ANNONS

Förena personliga mål i din karriär

/

Något som har jag insett under åren är att den bästa karriären gör man om man förenar sina personliga mål i sitt arbete. Tiden är så knapp och det är mycket som man vill göra. Det är svårt att ha två vägar som man ska kämpa med parallellt. Det hade varit tufft för mig att ha personliga drömmar såsom att bli en fantastisk kock, känd inredare eller romanförfattare om målen i mitt jobb inte har något med det att göra. Då skulle känslan av otillräcklighet komma på en gång eftersom jag redan satsar 100% på jobbmålen.

Mitt råd är alltså att göra en plan över dina personliga mål. Vad är det du går och drömmer om? Skriv ner och försök se till att resan du gör i ditt jobb hjälper dig i dina privata mål. Det är något som du definitivt kan gå till till chef om. Det skulle kunna vara ”Jag jobbar ju idag med den här rollen som marknadsadministratör men mitt mål är att bli marknadschef en dag, hur gör vi det möjligt?” Vi har precis haft en sådan karriärsresa här på kontoret.

Andra mål kan vara att bli bättre på att prata inför folk, prata med din chef om att få fler möjligheter till att öva. Eller så kanske du drömmer om något som är utanför kontorets väggar, kanske en ledig fredag med dina barn varje vecka? Eller hinna gå tidigare för att börja med en aktivitet. Hur kan ni hitta en väg för att det ska var möjligt? Bra chefer vill hjälpa dig med Work Life Balance för vi vet att du presterar bättre om du är lyckligare. Det jag vill förmedla är att försök att förena dina personliga mål i din karriär. Dom blir lättare att nå då och vardagen blir betydligt roligare.

Stickad tröja (adlink) och kjol Ralph Lauren, skor Mango (adlink). 

Jag har byggt hela min bolagsfamilj utifrån mina intressen. Jag tänkte att om jag ändå ska vara en entreprenör kan jag lika gärna välja bransch med omsorg. Jag som alltid har älskat skönhet får ta ut svängarna i att skapa egna produkter, bära mina egna skor, gå in i ett klädmärke, fylla vinkylen med champagne jag investerat i, äga ett preventivmedel utan hormoner, träna via Fitnesscollection, starta ett bolag som satsar på ännu fler entreprenörer (Nordic Tech House). Häromdagen kom jag ju på en ny produkt vi kommer att bygga inom Nordic Tech House under våren, det ser jag fram emot!

45
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00