Förena personliga mål i din karriär

Något som har jag insett under åren är att den bästa karriären gör man om man förenar sina personliga mål i sitt arbete. Tiden är så knapp och det är mycket som man vill göra. Det är svårt att ha två vägar som man ska kämpa med parallellt. Det hade varit tufft för mig att ha personliga drömmar såsom att bli en fantastisk kock, känd inredare eller romanförfattare om målen i mitt jobb inte har något med det att göra. Då skulle känslan av otillräcklighet komma på en gång eftersom jag redan satsar 100% på jobbmålen.

Mitt råd är alltså att göra en plan över dina personliga mål. Vad är det du går och drömmer om? Skriv ner och försök se till att resan du gör i ditt jobb hjälper dig i dina privata mål. Det är något som du definitivt kan gå till till chef om. Det skulle kunna vara ”Jag jobbar ju idag med den här rollen som marknadsadministratör men mitt mål är att bli marknadschef en dag, hur gör vi det möjligt?” Vi har precis haft en sådan karriärsresa här på kontoret.

Andra mål kan vara att bli bättre på att prata inför folk, prata med din chef om att få fler möjligheter till att öva. Eller så kanske du drömmer om något som är utanför kontorets väggar, kanske en ledig fredag med dina barn varje vecka? Eller hinna gå tidigare för att börja med en aktivitet. Hur kan ni hitta en väg för att det ska var möjligt? Bra chefer vill hjälpa dig med Work Life Balance för vi vet att du presterar bättre om du är lyckligare. Det jag vill förmedla är att försök att förena dina personliga mål i din karriär. Dom blir lättare att nå då och vardagen blir betydligt roligare.

Stickad tröja (adlink) och kjol Ralph Lauren, skor Mango (adlink). 

Jag har byggt hela min bolagsfamilj utifrån mina intressen. Jag tänkte att om jag ändå ska vara en entreprenör kan jag lika gärna välja bransch med omsorg. Jag som alltid har älskat skönhet får ta ut svängarna i att skapa egna produkter, bära mina egna skor, gå in i ett klädmärke, fylla vinkylen med champagne jag investerat i, äga ett preventivmedel utan hormoner, träna via Fitnesscollection, starta ett bolag som satsar på ännu fler entreprenörer (Nordic Tech House). Häromdagen kom jag ju på en ny produkt vi kommer att bygga inom Nordic Tech House under våren, det ser jag fram emot!

 1. Åh! har precis fått en insikten att ta med mina personliga drömmar och mål och framföra det i kommande jobb för att jag inte ska känna att jobbet suger musten ur mig. Kan inte beskriva känslan när jag sen läser att du ger de tipsen. Så härligt att läsa bra. Grymma du, så härligt att kika in här ibland för lite pepp!

  Kram

 2. Jamen gud, verkligen! Jag blir fortfarande så förvånad när jag träffar folk som jobbar med nåt de inte vill eller typ ”åh deeeeet vore roligt” och sen kommer med förklaringar om varför de inte kommer välja att göra det möjligt.

  Det är så viktigt det du skriver, och framförallt att se till att ha miljön och partners på vägen som stöttar oss och som OCKSÅ kan säga det de ser som vi inte märker själva.

 3. Sofia skriver:

  Jag ska absolut följa mina drömmar nu och jobba med det som intresserar mig!

  Lyssnade på dig på Schulman show – du var jättebra. Men Alex är en stor skitstövel som alltid vill ta upp det som gör en människa som mest upprörd och rädd. Jag tänker på trådarna på flashback. Förstår inte varför någon vill utsätta sig för detta? Men du gjorde det bästa av der! Kunde inte svarat bättre! Första gången jag hör honom be om ursäkt. Han verkade genuint imponerad av dig.

  Så skönt att du får vara den du är i ditt liv och tacksam för att du är en förebild som inte äter psykofarmaka. Som så många gör idag! Du är bra som du är!

  1. Hanna skriver:

   Alltså, Flashback-biten är ju en återkommande grej. Han har alltså med det segmentet i varje avsnitt. Varje gång skrattar han åt hur löjliga och sjuka kommentarerna är. Du har nog missuppfattat.

 4. Sara skriver:

  Mitt personliga mål är att lära mig flytande tyska och jag planerar därför att flytta dit och söka jobb efter examen.

 5. Maria skriver:

  Går inte för alla att jobba med det man älskar. Det jag brinner för går inte att göra karriär av. Och om man skulle tvingas jobba med nåt kring mitt intresse, skulle det ta bort hela poängen med det intresset. Skulle jag jobba med min största passion skulle det liksom inte vara nån passion längre. Det ryms inga ”måsten” i min hobby. Alls. Och även i ett eget företag måste du ju nå resultat. Måste få en inkomst. Måste fylla i alla möjliga papper. Så att ”väva in” passionen i jobbet går inte för alla.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..