ANNONS

Vår måndag

/

Idag har vi lekt här hemma:

Mest denna: Man räknar, vi smyger upp och sedan vänder sig personen om. När Gillis fyllde fyra år i november så bokade jag in Spiderman och han lekte denna lek med alla barn, efter det har den fastnat. I april fyller Sally tre år och då får vi besök av Pippi. Herregud vad stora barnen börjar bli. Gillis blir fem år om sex månader och Sally tre hela år. Är jag mamma till en fem-åring? Det är svårt att ta in.

Hittills har jag gillat alla åldrar. Det är mysigt med graviditet, spädbarnstiden. Ha en ett-åring och framåt. Allt har sina stunder. Jag har dock varit rätt skonad från trots, Gillis hade sin tuffaste period lite innan trots-åldern men det var också då jag fick Sally så det var väl inte så konstigt. Sally är envis som attan men inte trotsig, jag har fått två väldigt enkla barn om man nu får säga så. Jag har inga problem att ta en dusch när de leker, de bråkar sällan, är glada och gillar att träffa nya människor etc. De är med på möten och jag skulle inte ha svårt att resa med dom på egen hand.

Utmaningen med Sally och Gillis har alltid varit sömnen. Trots 4,5 år och 3 år har jag aldrig haft en hel natts sömn med dom. Jag tror Gillis vaknade vid fem en morgon i sin säng för två år sedan men det är väl rekord. Det är därför det är lättare att dom sover med mig. Då somnar de om fortare. Jag hörde en gång ”man får dom barnen man orkar med” och det var väl tur det då att jag ändå fungerar trots uppvak.

Oj, det blev ett litet sidospår. Hur som helst så gillar jag att äta efterrätt varje dag. Livet förtjänar det. Idag åt vi 250 gram fryst mango mixat med en banan, ljuvlig sorbet!

Sedan blev det bad, kurragömma och sedan läsning i min säng. Jag gillar ju att avsluta dagen med att så ett frö i deras små huvuden så ikväll pratade vi om magkänsla. Jag älskar blicken hos Gillis när jag ser hur han bearbetar allt. Det är fint. Nu sover barnen och jag ska strax göra samma, längtar!

58
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00