Offentlig mamma

Och så sover barnen. Jag nattade dom i min stora säng, ikväll fick de välja två böcker var. I vanliga fall är det en bok var. Sedan brukar vi lyssna på Pippi men för några dagar sedan har vi gått över på Emil. Är lite lycklig över bytet. Det blir ju rätt enformigt kväll efter kväll. ”Är du mör eller” Papegojans ord ekar i huvudet på mig ibland. Jag skulle så gärna vilja besöka Astrid Lindgrens värld i år. Men det är lite utav en utmaning att göra det helt ensam när barnen och jag blir igenkända och stoppade. Kanske finns det datum då det är lugnare där. Får undersöka vidare, det hade varit roligt!

Bild från en plåtning med mitt fantastiska team, jag har saknat kollegorna under helgen (missade ju fredagen). Knäpp-varning :- )

Imorgon lämnar jag barnen och sedan väntar en hyfsad lugn vecka med mycket tid i Stockholm på kontoret. Veckans resa blir till Oslo på onsdag, Stylein har ett event som jag ser fram emot. Jag hoppas kunna träna i veckan så fort halsontet är borta!

 1. Älskar mycket av dina kläder du bär, bara så synd att alltid när du skriver ut var plaggen är ifrån så är det från dyra märken (för oss studenter som läser är Stylein väldigt dyrt) – finns det INGA kläder du bär längre som är lite mer överkomliga prismässigt? Inget Lindex, H&M, Asos alls? Hade isåfall varit kul och uppskattat med en outfitinlägg om detta! Om inte annat, se det som en utmaning att sätta ihop en lågprisoutfit som ändå är snygg?? Tror många skulle tycka det vore kul (och lovar att din image inte blir förstörd för det!)

 2. Hej Isabella,
  Vi var på Astrid Lindgrens Värld förra året på försäsongen. Kan varmt rekommenderas, lugnare och mindre folk. Däremot är ”bara” Pippi, Emil och Karlsson på Taket där. Men det rökte gott för vår 3 åriga son. Sedan är ju hela parken öppen som vanlig för lek och bus!

 3. Är lugnare med folk på försäsongen 9/5-7/6! Alla karaktärer är inte på plats i parken (Pippi, Emil och Karlsson på taket är där) men du kan besöka alla karaktärers hus och miljöer ändå. Så himla mysigt där, vi har säsongskort och försöker vara där så mycket som möjligt. Favoriten är ”sjörövar fabbes jänta” hos Pippi!

 4. Bor i Vimmerby där Astrid Lindgrens värld ligger och eftersom det verkar som att dina barn just nu mest gillar Pippi och Emil kan man åka innan högsäsongen drar igång. Då är dock inte alla karaktärer där än, det är mest Pippi och alla karaktärer där, Emil och hans familj och senaste året även Karlsson på taket.
  Man kan ändå besöka alla hus för andra karaktärer osv. (T.ex. Ronja och bröderna Lejonhjärta och
  Madicken)
  En annan som går där med barnen hela somrarna uppskattar verkligen för-och eftersäsongen. Är så otroligt mycket folk sen. Man har lättare att få prata och ta bilder med Pippi och dom innan högsäsongen. Bara ett förslag från en som hänger där hela somrarna. 🙂

 5. Hej! Astrid Lindgrens värld är härlig. Vi bor en bit därifrån, men var föräldraledig i vår, vi skaffade årskort ock var där en del gånger mitt i veckan i maj vill jag minnas.
  Mitt tios är att kolla hemsidan. Är det mest Pippi och Emil som är intressant, så åk dit en eller två dagar i maj. På hemsidan står där när Pippi, Emil, Karlsson på taket och Madicken är där innan alla semestrar drar igång. Lugnare i parken, man behöver inte sätta Sofi så god tid och inte så mycket getingar. Mycket kul att leka på också, så resten av teatrarna kan man ta bär de blir lite större. Allsången på lilla scenen är kul. Kling är fantastisk! Tidigt på säsongen eller efter högsäsong är det dessutom lättare att få en pratstund med några av karaktärerna!
  Hoppas ni kommer iväg!

 6. Borde inte offentligheten lite vara samma problem när du är på t.ex. tekniska museet? Eller fungerar det bättre där?

  1. Hon har livakt. Har fått hot om att hon och barnen skall kidnappas, samt blivit hotad till livet!
   Lyssna på Schulman show där hon medverkade 9/3

 7. Du, jag kan LOVA dig att även om någon känner igen dig på Astrid Lindgrens värld så har de fullt upp med sina barn och sitt besök. Världen utanför Stureplan är rätt annorlunda!! Jag menar inte att göra ner dig på något sätt men du behöver nyansera bilden av dig själv lite. Det är ju förskräckligt om du av den anledningen känner att du inte kan åka till den typen av besöksmål med dina barn. Vi bor ändå i Sverige och jag vill nog påstå att de flesta är rätt så ointresserade av så kallade kändisar, iallafall ute i landet. Jag har mött alla möjliga välkända ansikten men det är inte mer än att man konstaterar ”det var den eller den” och sen bryr man sig inte.

  Självklart ska du åka till Vimmerby och ha en fantastisk dag i sagornas värld! Dina barn kommer älska det!!

 8. Hej!

  Vi har varit på Astrid Lindgrens värld 4år i rad och har alltid åkt sista veckan de har öppet för säsongen. Vi har tre barn som nu är 4år, 5år och 7 år. Barnen och lika mycket vi har älskat att vara i parken och den perioden har det varit så lungt och skönt. Alla karaktärer har då varit där. Rekommenderar det varmt att göra ett besök till ALV.

 9. Tipsar också om lågsäsong. Kan du inte ta med dig en vän/mormor/syskon etc så behöver du inte vara själv med barnen. ALV är underbart så tror ni skulle gilla det.

 10. Ja vad kul Astrid Lindgrens Värld är bäst! Jag jobbar min femte sommar där i år och kan tipsa om att åka innan skolorna slutar. Parken öppnar redan den nionde maj. Alla karaktärer är inte på plats under försäsongen men Emil och Pippi är där! Även efter högsäsongen är en bra tid. Sista veckan parken har öppet i slutet av augusti. Då är det fullt högsäsongsprogram men knappt något folk pga att skolorna börjat. Under högsäsong är det aldrig lugnt men det är lugnare på helgerna när folk generellt reser. Man ska undvika veckodagar mitt i semestern.

 11. Kan du inte försöka få med dig någon till Vimmerby då? Typ Sheila med familj. Då kan ni ju också hjälpas åt med varandras barn. Eller din mamma. Kanske kul för henne och barnen att umgås på en liten semester tillsammans. Eller nån annan du känner stöttning från?

 12. Hej vår familj har ett sommarhus i Småland med stor trädgård studsmatta osv nära Astrid Lindgrens värld.
  Vill ni bo där hade det varit jätteroligt bara! Är
  även bekant med din fd stylingtjej Emma så du ska känna dig trygg. Hör av dig vid intresse! KRAM

 13. Hej!
  Åk på försäsongen! De viktigaste karaktärerna för barn 2-5 år finns. Men hela parken är öppen. På försäsongen är det lugnt o skön (åk gärna veckodag). Inga köer, inget trångt vid föreställningarna. Rekommenderar att bo på Vimmerby stadshotell.

 14. Oj smällde av på din instastory, det börjar bra. Städar ur garderoben. Bra! One in and one out. Sen! En pyjamas för 4500kr eller varför inte två. En kappa för 20000kr. Sann economista… wauu!

 15. Om du kan gå till tekniska museet eller till vilken brunchställe som helst utan att du bli igenkänd heeela tiden så blir inte Astrid L. värld några problem heller.
  Du är ju inte Beyoncé eller Madonna även om du vill tro det 😂

  1. Fast hon vet väl bättre än du hur mycket hon brukar bli igenkänd och stoppad av de som vill fota med henne. Mycket märkligt att du anser dig veta det bättre än henne själv.

 16. På ALV är det mest småbarnsfamiljer och jag tror inte att huvudparten av dem vill stoppa dig och barnen om jag ska vara ärlig. Så det är nog lugnt, definitivt inte värre än i Stockholm p skansen eller Tekniska tex.

 17. Åk med en kompisfamilj så har du stöttning och de kan ”skydda” dig om det skulle behövas 👋🏻

 18. Om prinsessan Madelene och Chris kan åka pulka med barnen i en park i Stockholm utan problem så borde du kunna besöka Astrid Lindgrens Värld utan att bli störd. Den tiden jag såg prinsessan men familj för ett par veckor sen så var det inte en enda person som gick fram till dem.
  Och sen tycker jag du helt enkelt kan säga till de personer som kommer fram till dig att nu är jag här med mina barn och vill bara vara med dom. Man kan tacka nej till fotografier utan att vara otrevlig.

  1. Troligtvis respekterar folk kungligheter i större utsträckning än bloggare. Kungligheter har ju alltid SÄPO och liknande som säkert kan avskräcka folk som vill störa.

   Jag skulle aldrig gå fram till någon jag inte känner men de som gör det tar sig nog mer friheter med bloggare. Gissar jag.

  2. Hon har ju blivit hotad till livet flera gånger. Och nu senast att hon och barnen skall kidnappas. Fått ha livvakt! Finns många sjuka människor där ute som HATAR henne!

 19. Åh självklart ska ni ta er en tur till Astrid Lindgrens värld!! Vi hänger där jämt på somrarna och jag har lika kul som sonen 🙂 som många andra skrivit är det lugnt i maj och slutet av augusti!

 20. Jag tycker du skulle kunna skriva på bloggen att du inte vill att personer som känner igen dig kommer fram eftersom du kommer vara med barnen! Då kanske det lugnar sig lite 🙂 <3

 21. Ett tips är väl annars att du har keps och solbrillor på dig hela tiden och klär dig oglammigt – typ köp något sunkigt på Rusta.

 22. Fördelen med att du alltid är så stylad på bilderna nu är att när du är stylad så är det inte många som känner igen dig
  och är du med någon kompis så kommer det funka.

 23. Kan rekommendera att åka dit under deras öppningshelg, vi var där då förra året och det var väldigt lugnt!

 24. Hej!

  Men ta med din mamma? Min mamma skulle älska att få åka bort tillsammans med mig och barnbarnen! Nu vet jag ju inte hur er relation är..du har aldrig skrivit att din och din mammas relation är trasig..? Eller?

 25. Kan verkligen rekommendera att besöka Astrid Lindgrens värld under en helg i september. Har själv varit där 4 gånger under den månaden! Lite folk men nästan alla karaktärer är där, Pippi, Emil, Ronja bla.

 26. Eller så bokar du upp hela Astrid Lindgren själv och går i lugn och ro med dina barn. Det hade Oprah Winfrey gjort. Vet inte riktigt vad du syftar på om folk vill ta kort med dig eller att du blivit hotad? Om det är det första tror jag inte folk har tid med att fokusera på dig på just sådana ställen. Och sen hur många vet vem du är egentligen? Så offentligt känd är du inte som en person som är på tv hela tiden. Så jag tror nog du klarar det galant. Tänk på dina barn.

 27. Vi åkte till Vimmerby när skolorna hade börjat mitten av augusti, kanonbra! Barnen tyckte det var bra, inte mycket folk då! Lätt att komma fram till allt o slippa köa till matställena!

 28. Men gå på VIP-dagen? Tänk på dina barn. Eller så lämna din sminkös/stylist/boddyguard hemma och var en normal medelsvenne så drar du inte uppmärksamhet till dig och har tagit på dig en keps ala hm jeans o sneakers. Tror inte folk bryr sig så mycket där om dig. Du tror nog att du är mer känd än vad du är. Inte många i min ålder som vet vem du är. Så ta det bara lugnt så blir det nog toppen ska du se 🙂

 29. Hej min bror arbetar på Astrid lindgrens värld och du bara MÅSTE åka dit med barnen, helt underbart! Mitt tips/hans tips åk i början av säsongen dvs i Maj enbart klasser som är där då eller som sagt i slutet på August när skolorna börjar då är där bara massa Tyskar 😉

 30. Lämna Porschen hemma och ta på fig en keps. I Vimmerby finns bara barnfamiljer om sommaren och de har fullt upp med sina barn. Tror inte många skulle bry sig om dig eller veta vem du är.

 31. Åk på antingen för eller sensommaren! I maj eller slutet på Augusti är det perfekt! Inte så mycket folk, men de ”viktigaste” karaktärerna är där ändå, och gärna på en veckodag!

 32. Fast tror dem som är på ALV inte bryr sig om någon bloggkändis närmare 30 års åldern kommer dit med sina barn. De som är där har fullt upp med sina familjer och alla aktiviteter kan jag lova dig Bella. Man har som inte tid att superspana efter ”kändisar” när man är på ett sånt ställe med sina barn. Och så små barn är nog inte så upplysta om vilka dina barn är så de bryr sig mest sannolikt inte. Hade du varit någon av Samir och Viktor hade det nog varit annorlunda, på ett sånt stället fullt med småttingar.. 🙂 Åk dit och ha en härlig dag/helg med barnen, de gör er gott!

 33. Inte så Bella men de som åker till Astrid Lindgrens Värld är familjer med barn i småbarnsåldern – även fast jag läser din blogg så hade jag inte gått ifrån mitt barn för att få prata med dig och ta en bild – jag hade nog bara tänkt ”Åh där är Blondinbella” och gått vidare med mitt. Jag hade förstått om du talade om Liseberg eller Gröna Lund men kom igen.

 34. Tycker absolut att du ska åka till ALV med barnen. Mina barn är lika gamla som dina och dem älskade det i somras när vi var där. Jag tror som de andra att det nog inte blir nån särskild uppståndelse kring just dig. Det har man liksom inte tid med när man är där. När alla sagofigurer rör sig runt i parken kan jag lova att det är kring dem barnen flockas. Och de vuxna får man väl hoppas inte beter sig värre än nån annanstans om de känner igen dig. Kan inte låta bli att fnissa lite åt att du har så höga tankar om dig själv att du inte kommer kunna röra dig fritt på alv 🙂 Det är nog inga problem ska du se!

 35. Ett tips om det inte blir alv i sommar är att åka p julmarknade dem har. Supermysigt! Alla karaktärer är inte där, men alla hus är öppna och dem kändaste karaktärerna är där. Den är i nov/dec. Det är en gammaldags julmarknad med mysiga små uppträdanden och karaktärerna är ute på marknaden mellan spelningarna. Tips annars till sommaren är att hyra stuga i Vimmerby av någon privatperson ute på landet(brukar finnas på blocket, ta och boka i någon annans namn och ta med någon annan som kan hämta upp nyckeln) på med kepsar och ner med håret så ska det nog gå bra. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..