Oslo idag

Det gick på bra på simskolan igår, först hade Sally simning i 40 minuter. Då fick Gillis sitta bredvid och äta mellis, och direkt efter det var det Gillis tur att bada. Då satt Sally bredvid med sin mellis. Jag var i vattnet hela tiden. Jag tänkte först att Sally eventuellt skulle få spring i benen men hon var uppslukad av en storebror som var cool i vattnet. Jag fick flashbacks från när jag var på bebissim med Gillis. Vi gick varje torsdag kl 10 i många veckor och det var väldigt mysigt. När vi kom hem igår väntade middag och lek innan vi gick och la oss i min stora säng allihopa och läste böcker som vi lånat på biblioteket. Vi läste om när Pippi kom på ordet spunk och jag utmanade barnen att komma på egna ord. Gillis klurade ett tag och sedan sa han ”Pums är när man ska trolla men inte bestämt vad man ska trolla fram”. Så kul!

Imorse stod alarmet på 04.00. Jag ska nämligen ta första flyget strax till Oslo för att hinna tillbaka i tid. Idag ska jag nämligen tala på Elle Tech-dagen i Oslo. Jag flyger med Simon och Sascha, alltid skönt att ha mitt team med mig. Förresten, vill ni ha ett inspirations-tips? Tony Robbins podcast! Helt fantastisk. Imorse lyssnade jag på ett samtal mellan honom och Ray Dalio om blockchain och kryptovalutor. Robbins har ju verkligen möjlighet att bjuda in världens smartaste människor. Igår lyssnade jag på ett avsnitt om hälsa så det finns smått och gott.

 1. Clara skriver:

  Hej Isabella! Jag är verkligen intresserad över hur du ser på högre utbildning. Jag vet att du tidigare nämnt att högskolepoäng inte är allt, något jag håller med om. Men hur tror du att exempelvis ungdomar påverkas genom din syn att vissa akademiska, högtsträvande utbildningar kommer ersättas av AI? Personligen anser jag att kunskap är makt. Skolan är verkligen inte en plats för alla, och du har ju lyckats fantastiskt bra ändå. Jag bara undrar hur du tänker i frågan kring din påverkan på ungdomar och studier? Men även hur du tror att samhället skulle se ut om folk inte vidareutbildade sig i den utsträckning det är idag? Ha det fint.

  1. R skriver:

   Om skolan skulle vara en plats för alla så tror jag att fler skulle utbilda sig också. Just nu så tror jag endå att dom som vill jobba med ”inrutade” saker så som läkare kommer utbilda sig endå. Det finns alltid folk som har det drivet.

   Personligen så tycker jag att det är viktigt att det finns folk som Isabella som visar att man inte behöver en utbildning för att jobba med någonting sjukt intressant. Under hela min skolgång fick jag höra att jag aldrig skulle bli någonting om jag inte pluggade, otroligt nedvärderande och inte alls peppande. Jag har jobbat och försörjt mig själv sen jag var 16år och många gånger haft bättre jobb och bättre betalt än folk i min ålder som lagt 5år av sitt liv på en utbildning. Min man har inte heller någon utbildning och jobbar idag på ett utav världens största tech företag. Vi får ständigt nedvärderande frågor från er ”utbildade” om hur vi lyckats få våra jobb. Driv är svaret.

 2. Asså Tony Robbins är BÄST! Har du sett filmen på Netflix? Annars tipsar jag om den. Och att gå på hans event UPW i London, helt galet härligt, och jag lovrar, du kommer INTE sitta still! Och när du gått på glödande kolenså kommer du vara lyrisk och så stolt över dig själv.

 3. Lacky skriver:

  Ha en bra resa till Oslo!

 4. Agda skriver:

  Tänk om Astrid Lindgren vetat vad spunk betyder på engelska?
  Kanske hade Pippi fått hitta på något annat ord då…

  1. Jasmine skriver:

   Så onödig kommentar.

  1. C. skriver:

   Ja eller hvad Pippi betyder på fransk? Idiot er heldigvis et internationalt ord, som alle forstår.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..