ANNONS

Women in tech

/

– I samarbete med Natural Cycles –

Låt oss spinna vidare lite på digitalt företagande och internationella kvinnodagen. En av mina större investeringar är ju som ni vet i Natural Cycles. Många av er känner säkert redan till vad deras produkt är, men Natural Cycles gör så mycket mer än bara preventivmedlet.

Ämnet för årets Internationella kvinnodagen är #pressforprogress och för Natural Cycles innebär det att kontinuerligt press for progress inom preventivmedel och kvinnors reproduktiva hälsa. Jag vill lyfta en av punkterna i deras initiativ i samband med internationella kvinnodagen – den punkten är “women in tech”.

Utvecklingen går mot att fler kvinnor vill jobba/jobbar inom tech, men kvinnor är fortfarande underrepresenterade inom området. Statistik visar att 9 av 10 är bekymrade över antalet kvinnor inom tech och 43% anser att det finns för få kvinnliga förebilder inom området. Det tycker jag med – men jag ser en ljusare framtid och älskar vart utvecklingen är påväg, speciellt då jag själv jobbat hårt för att komma dit jag är!

Många företag jobbar för detta, Löwengrip är ett av flera. På Natural Cycles är det idag 60% kvinnor som jobbar mot deras främsta mål – att ge kvinnor de verktyg de behöver för att ta kontroll över deras fertilitet. De kan de uppnå, mycket tack vare de otroliga kvinnorna som bidrar till att bygga och förbättra Natural Cycles varje dag.

Har ni förresten sett att Natural Cycles grundare Elina nominerades till Sveriges viktigaste kvinnliga grundare 2018 av DiDigital, så kul! Det är verkligen häftigt att följa Natural Cycles resa mot att upptäcka och utplåna det kunskapsgap som finns bland världens kvinnor angående våra egna kroppar.

– I samarbete med Natural Cycles –

28
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00