Att hitta en vardag i lyxen

Något som man inser när man har en vardag som har en hög standard är att hitta just en vardag i det också. Jag minns när jag tjänade min första miljon som 19 åring och ekonomin började se annorlunda ut, då blev det så himla naturligt att unna mig. Överallt hela tiden. Jag unnade mig inte bara en Chanel, utan två. Alla måltider blev plötsligt ute på restaurang och när jag fick in menyn var det alltid okej att unna mig ett glas vin och en efterrätt. Bodde jag på hotell och gick ner till frukosten lastade jag på som om jag vore på en solsemester ”ÅH PANNKAKOR”. Frukosten varje dag  på Sturebadet som är nyttig blev en enorm kalorikälla. Det fanns ju hur mycket gott som helst och jag ville ju”passa på”. Flera nybakade frallor och en massa pålägg och smoothies.

Jag hade länge kvar den där känslan av att få äta något extra gott eftersom jag var ”ute på restaurang” eller ”hade en hotellfrukost”. Men när det livet plötsligt blir standard behöver man hitta en vardag i det också, det blir för mycket av allt annars. Under den här brytpunkten gick jag upp en massa i vikt och nu i efterhand är det så tydligt varför det blev så.

Ljuset tidigt imorse, helt fantastiskt 

Och till idag då; Jag äter frukost på Sturebadet alla mornar då jag inte har barnen, idag ser min bricka dock mer spartansk ut jämfört med gästerna som är där för första gången. Två ägg och en grön juice. Eller havregrynsgröt med färska blåbär och havremjölk. För det priset är det säkert lite galet. Likaså restaurangbesök. Jag äter ute alla luncher och kvällar som jag inte har barnen, främst för att jag lägger jobbmiddagar då eller passar på att träffa vänner. Och då måste jag tänka vardag i lyxen, inte beställa en  tre rätters utan en varmrätt med fisk och någon god sallad. Eller en omelett. Och istället för att beställa in en chokladfondant och glass som jag gjorde JÄMT blir det ibland en mörk tryffel och en kopp grönt té.

Träningspass imorse, utan att belasta foten (träffar läkare idag)

Det svåraste i mitt sociala jobbliv är sena kvällar och att det alltid serveras vin. Att ha den vardagen 3-4 kvällar i veckan blir kämpigt med träningen. När jag var 20 år gjorde jag felet att haka på i vindrickandet och gå hem när alla andra gick hem runt 01-02. Då orkade jag verkligen inte träna. Idag är jag en mästare på att få ihop dom bitarna. Först och främst ser jag alltid till att vara hemma i sängen vid midnatt, oavsett tillställning. Då kan jag gå upp 06 och känna mig utvilad för att träna innan jobbet (brukar se till att gå och lägga mig med barnen en kväll i veckan). Och gällande alkohol tackar jag alltid ja till ett glas för att jag tycker att det är så gott men det är sällan att jag dricker upp det. I snitt blir det kanske ett halvt glas vin 3-4 kvällar i veckan, alltså ca 2 glas på en vecka. För mig är det helt okej, det är en njutning för mig men det måste också vara hållbart i ett sunt levnadssätt.

Det är mina tricks i min vardag!

 1. Fanny skriver:

  Då man läser bloggen i bloglovin syns bara första bilden. Går det att fixa?
  Tack för all inspiration!

 2. Hiphej skriver:

  Aaaaaaargh, jag är så trött på orden ”unna mej”. Kan vi byta ut orden till något annat för en tid?!

 3. Funderingar:

  Jag läser denna blogg från tid till annan enbart av ett skäl,jag vill försöka förstå hur min barnbarn och yngre människor tänker.
  Dock kan jag inte undgå att förbryllas av en sak;
  att så många engagerar sig i Blondinbellas liv som om hon vore en nära vän eller bekant.

  Verklighten är ju att Bloggen är ett kommersiellt verktyg för Blondinbella att stärka sitt varumärke och ytterst öka försäljningen av sina produkter.

  Bloggen blir också mer attraktiv som marknadsförsäljningskanal ju fler följare den har.Provokationer och konflikter ökar också intresset
  och bloggen får fler följare.
  Varje journalist vet att det är ingen nyhet att hund bet en man,däremot är det en nyhet att en
  man bet hund.

  thomas
  .

 4. Allt klagande på att hon inte skriver och gör som förr…Isabella är ung och hur många av er som klagar har inte utvecklats, förändrats och mognat sedan ni var 18? Livet är så! Sluta läs om ni inte längre finner bloggens innehåll passande för er, så dumt att lägga tid och energi på någon som irriterar er! Heja Isabella, du har satt upp dina mål och du kommer att nå dem utan tvekan!

  1. Haller med Therese!

   Jag läser hennes blogg mycket hellre numera! 🙂 Tycker det är en härlig utveckling och farsinerande vad hon hela tiden astadkommer. Gillar att själva spraket har utvecklats ocksa!

 5. Emelie skriver:

  Isabella, så otroligt kloka tankar. Har följt dig till och från från början och mer regelbundet sedan du fick barn då vi fick barn ungefär samtidigt (jag är också skild med små barn som du). Även om typ ingen har samma situation som du så är tänket ändå något som går att applicera på de flestas vardag. Klokt och det ger verkligen en tankeställare. Så sjukt kul och coolt med din utmärkelse, grattis! Din resa och hur jävla ball och driven affärskvinna du är. Idag när man ser dig på dessa bilder känner man bara BAM, vilken cool kvinna. Du tar plats på ett så självklart sätt- något vi kvinnor behöver få mod att göra mer. Inspiration. Coola kvinna och mamma!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..