Spela andra kvinnor

”Så många kvinnor som jag spelat men aldrig gjort det bra”

Den meningen fastnar varje gång jag lyssnar på Eva Dahlgrens ”Vem tänder stjärnorna”. Jag vet inte om det är typiskt kvinnligt eller bara mänskligt att vilja passa in. Privat har jag alltid tampats med att behöva tona ner det yviga som är jag eller ibland tvärtom, behöva tona upp fastän jag egentligen trivs bra i min egen värld och bara vill jobba. Det är väl därför bolaget har blivit en frizon, där är det jag som bestämmer hur jag ska vara. När jag ser tillbaka på tidigare år önskar jag att jag satte ner foten tidigare och förklarat att ”Det är såhär jag är. Det är såhär jag trivs att vara” i alla relationer. Men istället blev det en distans mellan jaget privat och på jobbet. Jag har tagit lärdom av det här och bestämt mig att få blomma ut mitt jobb-jag hur mycket jag vill även i mitt privata. Oavsett om det kan betraktas som att jag är för energisk ena dagen eller för mycket Saga (i Bron) resten av dagarna. Jag kan inte längre spela andra kvinnor som låttexten säger, jag ska bara vara jag och inte ursäkta mig för det.

Jag somnade åtta igår trots att jag är barnfri. Men gick upp fem för att yoga hemma och sedan har jag förberett mig inför idag. Vi hörs i eftermiddag!

 1. GMN skriver:

  Isabella, jeg må få tipse deg om Melissa Horns ”Om du vill vara med mig”! Den handler om mye av det samme som du mener her, tror jeg – refrenget:

  Det är här mitt liv
  Det här är mitt jobb
  Det här är min tid
  Och mina val som jag har valt dom
  Du behöver inte förstå
  Men det här är sättet som jag gör det på
  Og det är upp till dig
  Om du vill vara med mig

 2. Bra inlägg! Det finns även studier som påvisar att när kvinnor tar mycker plats och pratar mycket så uppfattas det relativt som en högre procent än när män pratar samma mängd. Summan av kardenumman, män verkar kunna prata mer än kvinnor utan att det uppfattas så. Som att vi kvinnor skulle vara uppfostrade att ta mindre plats och vara lite mer tystlåtna…. Jag är också en babblare av rang, men vi kvinnor SKA inte behöva sitta i balgrunden och bara fint ställa frågor och bekräfta män. Vi ska ta plats, synas å höras. Du är en inspiration till detta. Tack!

  1. Förts av allt grattis till insikten, för egen del var jag tyvärr betydligt äldre än dig Isabella och det är år jag ångrat.Man måste lite på sitt egna jag. det duger bra och är skapat just för dig.

   Jag hörde om en liknande studier, riktat mot barn i skolan. När flickor pratade exakt lika mycket som pojkarna så upplevdes flickor som betydligt mer pratiga och framförallt ”jobbigare” än genomsnittet,hur galet är det?

 3. M skriver:

  Tack för de orden!
  Jag har alltid fått höra att jag är för högljudd, tar för mycket plats osv. osv. Jag är så fruktansvärt trött på det. Jag är så fruktansvärt trött på att hela tiden höra att jag behöver tona ner när killarna som är som jag tillåts vara det utan att få en tillsägelse.

 4. Marika skriver:

  Önskar att alla kunde sluta jämföra sig med Saga för att berätta att de ibland är i sin egen värld. Hon är ju på autismspektrumet. De flesta tycker att det är kul på TV men någon förståelse för autistiska personer i verkligheten har de inte.

 5. Pratade precis med min mamma om detta tidigare i dag och kom fram till samma sak, det enda man kan göra är att försöka vara sitt bästa jag, att försöka spela nån annan blir aldrig bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..