ANNONS

Att hitta en vardag i lyxen

/

Något som man inser när man har en vardag som har en hög standard är att hitta just en vardag i det också. Jag minns när jag tjänade min första miljon som 19 åring och ekonomin började se annorlunda ut, då blev det så himla naturligt att unna mig. Överallt hela tiden. Jag unnade mig inte bara en Chanel, utan två. Alla måltider blev plötsligt ute på restaurang och när jag fick in menyn var det alltid okej att unna mig ett glas vin och en efterrätt. Bodde jag på hotell och gick ner till frukosten lastade jag på som om jag vore på en solsemester ”ÅH PANNKAKOR”. Frukosten varje dag  på Sturebadet som är nyttig blev en enorm kalorikälla. Det fanns ju hur mycket gott som helst och jag ville ju”passa på”. Flera nybakade frallor och en massa pålägg och smoothies.

Jag hade länge kvar den där känslan av att få äta något extra gott eftersom jag var ”ute på restaurang” eller ”hade en hotellfrukost”. Men när det livet plötsligt blir standard behöver man hitta en vardag i det också, det blir för mycket av allt annars. Under den här brytpunkten gick jag upp en massa i vikt och nu i efterhand är det så tydligt varför det blev så.

Ljuset tidigt imorse, helt fantastiskt 

Och till idag då; Jag äter frukost på Sturebadet alla mornar då jag inte har barnen, idag ser min bricka dock mer spartansk ut jämfört med gästerna som är där för första gången. Två ägg och en grön juice. Eller havregrynsgröt med färska blåbär och havremjölk. För det priset är det säkert lite galet. Likaså restaurangbesök. Jag äter ute alla luncher och kvällar som jag inte har barnen, främst för att jag lägger jobbmiddagar då eller passar på att träffa vänner. Och då måste jag tänka vardag i lyxen, inte beställa en  tre rätters utan en varmrätt med fisk och någon god sallad. Eller en omelett. Och istället för att beställa in en chokladfondant och glass som jag gjorde JÄMT blir det ibland en mörk tryffel och en kopp grönt té.

Träningspass imorse, utan att belasta foten (träffar läkare idag)

Det svåraste i mitt sociala jobbliv är sena kvällar och att det alltid serveras vin. Att ha den vardagen 3-4 kvällar i veckan blir kämpigt med träningen. När jag var 20 år gjorde jag felet att haka på i vindrickandet och gå hem när alla andra gick hem runt 01-02. Då orkade jag verkligen inte träna. Idag är jag en mästare på att få ihop dom bitarna. Först och främst ser jag alltid till att vara hemma i sängen vid midnatt, oavsett tillställning. Då kan jag gå upp 06 och känna mig utvilad för att träna innan jobbet (brukar se till att gå och lägga mig med barnen en kväll i veckan). Och gällande alkohol tackar jag alltid ja till ett glas för att jag tycker att det är så gott men det är sällan att jag dricker upp det. I snitt blir det kanske ett halvt glas vin 3-4 kvällar i veckan, alltså ca 2 glas på en vecka. För mig är det helt okej, det är en njutning för mig men det måste också vara hållbart i ett sunt levnadssätt.

Det är mina tricks i min vardag!

90
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00