ANNONS

Ett viktigt råd

/

Hej, Tänkte fråga hur du gör för att tackla en mindre effektiv dag? Alltså om du vet vad som behöver göras men typ är tjock i huvudet så att ingenting funkar. Har du sådana dagar? Eller hittar du alltid ett sätt att maxa dagar och timmar? Tycker du är så cool! /Anne Li

Såklart att det kommer dagar när huvudet är tjockt och det känns som det är fullt med sockervadd därinne. Men jag har blivit uppmärksam på när det blir så och försöker komma ur det – För det är inget tillstånd som jag har råd att vara i speciellt länge. Då gäller det att ladda om, mitt bästa sätt är att springa intervaller. Eller gå och lägga mig tidigt med barnen. Men om jag ska ge er ett stort råd, något som jag önskar att jag hade lärt mig tidigare är det detta: Dagar som man är helt forcerad och inte hinner reflektera är rätt onödiga dagar. Man kan lätt tro att man kommer framåt på autopilot och bara ”köra på”. I tempo, absolut så kommer man framåt – Jag hinna med en massa möten oavbrutet i tolv timmar på kontoret. Men om jag inte hinner reflektera under tiden missar jag att lära sig en massa på vägen.

Dagens USA-gäng här på kontoret! Topp & Other Stories (adlink), byxor 2nd Day (adlink). 

Kunskapen jag får mellan och under alla mina åtaganden är det som får mig att växa och bli mer vass som entreprenör och ledare. Om jag är alldeles för forcerad tar jag inte in allt som händer och jag missar all kunskap och framför allt alla nyanser i allt. Det kan tillexempel gälla i förhandling, är jag forcerad tänker jag mest på att hinna klart tills nästa möte. Är jag lugnare hinner jag läsa av kroppsspråk och ställa mer frågor för få mer information som jag behöver i mina argument. Framför allt så hinner jag reflektera och utvärdera utfallet efteråt. Detta är en ganska ny insikt hos mig, det var ungefär ett år sedan som jag insåg det här. Efter den insikten har jag gjort mer rum i min kalender och tillåter mig själv mer ”ledig tid” för jag vet att det är på den lilla sovmorgonen eller lucka mitt på dagen som jag faktiskt bearbetar alla intryck. Och det är då magkänslan och min inre kompass blir tydligare samt så får jag möjlighet att lägga en strategi med ett helikopterperspektiv. Det går inte annars när man är mitt i.

Summan av kardemumman – Vissa dagar är jag luddig i huvudet men det är ett tecken på att jag inte hållit balansen i vardagen. Då jobbar jag inte hållbart. Bakar jag in sömn, rätt mat, regelbunden träning, egentid/kompistid i mitt hektiska schema blir dagarna inte lika forcerade eftersom dom bryts upp av annat. Förr i tiden tyckte jag att det var slöseri på arbetstimmar, idag vet jag att jag blir bättre på mitt jobb med luckor i schemat. Tid för reflektion stärker min magkänsla och det är mitt viktigaste verktyg. Magkänslan bygger ju också på tidigare beslut och har du då kört på utan att känna efter/ta in vad du gör, försämras magkänslans ”sanning”.

Så tänker jag :- )

33
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00