Women in tech

– I samarbete med Natural Cycles –

Låt oss spinna vidare lite på digitalt företagande och internationella kvinnodagen. En av mina större investeringar är ju som ni vet i Natural Cycles. Många av er känner säkert redan till vad deras produkt är, men Natural Cycles gör så mycket mer än bara preventivmedlet.

Ämnet för årets Internationella kvinnodagen är #pressforprogress och för Natural Cycles innebär det att kontinuerligt press for progress inom preventivmedel och kvinnors reproduktiva hälsa. Jag vill lyfta en av punkterna i deras initiativ i samband med internationella kvinnodagen – den punkten är “women in tech”.

Utvecklingen går mot att fler kvinnor vill jobba/jobbar inom tech, men kvinnor är fortfarande underrepresenterade inom området. Statistik visar att 9 av 10 är bekymrade över antalet kvinnor inom tech och 43% anser att det finns för få kvinnliga förebilder inom området. Det tycker jag med – men jag ser en ljusare framtid och älskar vart utvecklingen är påväg, speciellt då jag själv jobbat hårt för att komma dit jag är!

Många företag jobbar för detta, Löwengrip är ett av flera. På Natural Cycles är det idag 60% kvinnor som jobbar mot deras främsta mål – att ge kvinnor de verktyg de behöver för att ta kontroll över deras fertilitet. De kan de uppnå, mycket tack vare de otroliga kvinnorna som bidrar till att bygga och förbättra Natural Cycles varje dag.

Har ni förresten sett att Natural Cycles grundare Elina nominerades till Sveriges viktigaste kvinnliga grundare 2018 av DiDigital, så kul! Det är verkligen häftigt att följa Natural Cycles resa mot att upptäcka och utplåna det kunskapsgap som finns bland världens kvinnor angående våra egna kroppar.

– I samarbete med Natural Cycles –

 1. Emelie skriver:

  Hej Isabella!
  Jag har en fråga och fundering kring NC, jag som lider av diagnosen PCOS och idag måste äta p-piller för att få ordning på mina hormoner samt mens. Kan jag använda mig av NC eller finns det något alternativ/ liknande för oss med denna diagnos?

  Ha en härlig helg!
  Mvh Emelie

  1. Panda skriver:

   Ett tips! Metformin är mycket bättre medicin för pcos än p-piller.

  1. Arwen skriver:

   Hej Emelie, jag är ingen gynekolog men jag har frågat min gyn själv då jag också har PCOS och det rekommenderas inte. P-piller verkar vara den enda de kan hitta på :/

 2. M skriver:

  Du MÅSTE poängtera att NC inte skyddar mot sjukdomar. Sååå många unga tjejer idag läser din blogg och har inte en aning om detta. De läser inte på som vi vuxna gör, utan kan beställa hem ett kit helt utan både föräldrars och ungdomsmottagningens vetskap. Det enda de tänker på är att inte bli gravida, men det är långt ifrån det värsta som kan hända.

  1. Ursäkta, men om unga tjejer inte förstår att Natural Cycles inte skyddar mot sjukdomar är de inte gamla nog/mogna nog att ha sex över huvud taget. Dessutom så är det föräldrarnas uppgift att vid en tidig ålder ha de samtalen med sina barn, inte Isabellas.

   Isabella, du är bäst! En riktig power woman.

   1. A skriver:

    +1 Matilda!

  1. KJ skriver:

   Har föräldrar försvunnit från jordens yta? Det är väl ändå inte Isabellas ansvar att tala om för Sveriges ungdomar att man måste använda kondom om man vill minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar. Man ser samma sak i skolan där föräldrar börjar kräva att lärare ska ta tag i både det ena och det andra. Barnen är föräldrarnas ansvar och ingen annans.

  1. Lisa skriver:

   Fast. Ungdomar är inte heller korkade. Natural Cycles skyddar mot att inte bli gravid. Punkt. Då tror jag faktiskt att de förstår att det inte skyddar mot sjukdomar. Att man kan få sjukdomar genom att ha samlag bör ens förälder ta med en, oavsett om ens ungdom tänker ha natural cycles eller inte. Och jag lovar, som en relativt ”ung vuxen” – det pratas om sjukdomar bland ens vänner, i skolan, och förhoppningsvis då hemma, och på en ungdomsmottagning om man skulle gå dit där någon gång. Förstår inte varför en ansvarig för Natural Cycles ska behöva stå för den utbildningen när det finns andra som kan informera om just sjukdomar och inte vad deras preventivmedel är avsett för. Tycker det börjar bli lite jobbigt hur mycket ansvar som ska läggas från de som faktiskt bör ha ansvaret från början.

 3. Jag har funderat på att testa NC men vet inte om jag vågar. Hade en annan gratisapp utan termometer innan jag blev gravid som funkade bra.

 4. Du sa idag att du har tid för allt. Barnen, var kommer de in i ditt liv? Du kan bli allt du vill affärskvinna vsr som helst, men dina barn kommer inte bli yngre. Missa inte dina barn. Det enda verkliga du har. Lev i gyllene skor men det kommer aldrig ge verklig tillfredsställelse. Du vet ingenting om livet hur snygga ”klackar” du än har.

  1. Anna skriver:

   Läser du den här bloggen över huvud taget? Hur många människor spenderar all sin vakna tid på dygnet med sina barn? Gör Akka män det? Gör du det?

  1. Du borde heta Mega/Huge Ego!

  1. Mrs T skriver:

   På riktigt? På självaste kvinnodagen så VÄLJER du att kritisera en kvinna, mamma, entreprenör och inspiratör och påstår att hon inre räcker till för sina barn. Många undrar vad det är för fel på världen. Jo det kan jag tala om. Kvinnor som klagar på andra kvinnor – det är vad som är fel på världen!

   PS ”Du kommer att bli kritiserad. Men inte av de som åstadkommer mer än du utan av de som åstadkommer mindre.”
   Bra ordspråk. Passar väldigt bra här inne.

  1. Sandra skriver:

   Lilla ego = Troll.
   Har du missat halva bloggen som handlar om tiden hon lägger på sina barn och hur mycket hon älskar dem?

  1. I skriver:

   Men sluta nån gång!! hon har ju fått den kommentaren en miljard gånger INGEN BRYR SIG OM VAD DU TYCKER. SLUUUUUUUTA OCH HÅLL BARA DIN KÄFT

  1. CK skriver:

   Så typiskt kvinnor att klanka ner på andra kvinnor. Jag själv lever inte ett lyxliv och är inte för att vissa personer lever på lyx undertiden andra svälter, men accepterar att andra väljer ett annat liv än mig. Det finns många män som har barn som är iväg på affärsresor i år och unnar sig rolexklockor och massa andra lyxprodukter och prioriterar det före sina barn, men ingen klankar ner dem för att de är dåliga föräldrar. En stor del i jämställdheten i Sverige är alla dessa avundsjuka kvinnor. Gör det bästa av ditt eget liv istället.

   1. Panda skriver:

    CK, mår du bättre av att klanka ner andra kvinnor och kalla dem för avundsjuka?

  1. alexia skriver:

   Isabella Harju delad vårdnad om barnen. Så nar barnen är hos henne, är hon verkligen en närvarande mamma!
   Verkar som du inte läst hennes blogg!

 5. Julia skriver:

  Det var länge sedan du berättade om din astma. Hur hanterar du det i dagsläget?

  1. pp skriver:

   Hon pratar inte heller om sina tandläkarbesök, vad bilmekanikern sa sist hon var där,
   hur hon beter sig på ICA eller var hon tankar någonstans…
   Hur hanterar folk sin astma?
   Tror du inte I hanterar den på samma sätt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..