ANNONS

Kreativitet

/

Åh, idag törstar jag inspiration! Hade mer än gärna vaknat upp i ett soligt Paris och beställt in en cappuccino och croissant på ett mysig café. Istället gick jag upp tidigt, gick till gymmet och satte på Ted Talks istället i 40 minuter. Jag lyssnade på ett avsnitt som handlade om kreativitet och hur studier visar på att man blir som bäst kreativ när man rör på sig i en takt där man kan tänka, tillexempel promenad, cykling, simning etc. ”Take your thoughts for a walk”. Man tillämpar det tydligen bäst genom att ta med sig ett problem ut på promenaden och så ska man tänka utmaningen medan man låter tankarna flöda. Av dom tankar som kommer upp får man välja vilka som känns bra och sedan fördjupa sig i det. Jag gillade tipset.

På ett café i Paris i höstas

Imorse tänkte jag på 80/20 regeln i allt jag gör på jobbet genom mitt varumärke. Vilket innebär att 20% av det jag gör inbringar 80 % av intäkterna. Tankegångarna på löpbandet på gymmet handlade om hur jag kan öka dessa 20% mer och skala bort jobb som inte är lika lönsamt. Jag insåg att mitt team redan är extremt effektiva och bra på ROI (return of investment) men också hur vi kan förbättra oss. Idag har vi teamlunch på Löwengrip Invest så då har vi chans att bolla det ännu mer. Kul!

22
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00