Soligt Sthlm

Imorse när jag satte mig i bilen efter att jag hade lämnat barnen fick jag lyckorus i hela kroppen. Dom var så peppade på förskolan, himlen var blå och solen var framme. Jag skulle inte säga att jag är så väder-påverkad egentligen, reser man mycket spelar det ingen roll riktigt vilken temperatur det där. Det är ju ändå in och ut från möten så kläderna är samma. Men att få se lite sol påväg mot kontoret på morgonen blir man ju glad av. Jag har haft mycket fokus på PR under dagen, jag har träffat Maria Ahlgren som är skönhetsredaktör för Damernas Värld och har skrivit boken Beauty Food. Vi pratade skönhetstrender och så berättade vi såklart om Löwengrip. Vi åt lunch på Sturebadet, jag kan verkligen rekommendera deras fantastiska buffé. Riktig Beauty food.

Sedan hade jag en anställningsintervju med en person som söker tjänsten som pr-ansvarig för vår bolagsfamilj. Ett stort men roligt jobb. Vi är ca 45 anställda idag, 30 här på kontoret, 10 nere hos Flattered (de har kontoret typ under vårt stora) och så har vi fem på distans. Det var länge sedan jag slutade att sitta med i anställningsprocess. Idag träffar jag endast slutkandidaten. Jag brukar alltid låta den chef som kommer att arbetsleda få ha veto om personen är anställningsbar eller inte, jag är oftast för långt ifrån i organisationskartan för att min åsikt ska vara avgörande.

Dagens outfit, polotröja från Massimo Dutti, kortare byxor från FWSS (adlink), väska och skor Flattered. 

Men något som vi har behövt tänka på i våra rekryteringar är att vi är för homogena. Ett tag var majoriteten yngre än mig själv men idag är ålderspannet från 21 till 67 år. Både vår CFO och Vice VD är mer seniora. Vi har inte haft råd med mer erfaren personal tidigare utan har lärt upp alla som varit här, många har i sin tur gjort enorma karriärsresor vilket jag är stolt över. Vi blir också allt fler killar vilket är bra sedan kommer alla ifrån norr till söder, vi är nog endast fem stockholmare av 45 personer. Men vi kan bli ännu bättre och få in folk med olika bakgrunder.

Hur homogen/heterogen är er arbetsplats?

  1. Nu var jag tvungen att räkna efter. Jag jobbar på Yamaha Motor (snöskoter, atv. mc, mopeder, båtar m.m). Vi är om jag räknar rätt 57st fördelade på tre kontor. Totalt är vi 15 tjejer. Så rätt så mansdominerat, vet inte om det har något att göra med den bransch jag är i 🙂

    Jag trivs ändå superbra, har fantastiska jobbarkompisar och störs inte av att det är mer killar än tjejer.

  2. Just nu extremt homogent eftersom det bara är jag i mitt företag men det är absolut ett perspektiv som jag kommer ta med mig in allteftersom företaget kommer att växa 🙂

  3. Hej skriver:

    Ni är väldigt homogena. Bilder du lagt upp när hela företaget är med, tex julmiddag eller likande man man tydligt se att 99.9% är etniska svenskar. Hur är det något snnat än homogent?!

  4. Emilie skriver:

    Jobbar som Biomedicinsk analytiker på sjukhuslab. Vi är väl runt 20 stycken och 18 av oss är vita kvinnor 25-64 år gamla. Åldersspridningen kan verka väldigt heterogen men det är extremt glest mellan 35-55 år. Vi är som två väldigt homogena grupper, en äldre och en yngre.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..