Uppfostran

Idag är jag piggare tack och lov. Somnade mellan två barn halv tio igår. Förmiddagen började lugn:

Barnen kollade på film, mumsade mackor och ritade teckningar till mig. Jag hann läsa några reportage i Vanity Fair. När jag gick och hämtade kaffe och kom tillbaka insåg jag dock att det var dags att ta sig ut:

”Kreativt kaos”

Halv tio drog vi på oss kläder för att gå ut och busa. Jag har vissa saker i min uppfostran som jag är hård med och det är att alltid vara trevlig och artig mot alla man möter, vara lugn på restauranger/allmän plats och klä på sig själv utan tjafs. Jag skulle få en chock om något av barnen plötsligt sprang ifrån mig i en butik eller höjde rösten på en restaurang. Sådant händer inte. Det har krävts många minuter ibland för att vänta in ett barn som inte vill ta på sig i overall men jag har alltid varit konsekvent och idag vet dom att man klär på sig när det är dags. Annars sitter vi kvar.

Tillfällen/situationer där jag inte har varit konsekvent är att plocka upp sina leksaker på kvällarna, ta bort tallrik/skrapa efter middagen och ibland serverat yoghurt till middag när de inte gillat det som serverats. Sedan sömnen då, att de alltid kan komma in till mig och sova. Allt ovan är ju bara att ta tag i. Gällande samsova är ju problemet att jag tycker att det är mysigt. Sedan har jag inte stressat när det gäller att vänja av blöja. Gillis slutade i somras och Sallys potträning tänkte jag börja med i sommar. Det kanske är i vissas ögon lite sent?

Underställ från Hanro, täckbyxor från J.Lindeberg. Skor Flattered.

Vi tog med oss gårdagens chokladbollar ut, ännu godare idag

När vi kom hem blev det Beauty bar i köket, allas naglar (även tå) målades i fina rosa och röda nyanser. Sedan blev det banan-pannkakor till mellis med nyttigare variant av Nutella och hallon till. Barnsligt gott. Nu blir det film!

 1. Alex skriver:

  Hei fra Norge! Hvorfor kan ikke barna være mer sammen med sin pappa i stedet for en ukjent person ? Om du velger karrierer foran barna så er jo det noe du må leve med. Pappaen burde få ha barna mer.

 2. Föräldraskapet är en balansgång men samtidigt den bästa utmaningen jag antagit. På min blogg skriver jag bl.a. Om vikten att vara en närvarande förälder.

 3. Anna skriver:

  Jag har upplevt att det är många föräldrar som inte orkar/vågar/ vill ta konflikter med barnen. Vilket innebär att barnen kör med föräldrarna och blir inte speciellt trevliga varelser. Att barnen ska bestämma själva? Jag bestämmer till mina barn för att jag vill dom väl. För att jag som vuxen vet vad som är viktigt för att fungera i samhället senare. Jag har sett små barn som slår sina föräldrar för att de inte får som de vill. Sen är det här med tomma hot, hörde en mamma på ett flyg en gång vi hade precis landat. Och barnet var lite uppspelt, då sa mamman nu lugnar du dig annars får du inte gav planet… Men eller hur. Tänk på att om man säger att det inte blir någon glass om man inte sköter sig så blir det ingen heller. Konsekvent bildar trygghet. Och att man vet att mamma och pappa vet vad som är rätt och fel. Mesiga föräldrar får vilda ungar

 4. Jag och min man har varit väldigt duktiga på att säga till våra barn att tex inte skrika eller springa runt i affärer. Ändå gör dom det. Om och om igen. Vi säger åt dom att inte slåss när de blir arga på varandra, ändå sker det hela tiden. Ibland kan dom kännas otroligt ouppfostrade. Det roliga är att när dom är hemma hos andra, eller på skola/förskola, får vi alltid höra hur otroligt fina och snälla barn vi har. Att dom bryr sig om andra, är generösa, tacksamma, artiga osv. Jag ser det som ett kvitto, att allt tjat har lönar sig. Dom vet hur man uppför sig, det vet jag. Men jag tror att barn är trygga kring sina föräldrar och där kan de leva ut alla känslor som spring i benen, ilska, frustration, trötthet mm. Jag försöker att inte vara så hård. Bestämd är jag absolut, de vet vad de får och inte får. Men det är inte alltid de lyssnar. När de inte gör det, så finns det oftast en orsak till det också.

  1. Åsa skriver:

   Precis som barn är mest 😊

  1. Ella skriver:

   Tack för fin kommentar! Man känner sig ju rätt värdelös som förälder till springande barn som ibland skriker bland folk när man läser hur excellent Isabella uppfostrat sina barn. Men det kommer kanske ett inlägg om att trots är tidiga tecken på entreprenörskap eller nåt snart, det brukar ju svänga här när man minst anar det.

  1. Ella skriver:

   Tack för fin kommentar! Man känner sig ju rätt värdelös som förälder till springande barn som ibland skriker bland folk när man läser hur excellent Isabella uppfostrat sina barn. Men det kommer kanske ett inlägg om att trots är tidiga tecken på entreprenörskap eller nåt snart, det brukar ju svänga här när man minst anar det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..