Tidig middag

Barnen önskade att äta på ”japanska restaurangen” idag efter förskolan. Det är alltså vårt sushiställe. Sashimi till mig och kycklingspett till Sally och Gillis. Det är alltid roligt att hitta på saker med dom och jag märker hur barnen utvecklas i allt vi gör. Gillis fick beställa maten och sedan pratade vi om Japan. Eftersom jag är iväg mycket tittar vi ofta på världskartan och barnen undrar och jag berättar. Den engelska Nanny-kandidaten vi hade på gång blev inte av så nu klurar jag på en amerikansk aupair. Jag vill så gärna få in språket. Har ni tips på sidor?

Nu sover barnen och jag har min vanliga kvällsrutin; dusch, jobb och läsa. Kram och hörs imorgon!

 1. Anna skriver:

  Jättesmart med engelsktalande au pair! Varför inte få in språket naturligt om man har möjligheten? Det är ju inte alls att sätta press på dem, bara att hjälpa dem på traven. Kram!

 2. Johanna skriver:

  Vi har använt greataupair.com i många år och hittat 8 aupairer över åren, från USA och Australien. För barnen har engelskan inte varit några problem, de lär sig snabbt när de är små. Idag är alla två-språkliga och har haft stor nytta av det utomlands och i skolan.

 3. Therese skriver:

  Jag är själv Au pair i USA just nu och jag tror inte en Au pair skulle passa ditt liv.. när man är Au pair är man både ”barnvakt” men även en del av familjen. I min familj jobbar föräldrarna till 6-7 varje kväll så jag tar hand om barnen innan och efter skolan. Men du värdesätter ju den tiden med barnen efter du hämtat dem och vill spendera den tiden med barnen, vad tänker du att Au pairen ska göra då? Du har ju en person som lagar mat och folk som städar ditt hus? Ser inte riktigt vart du behöver hjälp av en Au pair? Vad ska han/hon göra när barnen är hos sin pappa? Bra att ha hjälp om det krisar eller kör ihop sig med ditt jobb, men en Au pair behöver ju fler timmar än så. Inte bara bli ”inringd” när det behövs. Hoppas du förstår vad jag menar.

 4. lotta skriver:

  Jag är finlandssvensk, har lärt mig flytande svenska och finska sen födseln, och gick i en English club när jag var fyra år gammal. Flerspråkighet är alltid en rikedom, och barn lär sig så sjukt snabbt! Jag är nu gravid, och så otroligt tacksam över att kunna ge hemifrån både finska och svenska (jag kommer att tala svenska, min man finska) och vore fantastiskt roligt om barnet kunde gå i ett engelska talande dagis. I finlandssvenska kretsar är det standard att kunna tre språk, och många har även fått t.ex. tyska och franska som barn.

  1. Till Lotta
   Hej,
   Hur definierar du finlandssvenska kretsar?
   Vad bygger du ditt begrepp ”standard” på i detta sammanhang?
   Mvh
   Nyfiken finlandssvensk

 5. Anna skriver:

  Förstår inte dem som tycker du ska vänta med språk och låta barnen välja själva.. det är väl skit smidigt att ta det redan från att de är små. Tänk på de barn som tex har tvåspråkiga föräldrar som pratar två olika språk hemma från födseln, de barnen väljer man ju inte att vänta att lära ena språket för att fråga om de vill?!.. äh, kan de engelskan från tidig ålder kommer de sen kunna lära sig andra språk enklare! Och hur grymt är det inte att kunna massa olika språk! Klart man vill om man kan! 🙂

  1. Sigrid skriver:

   Lite skillnad på att ha föräldrar som pratar två språk och detta fall? Isabellas modersmål är svenska, dvs hon är inte tvåspråkig från födseln? Engelskan har hon lärt sig från skolan och sen nu i arbetslivet. Svenska skolan börjar lära barnen engelska i väldigt tidig ålder och det räcker väl för att de ska bli duktiga på engelska sen i vuxen åldern. Varför ska de ha en engelsktalande nanny när de inte ens kan engelska nu? Förstår du vilken kommunikationsproblem det kommer bli? En annan sak hade ju varit om nu Isabella eller hennes ex-man talade engelska med dem från födseln, vilket de ej gjort. varför stressa?

   Jag som är utländsk fick ju mitt modersmål från födseln, för att vi pratar språket hemma, hela tiden. Sen på dagis lärde jag mig svenska och pratar det minst lika bra. Skolan lärde mig engelska och det kan jag minst lika bra! Gymnasiet lärde mig tyska och även det kan jag jättebra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..