Ny investering

Idag väntar en spännande dag i Oslo med Stylein och tidningen Elle. Det blir även intervjuer med VG och NRK. NRK hänger på mig hela dagen och gör ett reportage efter min utmärkelse. Jag reser med Simon och Sascha och vi började dagen med en god frukost hos American Express lounge på Arlanda:

Jag har förresten en rolig sak att berätta och det är om Nordic Tech House nya investering. Vi har gått in i Cellaviva, det är ett börsnoterat bolag som forskar inom stamceller. De har även tagit fram en tjänst där man kan spara stamceller från efterbörden vid en förlossning. Forskningen går otroligt snabbt inom just stamceller och Cellaviva är ledande inom det. Målet är att i framtiden kunna använda sina barns stamceller om dom skulle bli sjuka. Det är riktiga eldsjälar bakom och jag är stolt över att få bli en del av deras resa i att förändra och förbättra hälsa för våra barn. Det är en liten investering för varje familj men som kan vara avgörande i framtiden. Ni läsa om investeringen hos Breakit.

 1. Karin skriver:

  Du tar ju hjälp med nästan allt i livet men träning vill du lägga upp själv? Kanske är dags för en PT.

  1. Orka va så bitter, låt henne göra som hon själv vill? Jag kan säga att hade jag haft det livet Isabella lever hade jag också velat skaffa hjälp med vardagslivet för att faktiskt få spendera min värdefulla tid på barnen osv..

  1. Tack för tipset! Ska genast låna den på biblioteket!

 2. Pia skriver:

  Verkar helt fantastiskt, forskningen går verkligen framåt!

 3. Hej,
  I Göteborg sparas redan stamceller på alla barn som föds dagtid på Östra sedan flera år tillbaka. Syftet är att kunna använda dem för stamcellstransplantaion vid tex leukemi om ingen matchande donator finns. Det är inte speciellt lyckat att använda stamceller från sitt eget barn om hen blir sjuk! Vitsen är att man får stamceller från någon som är frisk.

  I branschen,
  Helene

  1. Hmm skriver:

   Och leukemi är allt som man kan och använder stamceller till? Och syskon brukar inte vara en bättre match och bra tillgång?

   PS Tror aldrig på dem som känner behov av att säga att de är i branschen för att styrka sina argument. Antigen är det du säger sant och relkevant eller så är det de inte. Vem du är spelar ingen roll och precis lika ofta då har läkare gjort helt tokiga uttalanden utan substans som det finns noll belägg för.

  1. O skriver:

   Inte på alla. Som du skriver måste man föda vardagar mellan 8-17 för att det ska vara aktuellt men framförallt så måste ens bm på mvc ha givit ut en blankett som man ska fylla i och skicka in först där man godkänner att stamcellerna sparas vid den händelse att man föder ”på kontorstider” 🙂

  1. S skriver:

   Helene du som är i branschen borde veta att det finns så kallade autologa stamcellstransplantationer (de egna stamcellerna används) som vid vissa sjukdomar, exempelvis vissa former av blodcancer, är den enda och mest säkra lösningen. Stamceller kan ”renas”. Jag kan långt ifrån allt inom detta område, men skriver endast detta för att det är synd om människor blir vilseledda av din inkompetenta kommentar.

  1. Ellen skriver:

   Vissa barn kan ju skörda sina egna stamceller ned lyckat resultat. Himla tur!

   Mvh Mamma med barn i cancersmeten

   1. För att vara ”i branschen” Helene så verkar du dåligt påläst? En del av högdosbehandling med cytostatika görs med skörd av egna stamceller som återfås.

  1. Malin skriver:

   Fast det där stämmer ju inte. Det beror helt på sjukdomen. Man gör både allogena (någon annans celler) och autologa (egna celler) stamcellstransplantationer vid leukemi, beroende på vilken typ man behandlar.

  1. Erica skriver:

   Fast man kan ju inte veta om ens barn blir sjukt. Man kan ju inte screena alla barn för att sen säga ”nä ditt barn kommer att få cancer så vi kan inte ta stamceller från ditt barn”… ”Inte speciellt lyckat” – Dummaste jag läst. Finns ju faktiskt procentsatser som isåfall skulle kunna säga hur stor risken är för att ens barn eventuellt skulle få cancer isåfall och det visar inte ens om man får cancer!! I branschen, jo tjenare. En pessimistisk bransch-människa isåfall.

 4. Många säger att barns fantasi utvecklas bäst när de får leka själva, utan vuxnas hjälp och inblandning. At ät barn behöver ha ”tråkigt”.

  Dina barn verkar aldrig ha det så – du verkar ha en annan syn.

  Hur ser du på just att låta barn leka själva och att låta dem ha tråkigt?

  Är också nyfiken på hur du hanterar om barnen är ledsna eller ”gnälliga”. Får de gnälla hos dig?

  Tror du att något av dina barn kan ha ärvt din ADHD?

  Om frågorna var för privata så låt bli att svara på dem 🙂

  1. Es skriver:

   Hennes barn går på förskola 🙂 så de får nog leka mycket fritt också. Sen har du ju inte koll på varenda sekund av Isabellas och barnens liv, de leker säkert fritt ibland också.

  1. Åsa skriver:

   Tror säkert att hennes barn hinner ha tråkigt hemma hos henne också och leker själva. Kan tänka mig att de får gnälla också. Alla barn är väl gnälliga i perioder. Det hör ju till utvecklingsfaserna. När det gäller Adhd brukar man väl inte se tecken förrän 5-6 årsåldern? Rätta mig om jag har fel

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..