Fem nycklar för balans i min vardag

Åh, jag känner mig så lycklig och i balans. Jag satt i bilen påväg från mina vänners lantställe imorse och utvärderade varför året har fått en sådan himla bra start (som även blir till grund för hela 2018):

1 Jag har verkligen varit noga med min balans i vardagen. Sett till att alla ”tårtbitar” har fått utrymme. Barntid, jobbtid, egentid, inspiration, vänner, träning, lämna Comfort zone och återhämtning. Jag har kikat på veckan varje måndag och sett till att jag hinner med allt ovanför. Det har varit prio.

2. Träningen har gjort susen och jag tror nog att jag kommit i mina nya rutiner efter en månad. Eller är det tre månader det krävs för att skapa en vana? Hur som helst, under mina småbarnsår som gift hade jag svårt att träna på morgonen på grund av lämning och vardagspusslet i sig. Nu jag komma upp tidigt halva veckan och gå direkt till träningen innan först mötet. Dagen får en otroligt mycket bättre start. Mitt tålamod ökar och jag behåller ett lugn inombords på ett sätt jag aldrig tidigare upplevt. Nu tränar jag varje morgon när jag inte har barnen och har som mål att behålla det så framför, träningen påverkar hela veckan positiv.

Direkt när vi kom hem idag blev det lek ute. Två minus och en massa sol!

3. Ett mål jag satte i Maldiverna (åh har fortfarande glömt min recension, den kommer!) var att tillbringa mer tid med människor som vill mig väl. På riktigt. Jag har alltid känt mig ensam men börjar inse att jag faktiskt har fantastiska människor som bryr sig om mig och som jag bryr mig om. Jag har haft svårt att släppa garden och släppa in – Då blir det svårt för relationer att fördjupas. Under januari har jag varit duktig på att hitta kvalitetstid med vänner och vi har många roliga weekends som väntar i vår. Nästa helg är jag i London för jobb måndag och tisdag men då åker Sheila och jag dit redan på lördag. Kul! Ikväll äter jag middag med Nils, att få ha honom i livet betyder mycket.

Barnen tog med varsin vagn på promenad. Jag lämnar barnen till Odd vid fyra idag. Jag är tacksam över tre fantastiska dygn tillsammans. 

4. Kost och sömn. Jag har varit hård på att sova sex timmar per natt, jag har svårt att få till mer sömn på grund av att det finns så mycket jag vill göra om dagarna. Sedan försöker jag sova ut en dag i veckan. Det gör jag genom att gå och lägga mig med barnen. Gällande kost äter jag väldigt hälsosamt sedan 1,5 år tillbaka och saknar fortfarande inte kött. Jag har hittat ett måttligt sätt att leva vilket gör allt enkelt. Allt är tillåtet (som jag alltid tänkt) men det är aldrig en hel chokladkaka längre utan 1-2 bitar om dagen istället.

5. Energy management. Om det är något som jag är expert på är det time management. Men något som jag faktiskt är en mästare på är Energy management. Hur man hushåller på sin energi. Jag tänkte faktiskt skriva ett egen inlägg om det för det är bland det viktigaste verktyg jag har om dagarna. Det är inte så att jag har extremt mycket mer energi än någon annan, det handlar mest om att jag vet precis hur jag bränner varenda procent av den varje dag och skulle aldrig låta något gå till spillo. Att lära mig kanalisera energin har varit min framgångsfaktor. Men även trycka på hold när jag möter energitjuvar. Mer om det sen.

  1. Isabella har bloggat i tio år och kommentarerna har varit betydligt värre än nu.Skulle Isabella lägga energi på att grubbla över allas kommentarer skulle hon bränna ut sig direkt.
   Det kommer ju faktiskt ortoligt många fina kommentarer också,glöm inte det.

   1. Många kommentarer ger bloggen ett högre ekonomiskt värde därför älskar Isabella när det diskuteras hej vilt här vad det än är !

   2. Anna – Men vilken tur att du känner Bella så väl, så du kan svara för henne o vet precis hur hon tänker o känner!

 1. Så bra inlägg Isabella!
  Jag befinner mig i Melbourne nu och jag har precis lagt upp om min första dag här, vi var på galet stort poolparty idag, var så kul.
  Följ gärna min resa för er som vill:)
  Kram<3

 2. Hej!
  Intressant inlägg och viktigt.
  Vad gör du med inspirations-tiden? Hur och var hittar du inspiration? Är det inspiration till något jobb, eller mer generellt?

  🙂

 3. Hej Isabella!

  Jag älskar ditt torrschampo 😊 använder det alltid när det är dags för utgång och jag behöver få volym och stadga i håret. En önskan är ett till torrschampo som inte får håret så strävt som det som finns nu, som ger håret mer en fräsch känsla och får bort fett i hårbotten, ungefär som Batiste torrschampo.
  Tack för alla fina produkter, hittar alltid något nytt jag vill testa när jag handlar dom på apoteket.
  Kram

 4. Hur tänker du göra med träningen när du ska ha barnen varannan vecka? Ska du bara träna varannan vecka på morgonen då? Ingen kritik utan nyfiken bara, hehe.

  1. Jag kan tänka mig att hon kommer att träna på jobbet då de har sina klasser ibland om jag har läst rätt i bloggen sedan kan man alltid träna. Innan barnen vaknat, när de lagts sig, på jobbet sittandes i stolen går att hitta massa övningar eller på lunchraster. Det finns bara ursäkter till varför man inte kan göra något när man i själva verket kan göra mycket under en dag. Allt handlar om prioriteringar 🙂

 5. Har du alltid känt dig ensam…?
  I augusti 2017 skrev du ju:
  ”Jag har hittills inte känt mig ensam i huset eller ensam överhuvudtaget. Jag trivs med mitt egna sällskap och jag trivs att vara själv .”

 6. Åh Nils! Alltså jag minns tiden ni var tillsammans och han brukade skämta med läsarna om sin sommarkatt, och jag skrattade så jag vek mig. Tyckte han alltid verkade vara en sån rolig, genuin kille. Så fint att ni har hittat tillbaka till en vänskap.

 7. Bästa Isabella. Det måste vara underbart att känna sig så nöjd med sig själv som du verkar göra. Om man är självgod så måste det ju vara underbart att vara skrytsam bloggare och ideligen tala om för andra avundsjuka människor hur perfekt man är..

 8. Lika klara tankar och säkerhet som när du gav råd om hur hålla äktenskap vid liv med småbarn. Och hur man kombinerar familj, barn o karriär. Tårtbitar hit och tårtbitar dit. Efteråt är verkligheten nåt helt annat än du skrev här. Var och en med sitt, men ja, osäker på om du lever som du lär. Tack o lov spelar det ingen roll! Valt att göra helt annorlunda. Och är riktigt nöjd, både med då och nu. Men tror inte att nån annan kunnat visa min väg. Gick på magkänsla. Så idag har barnen föräldrar som var hemma mestadels då de var små, pengar på kontot, båda föräldrarna under sammma tak, medans vi har timmar att sätta på löpning och god mat. Fortfarande råddigt hem, ärvda kläder, hår som ett troll och älskar vardag, familjen, kollegor och skratt! Behöver inte vara så seriöst, ambitiöst, inrutat och upplagt hela tiden. Kan mot förmodan bli bra ändå.

  1. Tack för nyanser. Människor gör olika. Fast det vore ju värre om alla gjorde exakt lika 😊 Pratade med en på jobbet som varit hemma med barnen i över 10 år och der hade jag själv INTE önskat, gillar verkligen att jobba, men passar mig/oss bra att jag jobbar deltid. Så var och en gör ju på sitt sätt. 😊

  2. Jag skulle säga att dessa tårtbitar antingen är ett spel för galleriet eller så försöker Isabella övertyga sig själv om att allt mot alla odds kommer bli bra. Det dåliga samvetet över ett kraschat äktenskap (som ända fram till slutet beskrevs som världens bästa team work) och dåliga samvetet över att vara borta från sina barn så mycket gör att hon vill måla upp en bild om det perfekta livet…

  3. Alla är olika. Saker och ting förändras trots ens planer och väletablerade rutiner. Det man sagt idag kan förändras i morgon. Så what? Livet är en balansgång, speciellt med småbarn.
   Härligt att småbarnslivet funkat för dig. Hoppas mamma till dina barn känner likadant.

 9. Hur går inställning ”allt är tillåtet” ihop med att du nyss skrev ett inlägg om att du absolut inte äter något socker eller gluten?

 10. Jag är så intresserad och nyfiken på hur du äter, så skulle uppskatta enormt att se en vad-jag-äter en vanlig dag!

 11. Härligt att du har kommit igång med morgonträningen. Ska också ta tag i det. När jag förr tränade tidigt på morgonen gick det så mycket bättre på jobbet. Jag var skärpt och fräsch i hjärnan hela dagen till klockan 18.00 sen var jag lite trött. Men jag klarade av mycket press under dagen. Så dina möten kommer att gå bättre nu och jag tror du fattar bättre beslut.
  Härligt att du träffar Nils han var så härlig och jordnära och hade sjuk humor.
  Bra att du sover lite mer nu och att du lägger dig tidigt med barnen. Det måste vara så mysigt. Jag har inga problem att öppna mig men berättade för mkt för en vän som sa fel saker till mig och hon var en energitjuv så jag bröt med henne. Så jag tycker det är bra att du är försiktigt trots allt.

 12. Jag vill veta allt om energy management!! Aldrig hört talas om termen tidigare men verkar sjukt intressant om det finns strategier för att använda sin energi på ett optimalt sätt.

 13. Hej! Jag har en önskeprodukt!
  Typ dubbeldusch fast för tjejer! Schampo, balsam och duschtvål i ett. Gärna med goda dofter. Skulle vara såå skönt att bara ha med sig EN flaska till gymmet/badhuset istället för tre. 👍🏻 Har inte hittat nåt sånt ännu iallafall. Nån som vet om det finns?

  1. Brukar finnas schampo och duschcreme i en från en del varumärken men har aldrig hört med balsam med. Head and schoulders har kombon schampo och balsam i en men inte duschcreme med men min sambo(man) använder sån till allt.

 14. Känner mig mycket väl igen mig på nr tre; om att umgås med människor som vill en väl, på riktig. O det att släppa garden. Jag är vuxen, men har fortfarande ont för att släppa människor in i mitt liv o inte minst trust them.

  Lycka till vidare. :o)

  Kram från grannlandet i väster.

 15. Älskar såna här inlägg, det ger mig så mycket inspiration! Energy management låter mycket intressant, ser fram emot det inlägget!
  Ha en fin vecka!
  Kram Annica

  1. älskar också såna här inlägg och det är glädjande att se hur du delar med dig. Just det här med att fokusera på rätt saker och inte slösa på sin energi är väldigt intressant.

 16. Tack för ett fint inlägg! Älskar när du skriver om sådant här, det är så peppande och ger bra verktyg till sin egen vardag!

 17. Skönt att du känner att du hittat en lycka och balans.
  Väldigt inspirerande och bra inlägg.
  Längtar verkligen till inlägget om Energy management.
  Härliga bilder till inlägget också.
  Hoppas du får en fortsatt fin vecka. 🙂

 18. Hej!
  Jag undrar bara hur förskolesystemet fungerar i Stockholm? Får man lämns barnen på förskolan för att åka pch träna hos er? Det får inte vi här i norrland. Då är det endast resttid till och från jobbet som får räknas utanför arbetstiden. Tacksam för svar!

  1. Vad jag vet finns ingen sådan regel i Stockholm.
   Jag är lite nyfiken på hur man förhåller sig till den regeln om man är frilans, egen företagare, då man ofta bestämmer helt fritt när man jobbar. Eller arbetar flex och pappan lämnar och man själv väljer att gå till jobbet innan förskolan öppnar för att sen kunna gå tidigare på eftermiddagen från jobbet för man vill t ex träna, handla, ta en fika, lämna bilen på verksaden,vilket då alltså inte är tillåtet. Eller? Supernyfiken!! Känns som t ex någon som är ensamstående har det eintigt tufft då! Och att barnfri tid utanför jobb då blir superdyret (barnflicka) eller utebliven (om man nu inte hr snälla mor-/farföräldrar eller liknnde i närheten)
   Oj, svävade iväg lite… Men tanken på sånt upplägg skapade många tankar.

  2. Hej,
   I stockholm får du göra precis vad du vill när du har lämnat ditt barn på förskola! Och du får ha det där från öppning till stängning om du så vill, utan att uppge anledning…

  3. Det får man inte i något län skulle jag tro, det är därför Bella skriver att hon kan komma upp tidigt halva veckan för att träna dvs när hon inte har barnen. Förskola är kraftigt subventionerat av staten dvs av skattepengar och barnen får vara där för att du ska kunna jobba (och betala in skatt). Du kan inte använda det som barnpassning för att ägna dig åt fritidssysslor. Däremot finns det en del gym som erbjuder barnpassning när du är medlem hos dem.

 19. Energy management låter jättespännande, ser fram emot att läsa inlägget! Är just nu mammaledig med en liten gosse och ser fram emot att komma tillbaka till jobbet och då hade lite nya tips och tricks varit intressant att testa! 🙂

 20. Elakt mot ODD???? Odd??
  Läste ni inte inlägget????????
  Elakt mot Isabella. mycket elakt och kränkande och fängslande och invalidiserande och massor. Det låter hemskt om det vore jag med min man och med mina barn. Fruktansvärt elakt mot Isabella. Mot odd? Odd fick ju Bella att ha det så och att må så. Hon är fantastisk egentligen och adhd har jag också och hur bra som helst är jag ändå. Det låter som en hemsk situation för Bella och fan ta Odd. Synd om odd, varför då? Tvärtom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..