Kär i deras pappa?

Klockan är inte ens halv nio men jag ska strax krypa ner bland två små varma kroppar och gå och lägga mig. Jag behöver en lång natt för återhämtning. Alltid gosigt att passa på när barnen är hemma. Vi har haft en mysig eftermiddag och kväll ihop, vi har ritat, klippt med sax och gjort en kudd-båt på golvet där vi läste och la pussel på ipaden. Men kvällens höjdpunkter har varit alla skratt och samtal. Det är så kul att kunna umgås med sina barn. Vid sex satte dom sig på barstolarna, jag gjorde te och ställde fram jordgubbar till kvällsfika.

Jag fick en tuff fråga av Gillis ikväll som jag svamlade bort svaret på. Han frågade mig om jag är kär i hans pappa. Det är jag ju inte. Men jag fick undvika min Saga-fälla (svara ett kort nej) och istället ta upp att jag älskar honom på något sätt eftersom han är deras pappa. Men jag blev obekväm och otydlig och Gillis märkte det. Jag tänker klura på något klokt och svara igen imorgon. Jag avskyr när något skaver i kommunikationen, vill att allt ska vara tydligt för Gillis och Sally.

God natt allihopa!

 1. Hannah skriver:

  Jag svarar så här;
  Att vara kär innebär att man blir alldeles pirrig och varm i kroppen och att man alltid vill vara nära någon.
  Att älska någon gör att man alltid har en plats i sitt hjärta för den personen och att man är glad och tacksam för att dela något med den personen.
  Jag är inte kär i din/er pappa för vi bor ju heller inte ihop. Men jag kommer alltid älska er pappa för att tack vare honom så får ju jag dela tiden med er och den tacksamheten gör att han alltid kommer ha en plats i mitt hjärta, tillsammans med dig/er.

  1. Mickan skriver:

   Så fint beskrivet Hannah!

 2. Emma skriver:

  Min dotters pappa och jag separerade när hon var ca 10 månader. Sedan dess har han hört av sig väldigt sporadiskt via Skype och nu var det över två år sedan vi hörde av honom. De har inte träffats sedan vi separerade. Nu är min dotter 5 år och har såklart börjat fråga saker. Jag fick frågan: ”varför har inte vi en pappa som bor med oss” och mitt svar blev: ”för att jag och din pappa inte är kära i varandra och för att en mamma och en pappa ska bo ihop så måste man vara det. Men både han och jag är väldigt kära i dig”
  (Jag vet ju inte något om hans känslor för henne eftersom han varit totalt ointresserad de senaste två- snart tre åren, men jag vill inte att hon ska känna att hennes pappa inte älskar henne så just nu är det mitt svar). Jag tror absolut inte att det är farligt att säga till barnen att mamma och pappa inte är kära så länge man är tydlig med att båda två älskar barnen trots det.

 3. Jag tänker att en sån kommentar ändå är väldigt bra ”Jag kommer alltid tycka om honom/att han är viktig för att han är er pappa”. Min mamma sa alltid så vilket värmde, även om jag visste att de som personer inte var nåt för varandra. Då gäller det ju ändå att se att den människan ändå har skapat två underbara barn.

 4. Ana skriver:

  Livet är enkelt men människan gör allt komplicerat. Ibland undrar jag på vilken planet jag har hamnat haha 😉

 5. Så gatt du skrivit att du älskar honom, läste nog lite snabbt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..