Bikramyoga

Igår testade jag Bikramyoga hos Bikramyoga Östermalm. Det är yoga i värme. Vi var några från kontoret som körde ett 60 minuters-pass via FitnessCollection. Det tar alltid mer än en timma när man tränar över lunchen, man ska gå i rimlig tid, byta om och ordna med lunch efter duschen. Fastän att arbetstid försvinner för anställda är det värt det. Jag märker själv hur min dagliga träning sedan årsskiftet har fått mig att må otroligt bra och timmarna som jag är på kontoret är jag ännu mer vass och pigg mentalt.

Träning och dagishämtning i rimlig tid är viktigt att ha här för att motverka inre stress. Vi har alltid varit ett aktivt företag och tränat varje vecka (bara jag som inte alltid hängt med under två graviditeter och mammaledigheter), det vore roligt att mäta vår sjukfrånvaro med snittet i Sverige.

Bikramyogan var häftig. Första tio minuterna ville jag gå därifrån, kombon av värme samt att djupandas var ingen höjdare men sedan kom jag in i det och jag var lycklig hela dagen efteråt. Kul! Nu är hela gänget (ej NTH) på en flight mot Marbella, Pingis och jag flyger vid 13.00 idag. Jag längtar otroligt mycket!

 1. Jenny skriver:

  Har du många anställda med barn? Jag som har två är inte sjuk ofta, men betydligt oftare än innan jag fick barn. Då var jag aldrig sjuk. Tänker att det påverkar sjukfrånvaron en hel del.

 2. Anna skriver:

  Kolla HealthWatch, då får man fakta kring hur folk faktiskt mår. Sjukfrånvaro hade vi knappt då jag jobbade på den numera extremt framgångsrika startupen. Folk vågade inte vara sjuka för det sågs som dålig arbetsmoral.

 3. Tina skriver:

  Härligt med företag som verkligen ser fördelarna med friskvård på arbetstid (y)
  Jag har verkligen fastnat för yoga. Började när jag var gravid och nu är det ett perfekt andningshål under bebistiden 🙂 Har dock aldrig testat bikramyoga, men de jag pratat med som testat har varit lyriska. Får skriva upp det på min Bucketlist 🙂
  Med vänlig hälsning Tina
  http://www.nouw.com/ettriktliv

 4. J skriver:

  Spännande! På mitt jobb mäter vi frisknärvaro. Vi har under en tid kämpat med hög andel sjukfrånvaro och har gjort många förändringar så som att alla medarbetare erbjuds massage 45 minuter i månaden på arbetet (dock utstämplad), vi får träna 1 h i veckan på arbetstid och vi jobbar med hälsa och värderingar dagligen. Det har kostat men vinsten i det långa loppet är otroligt! Vi har positiva och engagerade medarbetare och nu pratar vi somsagt frisknärvaro när vi mäter för att inte det negativa ska betonas hela tiden.
  Lite tips till er, dock verkar ni ha rätt inställning och bra medarbetarskap i ert företag! Tummen upp för moderna företag som tänker rätt!

 5. Tina skriver:

  Förskolehämtning*

  1. Emilia skriver:

   Herregud, vad spelar det för roll?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..