Skrivbordet

Jag såg att ni kommenterade kring Sallys barnstol igår, det är så svårt det för Sally kräks varje gång hon sitter baklänges i bilen i mer än 10 minuter. Det resulterade i att hon inte vågar åka bil längre vilket gör livet lite knepigt. Jag provade att vända på henne för några veckor sedan och efter det kräks hon inte mer. Är det någon som har haft samma situation med sin treåring? Hur löste ni det?

Imorse när vi åt frukost tittade vi förresten på klipp från Disneyland i Paris. Det hade varit roligt att komma iväg i vår med barnen samt himla utmaning att lyckas med det själv. Jag har varit på Disneyworld och det var fantastiskt roligt, har ni erfarenheter av Paris så kommentera gärna. Idag väntar en lugn kontorsdag. En massa admin, produktmöte, lunchträning och fix inför resan imorgon.

Ny favorit, Lip oil från Clarins. Ett av mina favvomärken. 

 1. Malin skriver:

  Hej!
  Jag hade samma problem med våran mellantjej, vi kom inte långt innan hon mådde illa så vi fick vända henne trots att dom ”ska” sitta bakvänt längre….

 2. Jag var på Disneyland Paris med min mamma och bror när jag var liten. Mamma skiljde sig när jag var fyra, hon var 28 år. Hon löste resan så att hon bjöd med sin närmsta kollega från jobbet som jag och min bror vad vana att umgås med (vi var med mycket på jobbet, obs! jag trivdes där) den manliga kollegan och morsan hade säkert nån form av relation, men i min och min brors ögon var han Erik från jobbet. Det var liksom helt normalt, mins bara att papp insinuerade nåt som jag själv upplevde som opassande eftersom han som sagt för mig bara var mammas arbetskollega och vem vill inte följa med till Disneyland liksom?!

 3. Jag känner igen det där med kräks. Vår son kräktes jämt. Han hann allt som oftast med en kräk på bara 5 minuters biltur. Tricket blev att vi slutade åka bil i vardagen. Det funkade eftersom vi bodde i stan. Så fort vi skulle använda bil tajmade vi med hans sovstunder. Hellst att vi fick honom att somna i bilen innan vi åkte. Å när han sov kräktes han inte. När vi vände honom framåt i bilen slutade han kräkas. Men vanan att inte använda bil i vardagen sitter fortfarande kvar … 10 år senare ☺ Men nu åker vi tom på bilsemestrar, men är alltid kittade för att parera kräk. Jag är apotekare med mångårig erfarenhet av läkemedelssäkerhetsarbete å har därför väldigt bra koll och kunskap om läkemedel. Jag ger bara mina barn åksjukeläkemedel när jag inte ser något annat alternativ (tex långa resor). Mina andra barn har varit mer ”normalåksjuka”, men oxå blivit mycket bättre av att åka framvänt i bilen. Vi har vänt barnen framåt strax före fyraårsåldern, men jag tror inte vi orkat vänta så länge om vi inte kunnat skippa bilåkandet till vardags. Vi har bott i andra länder med barnen (USA och Australien) å där har de tyckt vi varit konstiga som haft barnen bakåtvända ☺

 4. Käthe skriver:

  Disneyland är säkert ett hit, men jag skulle råda dig att åka med annat vuxet sällskap. Det verkade som om du funderade på att åka själv med barnen, men det blir säkert alltför stressigt på ett sånt ställe med alla intryck och folkmassor och ingen avlastning, t ex vid toalettbesök m m. Kanske med nån annan barnfamilj?

 5. Vänd tillbaka stolen och sätt plåster över Sallys navel istället!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..