Att vara klock-entrepenör

– I samarbete med Mockberg –

Mockberg är nog ett bekant varumärke för er vid det här laget. Den här veckan bestämde jag mig för att göra en liten mini-intervju med Mockbergs grundare Elvira Eriksson! Här kommer tre snabba frågor om hur det är att vara klock-entrepenör i Sverige:

1. Hur kom det sig att du valde att starta ett eget klockmärke?
Allt började egentligen med att jag skulle leta efter en klocka till mig själv och insåg att utbudet av designklockor till ett rimligt pris var begränsat. Första klockan designade och tillverkade jag för eget bruk, men allt eftersom vänner, klasskompisar och bekanta ville ha en likadan klocka så insåg jag att det verkligen fanns en potential Mockberg.

2. Vad har varit den tuffaste utmaningen för bolaget so far?
Den tuffaste utmaningen har varit att skapa en ny produktkategori från grunden. Trots att det finns många klockmärken, så är det väldigt få som designar något nytt från grunden och det gör att Mockberg sticker ut. Detta medför dock en mängd utmaningar för oss eftersom vi behöver utbilda marknaden i hur våra produkter skiljer sig, och att våra produkter är mycket dyrare att tillverka.

3. Vad är ditt bästa tips till den som också vill starta eget företag inom branschen? 

Kvalité, kvalité, kvalité. Se till att ha en riktigt bra produkt om du vill ta dig in i smyckes och klockbranschen. Man får bara en chans på sig och slopar man den är det väldigt svårt att ta sig in igen. Sen är det viktigt med nätverk! Det är en liten bransch och man är beroende av rekommendationer och sitt kontaktnät för att hitta rätt partners.


Med koden Lowengrip15 kan ni handla på mockberg.com med 15% rabatt i en vecka. Perfekt om du vill överraska någon nära till Alla hjärtans dag med en fin klocka. (Jag har modellen Elise Petite Noir.)


– I samarbete med Mockberg –
 1. monat skriver:

  Jag undrar var tröjan kommer ifrån? Fin kloka.

 2. Rebecca skriver:

  Åh vilket härligt inlägg att läsa! Besök gärna min lilla blogg där jag skriver om tillfrisknandet från bland annat ätstörningar, depressioner och självskadebeteenden! Ta hand om er, kram <3

 3. Jag håller ju på att starta företag nu, inom modebranschen kan man säga. Är det någon här som läser som har själv startat ett klädmärke och vill ge några tips till mig?
  Tacksam för all hjälp jag kan få.
  Ha en fin dag.

 4. Petra skriver:

  Hej Isabella! Finns inte din mascara att köpa någonstans? 🙁 Den bästa mascaran på marknaden!

 5. Ellen skriver:

  Håller med Emma. Borde finnas en knapp ”visa fler inlägg” ifall man inte läst bloggen på ett par dagar och vill läsa ikapp 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..