Fina relationer

Vilken dag! Jag fick in allt jag älskar i ett känns det som. Brunch ute, idag blev det på Sven Harrys, inta D-vitamin i Vasasparken, ett roligt träningspass, hämta barnen, en god middag ihop vi tre och så nu kvällsjobb. Jag har varit så duktig att hålla i mina tårtbitar att livet verkligen känns balanserat vilket gör mig harmonisk. Den tårtbiten jag behöver fylla på lite är mer tid med vänner. Imorgon ska barnen och jag ut och grilla korv och busa i snön med Nils. Nils är en riktig friluftsmänniska och har en podd som heter Vilse. Barnen är taggade på att göra eld (eller ja, titta på så slipper vi missförstånd  bland kommentarsfältet:- )).

Jackan är ifrån min vän Nicoles märke Chaleuer, solglasögonen köpte jag från Dior i New York,  polotröjan från Hong Kong-märket Gana, vita jeans Wakakuu och chokladbruna boots Flattered

Och på tal om att fylla på med vänner-tid; På tisdag ska jag äta middag med Marcel. Jag är så glad över att idag ha vänskapsrelationer med tidigare pojkvänner från tonåren. Jag har haft turen att hitta så kloka och sunda killar trots att jag var så ung. Alla relationer har betytt mycket och stärkt mig. Om Sally och Gillis skulle bli tillsammans med någon som påminner om Marcel eller Nils i tonåren skulle jag bli tacksam. I min exman hittade jag en fantastisk pappa till mina barn. Det valet är jag stolt över.

När barnen och jag kom hem blev det lek och sedan middag. Lax och ris till dom och jag åt lax med lite plock som ni ser på bilden bestående av mango, spenat, nötter, avokado och såser. Jag tycker att det är roligt att låta dom testa nya saker hela tiden. Sedan har vi tittat på Trolljakten på Netflix och läst böcker om Spiderman, Elsa och Blixten. Hur länge ska denna period hålla i sig? När jag träffade Alex Schulman häromdagen för att spela in en podd pratade vi om alla dessa faser. Det finns en slajm-fas vi inte nått än och tydligen så finns det en ny barntrend nu bland leksaker, typ glassar som är mjuka och som man klämmer på så växer de långsamt? Jag ser fram emot allt sådant!

Nu väntar kvällsjobb, kram

 1. Eller som Molly som bara pärlar HELA tiden. Strykjärnet går varmt hela tiden 😅👌🏻
  Bästa presenterna att ge bort, far och mot-föräldrar blir lika glada varje gång.

 2. du är såååå för mycket…..är dubbelt så gammal som dig o har helt andra värderingar till relationer…..tycker du vill låta som att ha det ultimata livet med barn…..tyvärr är det ultimata att ha vardagstid med närvaro,vab,städning,o lite tjsfs emellan……ta dig tid till riktig närvaro som innehåller allt…..med både kärlek o riktlinjer

  1. Är det du som avgör vad det ultimata livet med barn innebär? Det är väl upp till varje förälder?
   Förresten? Vad är grejen med alla punkter i texten?

  2. Eva, du ska alltså vara dubbelt så gammal som isabella men har ändå inte lärt dig att vad som är viktigt för den ena kanske är fullkomligt oviktigt för andra? Det brukar vara en grej man lär sig ganska tidigt i livet, i alla fall bland mig och nästintill alla jag lärt känna under mina 30 år i livet.

   Sedan, du borde minska på antalet punkter i dina texter, det blir otroligt svårläst med så många punkter och inte ha någon stor bokstav vid ny mening.

  3. Hahah what?! Vem har bestämt att det ultimata livet med barn är tjafs, vab, städning?! Sjukaste jag hört. Varför måste livet innehålla nåt så onödigt och tråkigt? Vab är knappast ett val, händer det så händer det. Du får ser till att skaffa ett roligare liv Eva. Låter som du har magsår.

   1. ”Kräks på” är det skummaste uttrycket som finns. Jag skulle aldrig orka umgås med nån som uttrycker irritation o.s.v. med att säga att de ”kräks på” något.

   1. Eller hur. Herregud, alla har ju olika värderingar i livet, vem säger att någons är bättre eller sämre? Det viktiga är att vi alla tar ansvar för våra behov och göra det som passar oss bäst. Tyvärr JÄVLIGT utmanande ibland när det är så många som är åsikter. Fattar inte att folk inte har viktigare saker i livet än att ha åsikter? Tyvärr är det feedback på att man har för små problem. Önskar att alla valde att skapa sig större och viktigare problem så att det inte finns tid och energi att ha åsikter om andra <3

 3. Vilken tur du haft! Jag har haft så destruktiva män omkring mig. Det har varit allt från fysiskt till psykiskt våld. Idag lever jag i en väldigt sund och kärleksfull relation.

 4. Solen ger inte D-vitamin den här tiden på året. Det blir först i april. Kan tipsa om boken som heter ‘D-vitamin’.

 5. Jag är glad att du känner dig mer balanserad i livet. Hoppas du och o kommer ännu bättre överens längre fram.

 6. Så otroligt skönt att ändå hittat ett läge där man kan umgås med X:en utan att det blir jobbigt, akward eller liknande. 🙂

  Jag själv har en rätt bra relation till ett X. Pratar via sms nästan dagligen, är en av de som jag kan bolla tankar med och så. Det känns riktigt bra att ha en vän som känner en utan och innan.

  1. Tror du att vi bara får d-vitamin under sommaren? Det krävs egentligen 10 min per dag i solen för att tanka dagsbehovet av D-vitamin. Åker man utomlands så tankar man för en lång tid framöver.

   1. Nja vi får i oss D-vitamin bara genom kosten på vintern i Sverige (okt-maj) – genom att äta mycket fet fisk t ex. På vinterhalvåret står solen väldigt lågt i de nordiska länderna och UV-B-strålarna som behövs för att kroppen ska kunna producera D-vitamin filtreras bort i atmosfären.

   2. Det Maja skriver stämmer och delvis det du säger Alexandra. 10 minuters solexponering räcker under sommartid. För att UVB-strålningen som ger oss D-vitamin ska fungera krävs det att solen står 45 grader över horisonten. I länder nära ekvatorn utgör inte detta något problem eftersom solen står högt länge. Längre norrut står solen tillräckligt högt endast under några timmar vid lunch och då är det under sommaren. Alltså har vi som minst d-vitamin i kroppen vid denna årstiden. I Isabellas liv utgör nog inte bristen på d-vitamin ett problem eftersom hon vistas i närmare ekvatorn titt som tätt på sina resor under vintrarna 🙂

  2. Roligt när man försöker låta smart fast man egentligen. Inte har bra koll eller är påläst. Hoppas du lärt dig något nytt Alexandra. Vi får inge D-vitamin genom solen under dessa kalla årstider här uppe i Norden.

 7. Har du inget intresse för heminredning alls? Kommer ihåg att du tidigare lät den tårtbiten till en Ida.Själv älskar jag att fixa i mitt hem och inreda snyggt.Den tårtbiten är stor för mig.

 8. Du får utstå så mycket personliga påhopp i kommentarsfältet. Hur kommer det sig att du inte rensar ut sånt? Jag tycker det är trist att det är så dålig stämning bland kommentarerna och det gör att det inte känns så roligt att besöka din blogg, jämfört med bloggar där det är en mycket mer peppande stämning.

  Det här är ändå DIN plattform och du har rätt att neka kommentarer som bara är elaka och okonstruktiva. Klart att folk inte behöver hålla med dig om allt, men ibland är kommentarerna så nedlåtande att jag tycker att de inte finns någon anledning att låta dem vara kvar.

  Kram.

   1. Om de tog bort alla negativa kommentarer så skulle nog Bella tappa hälften av sina läsare så det kommer nog aldrig hända.

  1. Håller helt och hållet med. Får typ ångest av att besöka bloggen med alla dessa kommentarer och vetskapen av att det finns så många fruktansvärt elaka kvinnor som sitter bakom sina datorskärmar och tror att det är ok att kommentera vad som helst. Klart att barn mobbar andra barn när vuxna människor föregår med sådant exempel. Och detta är inget annat än Mobbing även om många tror att man kan skriva och uttrycka sig hur som helst för att personen i fråga har en blogg eller är offentligt. Skrämmande värld vi lever i.

   1. ”Klart att barn mobbar andra barn när vuxna människor föregår med sådant exempel”

    Så naivt att tro att ”mobbing” bara är nåt man lär sig. Som om människor på insidan är skapta för att alltid komma överens, aldrig vara dumma. 🙂 Jag tror vi har det i oss som art att bete oss illa – vissa mer än andra, vid större eller mindre provokation, och det tar sig uttryck på olika sätt. Självklart finns utlösande faktorer som gör den här typen av beteenden mer vanliga i vissa grupper t.ex. Men kom igen, det är en del av att vara människa, att inte komma överens med alla.

    Försvarar inte mobbing för det, menar bara precis vad jag säger: det är naivt att tro att barn fortsätter att mobba för att ”de ser vuxna bete sig illa”.

 9. Hej! Vill bara säga att din headerbild på dig där du har håret uppsatt lite löst och som är tagen ganska nära ditt ansikte är så FIN! Vet egentligen inte vad det är, tycker bara verkligen att du är väldigt väldigt vacker på den. Hoppas du och alla andra här bland kommentarerna får en trevlig söndag!

 10. Vad heter modellen på dessa solglasögon? Vore perfekt att önska mig i push present lagom nu till våren!

   1. Fast tjejer. Ta det lugnt. Ta inte saker för givet, t.ex som att jag skulle KRÄVA en present. Nu var det så att min make frågade mig vad jag önskar mig i push present en kväll när jag stod och lagade middag. Jag lovade att återkomma med några saker jag önskar mig. Bara för att någon får en push present behöver hon ju inte BETT om den? Jag ber inte om födelsedagspresenter eller julklappar heller men får frågan varje år och svarar eftersom jag vet att min make kommer att köpa något hur som helst. Då är det ju bättre att han köper något han vet att jag önskar mig och vill ha. Detta är mitt tredje barn och han har inte tidigare gett mig en push present. Inget jag bett om någonsin eller räknat med och heller inte nu. Men jag kommer likt förbannat svara på hans fråga då han nu uppenbarligen verkar vilja ge mig något. Sen om han köper något är upp till honom. Jag skulle aldrig någonsin begära en present. Barnet är ju en lika stor ”present” till mig som till honom och kommer den ut och mår bra är jag mer än nöjd. Han motiverade dock det hela med att nu är det (antagligen) sista barnet och han vet hur mycket skada min kropp tagit av dessa graviditeter och han vill helt enkelt köpa något fint till mig. Det är ju hans val och inget ni kan kritisera varken mig eller honom för.

  1. Haha asså vi kvinnor tar verkligen alla tillfällen i akt för att få presenter. Tycker det låter så sjukt fånigt med ”push present”. Det är ju inte så att du har nått val om du vill krysta ut ugnen eller inte. Ut ska den ju! Ska partnern ba: Här älskling, tack för att du krystade ut vårt barn!

   Det är en annan femma om partner vill ge nått fint SJÄLVMANT för att minnas stunden men att önska sig ett par solglasögon? Kom igen!

   1. Fast nu handlar det väl kanske inte om pushandes i sig utan att man som kvinna bär ett barn i sin mage nio månader, inland flera gånger om. Man mår kanske illa i tolv veckor, har ont resten av tiden, får foglossningar, går upp tjugo kilo, får obeskrivlig halsbränna. Osv osv osv. Efter man krystat där man riskerar att spricka så ammar man ett barn och blir deras hela näringskedja. Under denna tiden ändras inget för pappan, inget alls. Jag har själv inte fått någon push present men tycker verkligen att tjejer gör stora uppoffringar när de skaffar barn som man kanske kan ha lite förståelse för.

   2. Diana, jag håller verkligen med. Jag baxnar av detta…! Vad fan köp dina brillor själv istället för att tigga presenter.

    Om det hela handlar om att ställa krav på mannen så kan man ju tex önska sig motvarande pensionsavsättningar för den period man är föräldraledig som man skulle haft om man jobbade. Det hade vart lite smarare än ett par jävla brillor.

    Kom igen! Det är 2018!!!

   3. Till ”T”: Om man tycker det är en så stor ”uppoffring” att skaffa barn, bör man då göra det…? Förhoppningsvis så kommer det ut ett barn i slutändan och det är väl belöning även för kvinnan?

    Håller med Diana – vill partnern köpa något för att uppmuntra en kanske jobbig situation så är väl det jättesnällt, men att införa en ”push present”, önska sig och typ kräva att man ska få något är för min del lite over the top…

    Och för att förtydliga: Ja, SJÄLVKLART kan det vara JÄTTEjobbigt att gå igenom en graviditet likväl som att vissa mår superbra hela tiden ut.

    ”Om jag ska bära ditt barn så vill jag ha en present i gengäld.” Njäe…

 11. Bokstavsfasen är också en underbar fas. 😍 Då är Clicko perfekt som leksak! Låt barnen bygga sina bokstäver fysiskt och inlärningen och förståelsen ökar. Lek och lär 😀

 12. Hej😊
  Jag söker efter bra personal till min mamma för städ, tvätt och matlagning. Vill ha en person med bra kvalifikationer. Kan du hjälpa mig var jag ska vända mig? Vilken firma kontaktade du? Tacksam för svar.
  Kram Eva

 13. Vad härligt att kunna vara vän med sina ex. Har ni varit vänner ända sen det tog slut eller återknutit kontakten på senare dagar? Vore intresant med ett blogginlägg som handlar om just din syn på vänskap med ex. Har det alltid fungerat smärtfritt? Vad är dina tips för att kunna bevara vänsakapen med sina ex? Kram

 14. Hej Isabella!
  skulle du kunna gra ett inlägg hur din hud är nu, är acnen borta? om den är, så vad gjorde du för att få bort den? Har själv fått så mycket finnar nu påsistone och jag börjar li så lack på det… Har testat allt känns det som men inget hjälper..är 23 år gammal så tånorsfinnarna borde inte vara kvar..

  1. Hej Anna!

   Jag har själv problemhy och ett misstag jag gjorde var att köpa väldigt uttorkande produkter gjorda för finnig hy. De gjorde bara att huden blev värre. Ett tips: Återfukta!! Tvätta ansiktet med mandelolja (yes olja, det är en myt att det är dåligt för finnig hy) och återfukta med aloe vera. Min hy har aldrig sett bättre ut 🙂

   Ett annat tips är lush ansiktsmasker och ansiktsvård generellt. Life savers! (ekologiska och jättesnälla mot hyn)

   1. Det är inte alls en myt. Tar jag olja i mitt ansikte skulle jag få minst 20 nya finnar jag inte hade innan och det skulle ta flera månader att bli av med dem och det skulle bli ärr. och jag skulle må fruktansvärt psykiskt dåligt. Mitt bästa är acos acneserie det håller min acne i schack. jag blir inte av med den men den hålls i schack. Vi med acne behöver inte återfuktning eftersom vi redan gar en överproduktion av fett från talgkörteln i huden. Ju mer den blir täppt desto mer acne. Jåag har haft acne sen jag var 12 idag är jag 33 år och har samma acnehud så jag vet vad jag pratar om.

  2. Jag har gjort samma resa som Isabella har gjort. Gå till en hudläkare och få Roccacutan/tetrasyl utskrivet. Det är ingen för den veke, utan det är tufft att gå på eftersom det följer med sina biverkningar som inte alla kan hantera. MEN det är värt att stå ut, för slutresultatet är Amazing, bokstavligt talat. Så mitt tips är att gå till en hudläkare, få det utskrivet, var beredd på att hen kommer nämna dom mest självklara saker att utesluta: vissa livsmedel(mejeriprodukter, socker, fet och stark mat påverkar huden negativt, träning+ dricka mycket vatten påverkar huden positivt. Men även investera i en bra hudvårdsprodukt, jag använder Dermalogica(rengöringsgel + microfoliantpulver, som fungerar som en skrubb för ansiktet, tar bort döda hudceller) sedan några år tillbaka, bästa hudvårdsmärket om du vill bli från acne men även att gå osminkad, använda så lite smink som möjligt eller rengör både sminkborstarna OCH huden både morgon och kväll för bästa resultat.

   Jag tycker synd om människor med acne när jag vet att detta ovan har hjälpt mig så mycket till en acne fri hy. Har aldrig mått bättre sedan jag blev fri ifrån det och då ska det nämnas att jag hade fruktansvärd acne.

 15. Du äter såklart vad du vill. Men undrar om varför du säger i intervjuer att du är vegan sedan 1,5 år när du äter fisk? En vegan äter inga djur. Att du avstår från rött kött gör dig inte heller till vegetarian. Och även om du äter veganskt 99 procent av tiden är du inte vegan om du samtidigt äter djur ibland. Varför är det så viktigt att sätta ettiketen vegan när du inte är det? Säg istället att du föredrar att äta växt baserad mat, drar ner på köttätandet. Men kalla dig vegan när du äter djur? Förstår inte meningen med det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..