att byta ut trots att det finns en uppdaterad version, eller några…

Jag minns när jag fick den av mamma. Jag hade fyllt 20 år, precis brutit upp med Nils efter tre år och flyttat in i min första egna bostadsrätt. Innan det hade jag bott i hyresrätter. Det var december när jag flyttade in på Roslagsgatan 23, min fantastiska lilla etta som jag älskade. När jag fick nycklarna var det bara två möbler jag hade på plats utöver madrassen som fanns uppe på sovloftet, en svindyr Missoni-matta och denna kaffebryggare. Jag hade aldrig varit lyckligare, nu skulle ju ett nytt liv börja. 20 år och singel!

Åtta år senare står min dotter och tittar på när vatten blir till kaffe i samma bryggare. Vad livet är fint.

Nu väntar frukost. Jag har som vanligt fått en hang up, nu är det keso. Så gott! Det blev ett ägg med keso och chiliflakes och en skål med mango, blåbär, keso och kardemumma. Om en stund blir det lek hos en av mina bästa vänner som bor på andra sidan staketet, våra fyra barn älskar varandra. Ha en härlig söndag, kram!

53
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00