Amerikansk nanny

Just nu är jag i en process av att anställa en engelsktalande nanny. Jag skilde ju mig i maj i år och hittills när det har kört ihop sig har jag fått hjälp av den fantastiska människa som hjälper mig hemma. Men det kommer inte att fungera i längden eftersom jag oftast behöver hjälp tidiga mornar eller sena kvällar och då blir det för långa pass för den personen. Efter sommaren kommer vi att ha barnen varannan vecka och dom veckorna kommer jag ibland behöva komma iväg tidigt alternativt så kan det vara så att jag landar 16.00 och behöver hjälp med hämtning. Jag försöker ju såklart att lägga allt jobb på barnfria veckor men jag har insett under året att det inte alltid jag kan flytta i andras kalendrar eller så stora event (såklart).

Jag önskar en person som kan vara hos mig och barnen i många år, någon som blir en trygghet och förebild. Eftersom jag reser nästan halva året vill jag också kunna ta med barnen och då är det smidigt att ha en nanny som hänger på. Vid privata resor vill jag åka själv men oftast är det alltid en mix av jobb och privat när jag reser. Att personen pratar engelska men också förstår svenska är viktigt. Sally och Gillis är så pass små att det är enkelt att stoppa in ett till språk. När jag har möjligheten att ge dom engelskan på hemmafronten, känns det idiotiskt att inte göra det. Det är en investering.

Det här är ingen kontaktannons utan vi har flera kandidater redan. Säkert kommer jag få kritik för det här men jag är hellre öppen kring hur jag väljer att leva. Gillis och Sally kommer att leva speciella liv med andra ögon sett. Det är inte alla som har en mamma som strävar efter att bygga ett miljardbolag globalt. Skild dessutom. Men jag är stolt över deras uppväxt och dom är två trygga kärleksfulla individer. Sally och Gillis kommer tidigt att få se världen och vikten av hårt arbete. Det hoppas jag stärka dom.

Kostym från Stylein. Nu väntar sista mötet och sedan ska jag hämta upp barnen halv tre och bada! Det var många år sedan jag besökte en klassisk simhall men det ska bli roligt.

 1. Hej!
  Lär dina barn tyska eller franska istället! Engelska lär de sig ändå. När jag tittar i backspegeln önskar jag att jag skulle ha lärt mig tyska som liten. Jag växte upp i ett tvåspråkigt hem och lärde mig sedan engelska i skolan (som jag talar helt utan brytning), men idag när jag arbetar i Tyskland hade jag gärna haft med mig bätte tyska.

  I EUs alla institutioner är tyska och franska helt nödvändiga och starka meriter (vissa organisationer till och med kräver flytande franska och/eller tyska). Svenskar har betydligt svårare att konkurrera på den marknaden.
  mvh
  Den Tyska Dagboken

 2. MariAnn skriver:

  Hej
  Finns det inte någon Engelsk skola/förskola som barnen kan gå på. Det är i så fall hög tid för barnen att börja där.
  MariAnn

 3. Anna skriver:

  Låter som en bra ide med extra hjälp i vardagen, jag har följt din blogg i flera år och tycker verkligen att du är en sann entreprenör. Dock det som börjar sticka mig i ögonen är dina texter om hur bra du är, en sällsynt mamma som satsar på miljardbolag, dessutom skild bla bla. Världen är mycket större än lilla Sverige Bella och du vill ju nå ut till läsare världen över. Det finns hur många framgångsrika mammor i världen som helst, hoppas innerligt att du gör det för din skull och inte för att bevisa dig själv för omvärlden. Du skriver att dina brn är speciella, jättefint. Alla barn är speciella på sitt sätt och berikar våra liv, många andra barn ser också mycket av världen fast att mammorna/papporna inte driver miljardbolag. Glädjer mig innerligt åt dina framgångar, du behöver icke skriva om dem i vart annat inlägg, actions says all. Låter som du utvecklas till en narcisstisk kvinna, tråkkigt i så fall.

  Lycka till och glöm aldrig vem du är och att du är värdefull, både med och utan ditt miljardbolag!

  1. Malin skriver:

   Håller verkligen med❤️

 4. Ess skriver:

  Förstår inte varför vissa håller på att juppa (nytt ord – druckit några starka IPA:s och skriver en drucken ordlista, hehe) om kinesiska.
  Så småningom kommer kinesiska att dö ut, medan engelska redan är ett övergripande språk som sträcker sig world wide, så att säga.
  Kina är överlag inte direkt på god front att bli en världsomfattande nation – snarare tvärtom. West is Best. Äsch, skoja bara. Men my bottom line is that it’s better to bring in English in the early days than a nation based language that’s no one going to use in 20 years. Isabella is being väldigt smart. /Ms. Writing in Swenglish just to hopefully annoy some bitter asshole, tihi..

 5. ragna skriver:

  Bara det är en person som barnen trivs med ser jag inte det som ett problem, trygghet kan dom känna utan att just föräldrarna närvarar hela tiden. Sen vet dom ju att föräldrarna alltid finns där och stöttar! Fantastisk att du har så höga mål. Du är en förebild!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..