Ljuset

När jag vaknade imorse var det ett ljus utanför som var helt fantastiskt. Öppnade upp, gick ner och gjorde kaffe och gick upp och la mig igen för att läsa. Barnen är hos deras pappa så jag passade på att njuta av att få ha en lugn morgon hemma i sängen och dra mig. Jag vet att det inte riktigt är okej att säga men det är faktiskt underbart ibland att ha egna dagar. Att ha barnen på halvtid var det som gav mig ångest när jag ville skilja mig. Jag minns hur jag frågade andra nyskilda om man vänjer sig och svaret var ja. Där och då kunde jag inte ta in det men nu kan jag faktiskt svara ja på den frågan också.

Vissa dagar skär det i hjärtat. Men det kommer lyckliga stunder som dessa där jag försöker njuta parallellt som längtan finns där. Den strategin har jag haft i snart ett år. Ta vara på min egen tid och göra något bra av den. Den längtan jag hinner känna efter dom gör att jag är en mycket bättre förälder när jag väl har de hos mig. Det blir kvalitativa dagar helt enkelt.

Nu ska jag koka ägg, jobba en sväng, träna och äta lunch med en vän. Vid fyra hämtar jag barnen. En väldigt bra lördag med andra ord. Kram!

 1. Maria skriver:

  Boken ser ut att vara där bara för prydnad haha.

 2. anna skriver:

  men din längtan till barnen verkar ju inte vara så stark när du ger bort många av dina dagar till ODD och ger du inte bort dem så skaffar du barnvakt och drar iväg.

  1. Emelie skriver:

   FY för kvinnor som dig.

  1. Malin skriver:

   USCH! Det är till att ta fram pekfingret och döma och hitta på fakta där du sitter bakom din skärm! Skäms på dig, du har absolut ingen aning eller rätt att skriva som du gör!

 3. Marie skriver:

  Barnen är hos SIN pappa kanske …..

  1. Sjukt onödig kommentarer.

   1. Louise skriver:

    Ja jag tyckte också att Desirées kommentar var onödig! Barnen är hon sin pappa är korrekt skrivet och det är bra att Marie uppmärksammar det!

  1. HUR kan man vara så bitter?😂

 4. Sandra skriver:

  Jag har barnen på halvtid också och haft i många herrans år och det händer fortfarande att jag gråter efter att jag lämnat dom, i bilen sen när jag åker därifrån. Jag finner ingenting bra med att vara barnledig halva tiden. Absolut ingenting. Man skaffade ju inte barn föratt missa halva deras liv. För det är ju ordagrant vad man gör… jag är halv utan dom..

  Att man blir en bättre förälder föratt man är utan dem håller jag inte heller med om. Däremot blir man ju en bättre förälder om man hinner fylla på sina batterier någongång o ta hand om det egna jag:et också däremellan.. Jag längtar ihjäl mig efter mina barn när dom är hos pappa. Jag tänker på dom varje dag… o hela tiden… vad jag än gör så är dom i tankarna med mig hela tiden….

  Däremot tycker jag du gör det bra att få ihop allting. Jag har ett vanligt heltidsjobb o får knappt ihop livet med det o barnen – ensam. Det är ett pysslande hela tiden. Men man kämpar på. Man gör allt för sina bRn o för mig går dom först. Före jobb, o före allt.

  1. Belle skriver:

   Det kan ju vara ganska bra om man försöker vara en egen person också och inte enbart en förälder 🙂

  1. Det handlar mer om miljöpåverkan, det är fortfarande inte OK att gilla egentid utan barnen för oss kvinnor, vi kvinnor skuldbelägger gärna varandra för annorlunda val i livet. Men det är en gammalt förlegat och omodernt sätt att se på det hela. Vi skuldbelägger aldrig papporna på samma sätt? Jag tror man många gånger är en bättre förälder om man får lite paus emellanåt speciellt med tanke på hur mycket man jobbar i dagen samhälle.

   1. Maria skriver:

    ”Vi skuldbelägger aldrig papporna på samma sätt”

    Du måste skoja. Hela 90-talet (och framåt) minns jag hur människor i min närhet dömt de män som valt karriär före familjen, inte tagit ledigt för att vara hemma med barnen o.s.v. Finns definitivt inte mer förståelse för papporna!

    Less på den typen av argument. ”Du skulle aldrig säga så till en man!” Eh, JO. Det är precis det jag och de flesta 2018 skulle göra. Till och med för nästan 30 år sen som sagt.

 5. Irene skriver:

  Hemska kommentarer.hur står du ut?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..