ANNONS

Lek-ansvar

/

Det var ett rådjur i trädgården idag när vi kom hem från förskolan, väldigt underhållande tyckte barnen. Den stod där länge och åt något jag inte kunde se. Villalivet. Som jag älskar det. Sedan blev det pannkakor till middag. Resten av kvällen har vi lekt kurragömma, badat och lekt affär i lekrummet. Jag har fått två väldigt lugna barn, dom skulle i princip kunna sitta en hel kväll med böcker, Netflix och iPad. Men min relation fördjupas ju inte med dom av att sitta i samma soffa tyst från 17-19 och stirra på en skärm.

Jag ser det som att det är mitt ansvar som mamma att bjuda in till lek. Jag kan inte förvänta mig barnen ska sluta se på en skärm självmant, det finns ju till och med vuxna som har svårt att släppa. Därför får man vara lite påhittig, framför allt det ena barnet behöver jag locka lite. När vi leker och skojar blir det en annan kvalitetstid ihop och vår relation fördjupas. Det är viktigt för mig. Framför allt älskar jag alla dialoger som uppstår under tiden.

Nu sover dom i min säng och jag ska packa det sista inför Marbella imorgon, såsom necessär och träningsplagg. Min flight går vid 13.00 så jag hinner lämna på förskolan utan stress, träna och ha en stund på kontoret.

129
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00